Krzysztof Radzikowski

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Krzysztof Radzikowski
Krzysztof Radzikowski in 2009
Krzysztof Radzikowski in 2009
Persoonlijke informatie
Volledige naam Krzysztof Radzikowski
Bijnaam Kaczor
Geboortedatum 18 augustus 1981
Geboorteplaats Głowno, Polen
Lengte 1,86 m
Gewicht 145 kg
Sportieve informatie
Discipline Sterkste man
Eerste titel Giants Live, Polen, 6 augustus 2011
Portaal  Portaalicoon   Sport

Krzysztof Radzikowski (Głowno, Polen, 18 augustus 1981) is een Pools professioneel Sterkste Man-deelnemer, aan zowel landelijke als internationale wedstrijden zoals de MHP Strongman Champions League, Giants Live en de Sterkste Man van de Wereld. Radzikowski won het algemeen klassement van de Strongman Champions League 2013.

Carrière[bewerken]

Radzikowski nam deel aan wedstrijden als de Sterkste Man van Polen, Wereldkampioenschap log lift, waar hij in 2012 als tweede eindigde en diverse andere wedstrijden. Hij is een grote concurrent van de log lift-kampioen Žydrūnas Savickas, die vanaf 2005 ongeslagen is. [1]

Op 6 augustus 2011 won hij de Giants Live, die in Polen gehouden werd op 6 augustus 2011. Dit was de eerste belangrijke wedstrijd die hij won. [2] Door deze overwinning mocht hij voor Polen uitkomen bij de wedstrijd Sterkste Man van de Wereld in 2011, waar hij niet door de voorrondes kwam.

In 2012 kwam hij wel door de voorrondes en behaalde hij de zesde plaats bij de Sterkste Man van de Wereld. Bij de steeds van land wisselende wedstrijd, Strongman Champions League, die ongeveer een keer per maand plaatsvindt, is Radzikowski vaak van de partij. In 2012 behaalde hij de derde plaats in Spanje.

Strongman Champions League[bewerken]

Het jaar 2012 was een succesvol jaar voor Radzikowski, hij haalde wederom een derde plaats bij de Strongman Champions League, dit keer in Martinique en hij werd tweede bij de Arnold Strongman Classic 2012, een wedstrijd met veel deelnemers vanuit de hele wereld.

2013[bewerken]

Dit jaar was het jaar van de winst voor Radzikowski. Begin 2013 won Radzikowski drie Strongman Champions League-wedstrijden, die onder de naam SCL Iceman Challenge IV werden gehouden. In het najaar van 2013 leidde Radzikowski nog steeds de Strongman Champions League (SCL), die naast elke individuele winnaar per wedstrijd, ook een winnaar heeft aan het eind van het seizoen. Žydrūnas Savickas ging hem soms voorbij, waarna Radzikowski hem weer inhaalde. [3] [4][5] Op 24 november 2013 wint Žydrūnas Savickas de SCL Maleisië, de laatste wedstrijd, maar behaalt niet genoeg punten om klassementsleider Radzikowski te verslaan. [6]

Top 3[bewerken]

2013 SCL World Championships

  1. Krzysztof Radzikowski Goud
  2. Žydrūnas Savickas
  3. Ervin Katona

2014[bewerken]

  • Goud - Strongman Champions League, Polen, 2-3 augustus 2014

Powerlifting / Sterkste Man[bewerken]

Log lift[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties