Liebherr

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Koelkast van Liebherr
Rechts een Liebherr kraan van de EC-H Litronic serie en links een kraan model Potain MDT 178 van Manitowoc Cranes (The Manitowoc Company) in Sète, Hérault, Frankrijk.

De Liebherr Groep, ook wel bekend als producent Liebherr, is een Duitse fabrikant en constructeur met administratieve zetel in Zwitserland die in 1949 is opgericht door Hans Liebherr. Liebherr begon met de productie van betaalbare torenkranen, maar is Liebherr wereldwijd vertegenwoordigd als constructeur die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en uitvoering van hijskranen, waaronder telescoopkranen, bouwvoertuigen (graafmachines, shovels, kiepwagens), luchtvaartmaterialen en -onderdelen, verkeerstechniek en werktuigmachines. Het bedrijf is zelfs actief in andere commerciële markten zoals de koel en vriesapparatuur industrie en andere huishoudelijke apparaten. De huidige generatie-eigenaren van het familiebedrijf zijn Willi en Isolde Liebherr. Hierdoor is Liebherr bij de 'gewone' consument vooral bekend vanwege de huishoudelijke apparaten.[1]

Tegenwoordig[bewerken]

Het bedrijf beschikt tegenwoordig over ongeveer 33.000 werknemers die verspreid zijn over meer dan 120 vestigingen waaronder Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland en de Verenigde Staten. Het bedrijf is verdeeld in kleine bedrijfseenheden waardoor het makkelijk te beheren is. Liebherr is een van de marktleiders en moet dus adequaat reageren op signalen uit de markt.

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties