Koninklijke Belgische Schaakbond

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Koninklijke Belgische Schaakbond (KBSB) (Frans: Fédération Royale Belge des Echecs (FRBE), Duits: Königlicher Schachbund Belgien (KSB)) is de vereniging die de Belgische schakers. De vzw heeft haar hoofdzetel in Brussel en werd opgericht in 1920. Huidig voorzitter van de raad van bestuur is Günter Delhaes. De ondervoorzitter is Jean-Christophe Thiry.

De bond heeft drie statutaire leden, namelijk de schaakbonden voor de afzonderlijke taalgemeenschappen in België ('culturele federaties'): de Vlaamse Schaakfederatie (VSF), de Fédération Echiquéenne Francophone de Belgique (FEFB) en het Schachverband des Deutschsprachigen Belgien (SVDB).

De KBSB vertegenwoordigt de Belgische schaaksport op internationaal niveau en is daartoe lid van de Wereldschaakbond FIDE. De KBSB organiseert ook nationale kampioenschappen, houdt de landelijke Elo-ratinglijst bij, houdt zich bezig met verbreiding van de schaaksport, coördineert het jeugdschaak en regelt de arbitrage.

Competities[bewerken]

De KBSB is verantwoordelijk voor de organisatie van de nationaal ploegencompetitie (de interclub) alsook het Belgisch Kampioenschap.

Externe links[bewerken]