Liebherr

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Liebherr
Logo
Oprichting 1949
Werknemers 49.611 (31 dec. 2021)[1]
Producten Bouw- en hijsmaterieel
Industrie machine-industrie, elektrotechnische industrie
Omzet/jaar € 11,6 miljard (2021)[1]
Winst/jaar € 545 miljoen (2021)[1]
Website (en) Liebherr Group
Portaal  Portaalicoon   Economie

De Liebherr Groep, ook wel bekend als producent Liebherr, is een Duitse fabrikant en constructeur met administratieve zetel in Zwitserland die in 1949 is opgericht door Hans Liebherr.

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Liebherr begon met de productie van betaalbare torenkranen, maar is wereldwijd vertegenwoordigd als constructeur die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en uitvoering van hijskranen, waaronder telescoopkranen, bouwvoertuigen (graafmachines, shovels, kiepwagens), luchtvaartmaterialen en -onderdelen, verkeerstechniek en werktuigmachines. Het maakt daarnaast ook koel- en vriesapparatuur. Liebherr is de bij de consument vooral bekend vanwege de huishoudelijke apparaten.[2]

Het is een familiebedrijf en alle aandelen zijn in handen van de Liebherr familie. Willi Liebherr is president en Isolde Liebherr vice-president.

In 2021 telde het bedrijf bijna 50.000 medewerkers die werkten in meer dan 140 vestigingen waaronder in Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland en de Verenigde Staten.[1] De omzet in dat jaar was bijna € 12 miljard, waarvan slechts 10% gerelateerd is aan consumentenproducten. Ruim 60% van de omzet werd in Europa gerealiseerd.

Foto's[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Liebherr van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.