Klubbheads

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Klubbheads
Afbeelding gewenst
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1995 - Heden
Genre(s) Dance
Label(s) Blue Records Digidance
Huidige leden Addy van der Zwan, Koen Groeneveld
Ex-leden Jan Voermans (1995-2005)
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Klubbheads is een Nederlandse dancegroep die bestaat uit Addy van der Zwan, Koen Groeneveld en tot 2005 Jan Voermans. De groep heeft onder meer dan 40 verschillende namen in een groot aantal verschillende genres releases uitgebracht.

Geschiedenis[bewerken]

Koen Groeneveld en Addy van der Zwan waren in de jaren 90 vooral bekend als de mixers die achter de succesvolle "Turn Up The Bass" serie van Arcade Music zaten. Vanaf 1995 werkten ze samen met Jan Voermans en brachten ze onder een veelvoud aan namen hun platen uit op hun eigen Blue Records label wat onderdeel is van het Rotterdamse Mid-Town Records. In 1999 besloten ze Mid-Town te verlaten en hun eigen label te beginnen, Digidance.

Na tien jaar samengewerkt te hebben, besloten Koen Groeneveld en Addy van der Zwam in 2005 om Digidance te verlaten en met zijn tweeën verder te gaan als Klubbheads. Hiervoor stichtten ze ook een nieuwe productie maatschappij: Unit 54. Jan Voermans bleef bij Digidance en ging verder als solo DJ. Het label Digidance bleef nog een aantal jaar bestaan, maar sloot zijn deuren in 2009.

Externe Links[bewerken]