Kramer (gitaar)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Kramer is een Amerikaans gitaarmerk. Kramer is onderdeel van gitaargigant Gibson en tevens zelf een succesvol merk. Kramer-gitaren zijn sterke en duurzame gitaren die in de jaren 80 van de twintigste eeuw vooral veel door metal-gitaristen werden gebruikt. Onder andere Eddie Van Halen (van Van Halen), Reb Beach (van Winger) en Steve Stevens uit de band van Billy Idol speelden op Kramer-gitaren.

Een bijzondere gitaar van Kramer is de Kramer 5150. Het typenummer van deze gitaar wordt ook wel door Amerikaanse-ambulancemedewerkers gebruikt voor het aangeven van psychisch gestoorde patiënten. Kramer-gitaren worden vaak uitgerust met een humbucker-element en een Floyd Rose brug wat zorgt voor een goede sound en een stabiele afstelling. Behalve elektrische gitaren produceert Kramer ook basgitaren. Karakteristiek voor een aantal Kramer gitaarmodellen zijn de uit aluminium vervaardigde halzen met U-vormige kop. Deze gitaren worden over het algemeen beschouwd als zeldzaam en zijn vaak veel geld waard.

Externe link[bewerken]

Geplaatst op:
17-10-2014
Dit artikel is een beginnetje over muziek. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Bewerken