Leontine Borsato

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Leontine Borsato
Leontine Borsato.jpg
Volledige naam Leontine Borsato-Ruiters
Geboren 10 december 1967
Origine Vlag van Nederland Nederland
Beroep Actrice
Presentatrice
Jaren actief 1983 - Heden
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Beluister

(info)

Leontine Borsato-Ruiters (Naarden, 10 december 1967) is een Nederlands televisiepresentatrice, actrice en zangeres. Ze was wekelijks te zien in de RTL series Voetbalvrouwen en Rad van Fortuin.

Carrière[bewerken]

Ze debuteerde in 1983 op televisie als Eva in de zevendelige televisieserie Briefgeheim naar het boek van Jan Terlouw. Daarna was ze te zien in de Nederlandse speelfilm Amsterdamned, waarin zij in bikini liggend op een luchtbedje in de Amsterdamse grachten door een duiker met een groot mes werd vermoord. Verder was ze nog te zien in Westzijde Posse en Flodder (aflevering "De Mooiste Dag Van Je Leven", "De Familie Klikspaan" en "Inzet").

Leontine Ruiters in 1994

Ze speelde in de jaren 90 af en toe in de serie Vrouwenvleugel, daarin speelde zij een lesbienne samen met haar tegenspeelster Bea Meulman. Ook speelde ze in de musical 'De Jantjes'.

Midden jaren 80 heeft zij ook nog gewerkt bij Apexx International Fashion BV te Amsterdam, als verkoopster, daar werd zij door de eigenaar aan Hans van der Togt voorgesteld en zodoende kwam ze bij Rad van Fortuin terecht.

Landelijk werd ze bekend als "bordjesomdraaister" in het televisieprogramma Rad van Fortuin met Van der Togt als presentator. Zijn dagelijkse aankondiging "En wie laat ons weer alle letters zien, onze enige, echte, eigen... Leontine" bezorgde Leontine Ruiters grote bekendheid.

Enige tijd presenteerde ze het weerbericht bij Veronica, maar hier moest ze snel mee stoppen. Later presenteerde ze de programma's 'Camel Trophy', 'Veronica goes...', 'Bodytrend' en 'Time 2 Move'.

In 2006 deed ze mee aan het BNN-programma Ranking the Stars.

Van 2007 tot 2009 was ze wekelijks te zien in de RTL-serie Voetbalvrouwen. De serie speelt zich af rondom vier vrouwen, waarvan de mannen allemaal in de voetballerij werkzaam zijn. Leontine speelde de rol van Liz Duivendrecht, de weduwe van trainer Arjan Duivendrecht.

Vanaf 11 oktober 2009 was ze samen met Carlo Boszhard vier weken lang te zien in Rad van Fortuin en Sinds 2012 presenteert ze het programma Een Goede Buurt op SBS 6.

Vanaf 18 juni 2014 zal ze, samen met haar jongste zoon Senna Borsato, te zien zijn in de bioscoopfilm Heksen Bestaan Niet.

Persoonlijk[bewerken]

Leontine Ruiters werd geboren in Naarden en is opgegroeid in Weesp. Haar middelbare-schoolopleiding volgde zij aan het Goois Lyceum te Bussum. Ze is getrouwd met Marco Borsato, met wie ze drie kinderen heeft.

In 2008 reisde ze voor Cordaid Memisa naar Kameroen, waar ze een bezoek bracht aan enkele projecten die de gezondheid van moeder en kind verbeteren.