Lev Grossman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Lev Grossman (26 juni 1969) is een Amerikaanse schrijver. Hij is vooral bekend voor zijn fantasy boek De Magiërs, dat in 2009 door Viking/Penguin Books werd gepubliceerd. Grossman is een recensieschrijver voor TIME en is de co-auteur van de TIME.COM blog TechLand.

Schrijven[bewerken]

Grossman heeft onder andere geschreven voor The New York Times, Salon.com, Lingua Franca, Entertainment Weekly, Time Out New York en The Wall Street Journal.

Grossman is de tweelingbroer van video game ontwikkelaar Austin Grossman, en de broer van Bathesheba Grossman. Grossman studeerde aan Yale University, maar besloot om vroegtijdig met zijn studies aan de universiteit te stoppen. Momenteel woont hij in Brooklyn.

Grossmans laatste boek, The Magicians werd in augustus 2009 door Viking/Penguin gepubliceerd, en verhaalt over Quentin Coldwater, een ongewoon getalenteerde jongeman die geobsedeerd wordt door Fillory, een magisch land uit één van zijn favoriete boeken. Onverwachts mag hij toetreden tot Brakebills, een zeer geheime, exclusieve school voor magie in New York. Na te zijn afgestudeerd doen hij en zijn vrienden een grote ontdekking: Fillory is echt. Maar het land uit Quentins fantasie blijkt een veel donkerder en gevaarlijkere wereld te zijn dan hij ooit had kunnen dromen.

Externe links[bewerken]