Ladies' Golf Union

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ladies' Golf Union
Sport Golf
Opgericht 1893
Voorzitter Trish Wilson
Landen Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Vlag van Ierland Ierland
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Golf

De Ladies' Golf Union (LGU) is een golfbond in het Verenigd Koninkrijk en Ierland voor vrouwelijke golfprofessionals en -amateurs. Het hoofdkantoor bevindt zich in de Schotse stad St Andrews, Fife.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De Ladies' Golf Union (LGU) werd opgericht in 1893 en richtte meteen met het "Ladies' British Amateur Championship" een golftoernooi op. De eerste editie vond plaats op de Royal Lytham & St Annes Golf Club en werd gewonnen door Margaret Scott die Issette Pearson versloeg met 7&6. Het was toen een matchplay-toernooi.

In 1895 organiseerde de LGU voor het eerst een "Home International Match" tussen Engeland en Ierland. Engeland won toen het toernooi dat plaatsvond op de Royal Portrush Golf Club.

In 1931 vond de eerste editie van de "Vagliano Trophy" plaats. De Britse golfsters speelden toen tegen Frankrijk (nu een team met Europese golfsters).

In 1932 vond de eerste editie van de "Curtis Cup" plaats. De Britten speelden toen tegen de Verenigde Staten op de Wentworth Club.

In 1938 richtte de LGU met "The Women Golfers' Museum" een eigen museum op die plaatsvindt in Schotland.

In 1949 vond de eerste editie van het "Girls' British Open Amateur Championship" plaats op de Beaconsfield Golf Club.

In 1969 vond de eerste editie van het "British Open Amateur Stroke Play Championship" plaats op de Northumberland Golf Club.

In 1976 vond de eerste editie van het "Women's British Open" plaats op de Fulford Golf Club en werd gewonnen door de Engelse Jenny Lee Smith.

In 1981 vond de eerste editie plaats van het "Seniors Ladies' British Open Amateur Championship" plaats op de Formby Ladies' Golf Club.

In 2003 vond de eerste editie plaats van de "Senior International Matches" plaats op de Whittington Heath Golf Club.

Toernooien[bewerken | brontekst bewerken]

De LGU organiseert de volgende toernooien:

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]