Klaverblad Verzekeringen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Klaverblad Verzekeringen
Logo
Kantoor van Klaverblad in Zoetermeer
Motto of slagzin Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder.
Rechtsvorm Coöperatie met uitgesloten aansprakelijkheid (ua)
Oprichting 1850
Sleutelfiguren Directie:[1]
  • Albert Bakker (interim)
  • Jordi van Irsen

Raad van commissarissen:

  • Annemarie Mijer-Nienhuis
  • Jacqueline Niessen
  • Hessel Dikkers
Land Nederland
Hoofdkantoor Afrikaweg 2
2713 AW Zoetermeer
Werknemers 385
Producten Schadeverzekeringen
Industrie Verzekeringen
Omzet/jaar € 216 miljoen (2021)[2]
Winst/jaar Gestegen € 131,9 miljoen (2021)[2]
Website www.klaverblad.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Klaverblad Verzekeringen is een Nederlandse coöperatieve verzekeringsmaatschappij. De organisatie is gevestigd in Zoetermeer en is een middelgrote verzekeraar. Ze biedt voornamelijk verzekeringen via verzekeringsadviseurs aan, maar ook rechtstreeks via internet.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1850 richtte notaris Adriaan Maarten Montijn, samen met zijn zoon Pieter Marie, de eerste voorloper van Klaverblad Verzekeringen op: De Nederlandsche Brandwaarborgmaatschappij voor roerende goederen, van enkel Landbouwers en Veehouders onderling. In de beginjaren richtte zij zich op agrariërs die de inventaris en oogst wilden verzekeren.

In 1859 richtte Van Beusekom in Loenen aan de Vecht eenzelfde soort verzekeraar op, waarmee een nauwe samenwerking ontstond.

In 1937 richtte meneer Montijn samen met dhr. Böcker (directeur bij de Algemeene Nederlandsche Onderlinge Hagelverzekering Maatschappij) een nieuwe maatschappij op: Samenwercken Ontplooyt Cracht (SOC). Het pakket aan verzekeringen werd hierdoor veel groter. Alle risico’s behalve leven waren er te verzekeren.

In 1940 is de samenwerking Montijn en van Beusekom een feit: Onderlinge Verzekering Maatschappij Montijn-van Beusekom.

Pas in 1957 krijgen de maatschappijen Montijn en van Beusekom een gezamenlijke naam: Brandwaarborg Maatschappijen 1850&1859. Daarmee krijgt het logo vier blaadjes in plaats van drie: één blaadje voor Montijn, één voor van Beusekom, één voor hun dochtermaatschappij en één voor SOC. Door het logo is al snel de naam ‘de Klaverblad maatschappijen’ in gebruik. Ruim twintig jaar later, in 1979, kreeg de organisatie een nieuwe naam genaamd Klaverblad Onderlinge Verzekeringsmaatschappij U.A. met als handelsnaam Klaverblad Verzekeringen. In 1985 vestigde de organisatie zich in Zoetermeer.

Het huidige bedrijf[bewerken | brontekst bewerken]

Klaverblad Verzekeringen is een onafhankelijke verzekeringsmaatschappij die al lang geleden afscheid heeft genomen van uitsluitend agrariërs als doelgroep, al blijven agrariërs een belangrijke markt. Naast agrariërs richt Klaverblad zich tegenwoordig op particulieren, zzp'ers en het MKB. Gemeten naar premie-inkomsten is Klaverblad de 40e verzekeraar van Nederland. Klaverblad heeft 385 medewerkers in dienst.

Structuur[bewerken | brontekst bewerken]

Klaverblad Verzekeringen bestaat uit vier bedrijfsonderdelen:

  1. Coöperatie Klaverblad Verzekeringen U.A. staat aan het hoofd van de verzekeringsgroep. Hieronder valt verzekeringsmaatschappij Klaverblad Schadeverzekeringsmaatschappij N.V.
  2. Dochtermaatschappij Klaverblad Schadeverzekeringsmaatschappij N.V. is er voor de schadeverzekeringen, zoals woonhuis-, inboedel-, aansprakelijkheids-, auto- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
  3. Klaverblad Schadeverzekeringsmaatschappij N.V. werkt ook samen met Klaverblad Rechtsbijstand Stichting. Dit is een onafhankelijke stichting die juridische hulp geeft aan klanten met een rechtsbijstandverzekering bij Klaverblad Schadeverzekeringsmaatschappij N.V.
  4. Klaverblad Assurantiën. Dit is een verbonden bemiddelaar. Deze bemiddelt voor klanten die geen onafhankelijke assurantieadviseur willen hebben, maar die hun verzekering rechtstreeks bij Klaverblad willen afsluiten.