Leaves' Eyes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Leaves' Eyes op 25 juli 2007 in Stuttgart

Beluister

(info)

Leaves' Eyes is een Atmospheric Symphonic metal band uit Noorwegen. De band is begonnen in 2003, toen zangeres Liv Kristine ontslagen werd uit Theatre of Tragedy. Dit gebeurde via een berichtje op de website van Theatre of Tragedy.

Geschiedenis[bewerken]

Samen met haar man Alexander Krull en leden van zijn band Atrocity vormden Liv Kristine de band Leaves' Eyes. Hun debuutalbum, Lovelorn, kwam uit in 2004. Het 2e album, Vinland Saga, kwam eind mei 2005 uit. Hierna volgde de ep Legend Land in juni 2006. In februari 2008 komt hun eerste tour-dvd uit, met onder andere het speciale optreden op het Metal Female Voices Fest 2007. In 2009 is ook het derde album Njord uitgebracht. In maart 2010 toert de band samen met Kamelot door Europa. In 2011 brengt de band het nieuwe album genaamd Meredead uit. Ook gaan ze op tour met Midnattsol, hierbij zingt de zus van Liv Kristine, Carmen. Leaves' Eyes is ook het voorprogramma van Tarja Turunens Duitse tournee.

Bandleden[bewerken]

Leaves' Eyes in 2007 (Parijs)

Huidige bandleden[bewerken]

Voormalige bandleden[bewerken]

Discografie[bewerken]

Albums[bewerken]

Ep's[bewerken]

Singles[bewerken]

Dvd's[bewerken]

Externe link[bewerken]

Vista-kmixdocked.png
Door op de afspeelknop te klikken kunt u dit artikel beluisteren. Na het opnemen kan het artikel gewijzigd zijn, waardoor de tekst van de opname wellicht verouderd is. Zie verder info over deze opname, bekijk de oorspronkelijke versie of download de opname direct. (Meer info over gesproken Wikipedia)