Lake Karrinyup Country Club

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lake Karrinyup Country Club
Lake Karrinyup Country Club
Plaats Vlag van Australië Perth
Oprichting 1928
Architect Alex Russell
Alister MacKenzie
Informatie
Holes 18
Website
Portaal  Portaalicoon   Golf

De Lake Karrinyup Country Club ligt midden in Karrinyup, een voorstad van Perth met ongeveer 8000 inwoners aan de westkust van Australië.

De naam[bewerken | brontekst bewerken]

De naam Karrinyup komt van Carenlup, hetgeen betekent 'moeras waar kangoeroes komen'. Ten noorden van de country club ligt nog het Canne moeras. Het was 's winters een omgeving met veel water, 's zomers vielen de meren soms droog. Carenlup lag toen nog ver buiten Perth, later werd Karrinyup de officiële naam voor die buurt.

Golf[bewerken | brontekst bewerken]

Toen de plannen voor de oprichting van deze country club gemaakt werden, sprak men van een 18-holes golfbaan, 9 tennisbanen, een zwembad en een poloveld. Tegen de tijd dat de plannen gerealiseerd werden, had de depressie haar intrede gedaan. De golfbaan werd aangelegd, het clubhuis, ontworpen door Reg Summerhayes, kwam boven op de heuvel waar het 's zomers minder warm was, maar voor de rest was geen geld meer.

De baan

De baan kent 18 holes en werd ontworpen door Alex Russell, die vier jaar eerder Australisch kampioen was geworden, en zijn compagnon Dr Alister MacKenzie, die met Bobby Jones de baan van Augusta ontwierp. Het gebied van de golfbaan heeft twee grote meren, Lake Karrinyup en Lake Gwelup, wat een natuurreservaat is.

Toernooien[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]