La Trois

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
La Trois
RTBF La Trois logo.png
Land Vlag van België België
Uitzendgroep RTBF.be
Lancering 30 november 2007
Omroepsoort Openbare omroep
Genre Familie
Adres La Trois
Auguste Reyerslaan 52
1044 Brussel
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

La Trois is het derde tv-kanaal van de Franse Gemeenschap van België. Het is onderdeel van de RTBF.be.

Geschiedenis[bewerken]

La Trois is een afgeleide kopie van de satellietzender RTBF Sat gericht op België. RTBF Sat is gericht op Belgen die in het buitenland wonen. Deze zender werd officieel gelanceerd op 30 november 2007 samen met de lancering van DVB-T in de Franse Gemeenschap.

Programma’s[bewerken]

De programmatie van de zender was identiek aan die van RTBF Sat. Op 15 februari 2010 werd RTBF Sat opgedoekt, maar de programmatie van La Trois blijft hetzelfde. In september 2010 heeft de zender een eigen programmatie gekregen. Zo is het kinderaanbod van de RTBF onder de noemer OufTivi, alleen via La Trois te zien.

Ontvangst[bewerken]

De zender is te ontvangen via het DVB-T aanbod van de RTBF.be. In Brussel neemt de kabelmaatschappij Numericable de zender ook op in zijn digitaal basisaanbod. In Vlaanderen en Brussel zit de zender in het digitale basisaanbod van Telenet en in Brussel biedt Telenet de zender ook analoog aan. In heel België is de zender beschikbaar bij Belgacom TV en op de Astra 1 via satellietaanbieders TeleSat en Mobistar. De zender is ook analoog en digitaal beschikbaar bij VOO in heel Wallonië en in Brussel.

Tijdlijn[bewerken]

Kanaal Z Plug TV Club RTL RTL TVI RTL TVI BRF La Trois RTBF Sat La Deux RTBF2 La Une RTBF1 RTB NIR


Externe link[bewerken]