Lötschental

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Het hogergelegen deel van het Lötschental, westelijk vanaf Ferden gezien. Op de voorgrond in het dal Ferden, gevolgd door Kippel en Wiler. Op de achtergrond Ried, Blatten en, moeilijk te zien, de Anengletscher. Onder Ferden zijn delen van het Lonzastaumeer te zien, daarachter, rechts boven Kippel, de zogenaamde Obriwald. Op de linker dalhelling kan men een deel van de Lauchernalp zien, daarachter de Weritzalp en Weissenried boven Blatten.

Het Lötschental is een dal in het Zwitserse kanton Wallis, grenzend aan het Berner Oberland.

In het Lötschental liggen de volgende grotere dorpen: Goppenstein, Ferden, Kippel, Wiler en Blatten. De kleinere gemeenschappen zijn Ried, Fafleralp, Schwarzsee, Tellialp, Weritzalp, Lauchernalp, waar het skigebied ligt, Hockenalp, Kummenalp, Restialp en Faldumalp.

Het Lötschental is nog redelijk ongerept, en een ideaal wandeldal, dat deels in het Unesco werelderfgoed Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn valt. Het wordt in het oosten begrensd door het Lötschenlücke, waar de Hollandiahütte staat, en waar de Langgletscher, de oorsprong van de belangrijkste rivier - de Lonza - ligt. In het zuiden ligt de Bietschhorn, in het westen de passen richting Leukerbad en in het noorden de Petersgrat.

Het dal noemt zichzelf het 'Das Tal der Täler', het Dal der Dalen.

Galerij[bewerken]

Externe link[bewerken]