Lijst van personages in Goede tijden, slechte tijden (2010-2019)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit zijn personages van de Nederlandse soap Goede tijden, slechte tijden die geen eigen artikel hebben, maar die wel belangrijk zijn voor de serie, en tussen 2010 en het heden hun entree maakten.

Marco Buis[bewerken]

Marco Buis
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 4 januari 2010
Laatst gezien 5 maart 2010
Reden vertrek Doodgeschoten door Jack van Houten
Bedacht door Rohan Gottschalk
Jantien van der Meer
Gespeeld door Roman van der Werff (2010)
Informatie
Volledige naam Marco Buis
Overleden 5 maart 2010
Beroep Verpleger
Relaties Lucas Sanders
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlandse

De rol van Marco Buis werd van 4 januari 2010 tot 5 maart 2010 gespeeld door Roman van der Werff.

Wanneer Lucas en Noud op oudejaarsavond in elkaar worden geslagen, belandt Lucas in het ziekenhuis. Hij probeert Noud te vertellen dat hij gevoelens voor hem heeft, maar uiteindelijk besluit hij dit niet te doen. Als afleiding richt hij zijn aandacht op verpleger Marco. Lucas' plannetje lukt, Marco gaat met hem naar bed.

Lucas knapt op en mag het ziekenhuis verlaten. Buiten het ziekenhuis spreken Marco en Lucas weer af. Ze hebben het erg gezellig, maar Lucas wil zich niet binden. Janine vraagt zich af of Marco niet meer van hem wil. In Charlie's vraagt Lucas aan Marco of hij verliefd is. Marco geeft toe dat hij wel meer zou willen. Lucas wil geen relatie en breekt met Marco.

Toch komen ze elkaar weer tegen. Lucas en Nina zitten samen in De Koning wanneer Noud binnenkomt. Nina moet onverwachts weg en Lucas probeert bij Noud weg te komen. Hij gaat bij Marco aan de bar zitten. Lucas bekent aan Marco dat hij gevoelens heeft voor Noud. Marco vindt dat Lucas voor Noud moet gaan, ook al is Noud niet homoseksueel.

Lucas en Marco gaan vaak met elkaar naar bed. Marco wil dat Lucas echt voor hem kiest, want anders hoeft het voor hem niet meer. Lucas besluit een relatie met hem te beginnen, maar maakt het nog geen week later uit omdat hij zich niet wil binden. Marco kan het niet hebben dat Lucas zich steeds meer bezighoudt met Noud. Wanneer Noud een sanatorium gaat opknappen, besluit Marco voorgoed af te rekenen met Noud. Helaas zijn Charlie, Arthur, Lucas en Ronja ook in het gebouw aanwezig. Charlie en Lucas halen een grap uit met Noud, maar horen vreemde geluiden in het gebouw. Als Noud gaat kijken, wordt hij neergeslagen. Lucas vindt hem. Arthur heeft inmiddels ontdekt dat Charlie in het sanatorium is en komt Ronja tegen. Ronja denkt nog steeds dat Arthur achter de dood van Paul zit. Uiteindelijk weet Ronja te ontsnappen en verstopt ze zich in een kluisje. Arthur roept haar en vertelt op een gegeven moment zijn verhaal. Opeens wordt Arthur in de rug gestoken. Ronja is in shock. Wanneer Charlie, Noud en Lucas Ronja vinden, zegt ze niets. Noud is inmiddels boven bezig als hij bezoek krijgt van Marco. Noud vraagt zich af wat hij komt doen. Marco bekent dat hij jaloers was op de band tussen Lucas en Noud. Hij heeft Paul vermoord, omdat hij per ongeluk met Nouds paraplu over straat liep. Het was de bedoeling dat Noud door een aanrijding zou overlijden. Paul had Marco gezien, dus Marco besloot in het ziekenhuis de stekker uit de apparaten te trekken. Paul overleed niet veel later. Noud en Marco zijn in gesprek wanneer Ronja binnenkomt. Marco raakt in paniek en steekt ook Noud in de buik. Ronja schrikt zich dood wanneer Marco een mes op haar wang zet. Doordat ze met haar nagels in het gezicht van Marco krast, weet ze te ontkomen. Ronja rent de gang in en gaat achter een kastje zitten, waarvoor de bewusteloze Arthur ligt. Marco wil haar iets aandoen. Net op tijd kan Arthur reageren en overmeestert hij hem. Hij valt in de armen van Ronja. Ronja raakt in paniek en biedt haar excuses aan voor alle ellende die ze hem heeft bezorgd. Niet veel later blaast Arthur zijn laatste adem uit. Tot schrik van Ronja staat Marco plotseling weer op. Plotseling wordt Marco in zijn hoofd geschoten. Als hij zich omdraait, ziet hij rechercheur Jack van Houten. Met nog een kogel overlijdt Marco ter plekke.

Paul Karels[bewerken]

Paul Karels
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut (1) 7 januari 2010
(2) 5 maart 2010
Laatst gezien (1) 29 januari 2010
(2) 5 maart 2010
Reden vertrek Vermoord door Marco Buis
Gespeeld door Seth Kamphuijs (2010)
Afleveringen 3959-3975, 4000
Informatie
Volledige naam Paul Karels
Overleden 29 januari 2010
Beroep Student Rechten
Relaties Ronja Huygens
Familie Cees Karels
Petra Karels
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlandse

De rol van Paul Karels werd in seizoen 20 gespeeld door acteur Seth Kamphuijs.

Ronja heeft een nare herinnering aan haar vorige date, Arthur Diepgrond. Hierdoor durft ze geen nieuwe relatie aan te gaan. Uiteindelijk besluit Ronja dat niet alle mannen zoals Arthur zijn en besluit ze af te spreken met Paul. Ze spreken af in De Koning en er is meteen een klik tussen de twee. Paul en Ronja gaan steeds vaker afspreken, maar Paul ontdekt dat er iets met Ronja is. Ronja bekent dat ze denkt dat er iets met Arthur aan de hand is.

Paul denkt dat Ronja zich dingen verbeeldt, maar Ronja is er zeker van dat er iets is. Charlie, de nieuwe vriendin van Arthur, nodigt haar beste vriendin Ronja uit om een weekendje mee te gaan naar Bosrijk in De Efteling. Uiteindelijk besluit Ronja mee te gaan, omdat ze iets hoopt te vinden waardoor ze kan bewijzen dat Arthur niet spoort. Wanneer Arthur, Charlie en Paul in het vakantiehuisje aan het rondkijken zijn, probeert Ronja iets te vinden in Arthurs tas. Helaas wordt ze betrapt door Paul, die zich afvraagt wat Ronja doet. Op dat moment komen ook Charlie en Arthur aanlopen. Paul heeft geen zin in dit stiekeme gedoe. Hij gaat naar huis. Ronja gaat met hem mee.

Ronja probeert het goed te maken, maar Paul is boos. Uiteindelijk maken ze het goed. Wanneer Ronja vertelt wat ze precies weet, begrijpt Paul waarom Ronja dit wil onderzoeken. Ronja ontdekt in de praktijk van haar vader dat Arthur medicatie slikt en in zijn jas stopt. Paul en Ronja bedenken een plan om Arthur uit de praktijk te krijgen. Het plan loopt bijna verkeerd, wanneer Charlie onverwachts langskomt.

Paul heeft een paar medicijnen meegenomen en laat het door een vriendje in het ziekenhuis onderzoeken. Het blijkt om antidepressiva te gaan. Paul en Ronja willen meer over Arthur weten en daarom besluit Paul Berend, een vriend van hem, te bellen. In De Koning spreekt hij af met Berend. Ronja is nieuwsgierig en belt hem op. Paul wil niks over de telefoon vertellen, omdat ze misschien worden afgeluisterd. Ronja wacht in spanning totdat Paul komt, maar hij laat niks van zich horen. Dan belt Arthur vanuit het ziekenhuis. Paul ligt in het ziekenhuis en hij is er slecht aan toe. Ronja gaat langs in het ziekenhuis, maar Paul reageert niet. Die avond, wanneer Ronja thuis, belt Pauls moeder. Paul is bij bewustzijn geweest. De volgende ochtend wordt Irene, de moeder van Ronja, gebeld dat Paul is overleden. Paul was die avond ervoor betrokken geraakt bij een verkeersongeval. De bestuurder was doorgereden. Toen Paul bij bewustzijn was zag hij iemand in zijn kamer en zei: "Jij was die man in die auto". Ronja denkt dat dit Arthur was.

Uiteindelijk blijkt dat Marco Buis Paul heeft aangereden, omdat Paul met Nouds paraplu over straat liep. Het was de bedoeling om Noud aan te rijden, omdat Marco's grote liefde Lucas Sanders verliefd op hem was.

Lana de Jong[bewerken]

Lana de Jong
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 6 september 2010
Gespeeld door Verschillende kinderen (2010-heden)
Afleveringen 4086-heden
Informatie
Volledige naam Lana Martine de Jong
Geboren 2 juli 2010
Familie Sjors Langeveld (moeder)
Danny de Jong (vader)
Martine Hafkamp (oma)
Frits van Houten (opa)
Maria de Jong (oma)
Bert de Jong (opa)
Carla Langeveld (adoptieoma)
Theo Langeveld (adoptieopa)
Rik de Jong (oom)
Jack van Houten (oom)
Wiet van Houten (tante)
Rikki de Jong (nicht)
Bram Bouwhuis (achterneef)
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlandse

Lana de Jong (geboren als Lana Martine Langeveld, Meerdijk, 2 juli 2010) is een dochter van Sjors Langeveld en Danny de Jong. Ze werd geboren op de boot van haar oom Jack van Houten. Op het geboortekaartje stond Lana vermeld als Lana Langeveld, omdat het toen nog onbekend was wie haar biologische vader was. Later is haar achternaam gewijzigd in De Jong.

Sjors raakte van Lana zwanger vlak nadat ze met zowel Danny de Jong als Bing Mauricius naar bed was geweest. Hierdoor wisten ze tot haar geboorte niet wie haar vader was. Hierdoor komt het ook dat Danny en Sjors niet meer bij elkaar zijn, omdat, toen Danny haar ten huwelijk vroeg, ze het afsloeg en vertelde dat ook Bing de vader kon zijn. Een vaderschapstest bleek niet de oplossing, omdat de kans op een miskraam dan groter werd. Nadat Lana geboren was, is er een vaderschapstest geweest, waaruit bleek dat Danny de Jong haar biologische vader was.

Begin 2012 overlijdt haar vader doordat hij van de trap wordt geduwd door Aysen Baydar. Vanaf dat moment zorgt Sjors alleen voor Lana.

In de eerste aflevering van seizoen 23 komen we er achter dat Lana is verouderd van twee, naar vier jaar.

Als Bing in quarantaine in het ziekenhuis ligt, rent een verkouden Lana bij hem naar binnen. Bing is herstellende van kanker en zijn lichaam heeft hierdoor geen afweersysteem meer, hij wordt dus erg ziek en krijgt het voor Lana onschuldige, maar voor hem mogelijk fatale virus. Nadat Bing uit een kunstmatige coma ontwaakt is hij ondanks alles gewoon weer de oude.

Rutger Goedhart[bewerken]

Rutger Goedhart
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut (1) 28 juni 2010
(2) 6 januari 2011
Laatst gezien (1) 24 november 2010
(2) 7 januari 2011
Reden vertrek Vermoord door Sil Selmhorst
Gespeeld door Edwin Rutten (2010-2011)
Afleveringen 4081-4143, 4174-4175
Informatie
Volledige naam Rutger Goedhart
Geboren 10 mei 1955
Overleden 23 november 2010
Kinderen Naamloze zoon
Janneke Goedhart (kleinkind)
Relaties Laura Selmhorst (2010-2011)
Familie Martijn Huygens
Ronja Huygens
Dex Huygens
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlandse

De rol van Rutger Goedhart werd vanaf 28 juni 2010 gespeeld door acteur Edwin Rutten. Rutger Goedhart zou de nieuwe vriend van Laura worden. Martijn Huygens is zijn neef en ze hebben elkaar al ongeveer twintig jaar niet meer gezien.

Inmiddels heeft Rutger een relatie met Laura Selmhorst. Nadat Rutger een tijdje in Meerdijk heeft verbleven blijkt dat hij erop uit is om via Laura investeringen binnen te halen die hem veel geld opleveren. Dit doet hij door middel van Eepasa, een bomenproject. Lorena Gonzalez, Rosa Gonzalez, Noud Alberts, Lucas Sanders, Nina Sanders, Laura Selmhorst, Jef Alberts, Danny de Jong, Rik de Jong, Charlie Fischer en Bianca Bouwhuis hebben allemaal geïnvesteerd in het project. Lorena is erachter gekomen dat het allemaal niet klopt doordat ze per ongeluk meeluisterde met een telefoongesprek dat Rutger voerde met een compagnon. Rutger heeft haar hierop omgekocht omdat Lorena geld nodig had om haar revalidatie van te betalen. Lorena wilde zich terugtrekken, en aangifte bij de politie doen, toen ze in de gaten kreeg dat haar moeder ook ging investeren in het niet bestaande Eepasa. Rutger kreeg hier lucht van en waarschuwde Lorena dat ze medeplichtig is.

Inmiddels is Janine Elschot een onderzoek begonnen naar Eepasa. Ze heeft een vriend naar het bomenproject gestuurd in Costa Rica. Later krijgt Janine een telefoontje van Interpol dat deze vriend dood is aangetroffen. Daarna gaat Janine zelf op onderzoek uit en komt erachter dat Rutger de enige is die iets met Eepasa te maken heeft. Dan confronteert ze hem daarmee, maar dat had ze beter niet kunnen doen, want Rutger slaat Janine met een fles op haar hoofd en verbergt de bewusteloze Janine vervolgens op zijn hotelkamer.

Vervolgens gaat Rutger met Jef naar de bruiloft als bruidegom en vertelt de aanwezigen dat de plantage van Eepasa is verwoest door een zware overstroming, wat een leugen is. Ook vertelt hij erbij dat alle beleggers hun geld kwijt zijn. Tegen Laura zegt hij dat het huwelijk niet kan doorgaan en hij vertrekt en laat haar verdrietig achter.

Janine Elschot is inmiddels bevrijd door Ludo Sanders en probeert op de afgelaste bruiloft met haar laatste krachten Laura te overtuigen van de slechte bedoelingen van Rutger. Jack van Houten is inmiddels ook gearriveerd en gaat achter Rutger aan, hij verhoort hem op het politiebureau maar moet hem snel weer laten gaan omdat Rutger blijft volhouden dat hij er juist is ingeluisd door Eepasa.

Vervolgens gaat Laura naar de villa van Rutger waar ze hem confronteert met wat Janine haar verteld heeft en ze vraagt hem of hij ooit echt van haar gehouden heeft. Als hij Laura wegstuurt, is te zien dat ze een steen pakt en naar hem wil gooien.

Ondertussen is Charlie zich aan het bezatten, eerst thuis en later in de Rozenboom. Vervolgens blijft ze de hele nacht weg van huis en wordt ze de volgende ochtend wakker in het huis van Rutger. Samen met een gealarmeerde Rik treft ze Rutger levenloos aan op de grond in zijn huis. In januari 2011 werd Sil Selmhorst (de zoon van Laura) ontmaskerd als de moordenaar van Rutger Goedhart. Hij had hem doodgeslagen met een pook van de open haard.

Tanya Dupont[bewerken]

Tanya Dupont
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 19 april 2011
Laatst gezien 24 oktober 2011
Reden vertrek Tanya werd gearresteerd en veroordeeld wegens poging tot moord
Bedacht door Rohan Gottschalk
Jantien van der Meer
Gespeeld door Mary-Lou van Stenis (2011)
Afleveringen 4247-4341
Informatie
Volledige naam Tanya Dupont
Alias Tineke Steeg
Relaties Jef Alberts
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlandse

Tanya Dupont was de vriendin van Jef Alberts. Tanya zou later ontmaskerd worden als een psychiatrisch patiënte. Het personage is een moderne versie van Alice de Boer, die in de jaren negentig de soap een aantal keren teisterde. Van Stenis liet de optie open om ooit weer terug te keren, maar vooralsnog zijn hiervoor nog geen plannen.

Het is rond sluitingstijd wanneer Tanya na een dag werken De Koning binnenstapt en een gesprek aanknoopt met barman Jef Alberts. Ze is meteen gecharmeerd van Jef en deze gevoelens zijn wederzijds. Jef wil meer te weten komen over Tanya en ontdekt dat ze zeer binnenkort op wereldreis gaat. Tanya ziet dat Jef teleurgesteld is dat hun relatie zich niet kan ontwikkelen en vraagt of hij mee wil op wereldreis. Jef twijfelt of hij met haar op wereldreis moet gaan. Ze weet hem over te halen. Zonder dat iemand van Jefs vrienden Tanya heeft gezien, gaan de twee op wereldreis. Een paar weken later keert ze terug naar Nederland. Van Jef ontbreekt elk spoor.

Tanya verschuilt zich onder haar alias Tineke Steeg. Ze merkt meteen op dat er problemen zijn in De Koning en besluit waarnemend uitbater Rik de Jong een dagje te helpen. De Koning loopt vol met mensen, omdat Tanya hun de meest culinaire gerechten voorzet. Rik vraagt haar of ze bij De Koning wil komen werken. Tanya gaat akkoord. Niet veel later steekt ze het paspoort van Jef in brand. Lorena Gonzalez en Laura Selmhorst maken zich ernstige zorgen. Hun goede vriend Jef is nu al bijna twee maanden op vakantie en ze hebben in geen tijden van hem gehoord. Lorena besluit actie te ondernemen. Ze weten dat Jef met ene Tanya op wereldreis is gegaan en besluiten de boarding list bij de luchtvaartmaatschappij op te vragen. Nader onderzoek volgt en uiteindelijk wordt Tineke door enig recherchewerk van Jack van Houten onthuld als Tanya Dupont. Laura wil haar ondervragen, maar hun gesprek wordt abrupt onderbroken. Tanya moet zich haasten naar de bruiloft van Nina Sanders en Noud Alberts.

De bruiloft van Nina en Noud resulteert onbedoeld in doden en gewonden. Tanya bevindt zich onder de gewonden en ligt in coma. Wanneer ze bijkomt, doet ze nog steeds alsof ze bewusteloos is. Laura komt geen stap verder nu Tanya in coma ligt. Tanya's spel wordt ontmaskerd, wanneer Laura haar betrapt. Laura eist een uitleg. Tanya vertelt dat Jef in een ravijn is gevallen en dat ze bang was dat hij dood was. Laura en Lorena vrezen het ergste, maar willen Jef hoe dan ook terugvinden. Uiteindelijk wordt Jef in een verwarde toestand gevonden in Brazilië. Hij keert terug naar Meerdijk en hoort wat Tanya tijdens zijn afwezigheid allemaal heeft uitgespookt. Tanya gelooft nog steeds dat er liefde tussen haar en Jef is en kan het niet hebben wanneer Laura Jef tegen haar opstookt. Ze probeert Laura te vergiftigen met rattengif. Jef ontdekt wat Tanya met Laura heeft gedaan. Tanya werd gearresteerd en veroordeeld wegens poging tot moord. De laatste keer dat ze Laura onder ogen kwam, sloot ze af met de woorden: Je bent nog niet van me af. Ik kom terug!

Frederik van Rossum[bewerken]

Frederik van Rossum
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 2 mei 2011
Laatst gezien 5 juli 2011
Reden vertrek Meerdijk uit gejaagd door Ludo Sanders voor 1 euro nadat hij erachter kwam dat Maxime door hem is verkracht
Gespeeld door Ronald Top (2011)
Afleveringen 4256-4302
Informatie
Volledige naam Frederik van Rossum
Beroep Kunstmarketeer
Kinderen Lorena Gonzalez
Relaties Rosa Gonzalez
Maxime Sanders
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlandse

De rol van Frederik van Rossum werd vanaf 2 mei 2011 gespeeld door acteur Ronald Top.

In het verleden was Frederik goed bevriend met Maximiliaan Sanders, de vader van Ludo Sanders Maxime Sanders. Frederik en Ludo waren elkaars tegenpolen. Tegen Ludo was Maximiliaan niet aardig, maar tegen Frederik wel. Frederik wist, in tegenstelling tot Ludo, dat Maxime nog leefde en dat ze naar een pleeggezin is gegaan.

Rosa Gonzalez heeft in het verleden voor Frederik gewerkt. Ze hadden een onenightstand waar vervolgens Lorena uit kwam. Rosa heeft daarna ontslag genomen en ze is weggegaan. Rosa heeft niet verteld dat ze zwanger van hem was. Rosa zei tegen Lorena dat haar vader was overleden, omdat ze niet wilde dat Lorena wist dat ze het gevolg was van een vergissing.

Toen Frederik naar Meerdijk kwam had hij meteen een oogje op Maxime. Ze gaan een keer met mekaar naar bed maar daar blijft het ook bij wanneer Maxime Frederik de volgende dag bij Ludo tegenkomt. Daar vertelt Frederik dat hij hun vader Maximiliaan van vroeg kent. Hij heeft vroeger voor hem gewerkt. Later in De Rozenboom als Ludo en Janine gaan dineren met Frederik verspreekt hij zich, en zegt hij dat hij in tegenstelling tot Ludo wel wist dat Maxime nog leefde en naar een pleeggezin is gegaan. Vanaf dit moment wil Ludo niks meer met Frederik te maken hebben. Als Maxime langskomt, vertelt Ludo Maxime alles wat Frederik hem heeft verteld. Ook vertelt hij haar hoe hun vader tegen Ludo was. Even lijkt er een voorzichtige toenadering tussen Maxime en Ludo te komen, maar als Maxime geschokt wegrent, lijkt Ludo dit alleen maar te zeggen om Maxime overstuur te maken. Ondertussen blijkt dat Frederik de vader is van Lorena Gonzalez. Lorena dacht haar hele leven dat haar vader was overleden door een auto-ongeluk. Frederik is nog steeds niet klaar met Maxime en begint haar steeds vaker dingen te vertellen over haar vader. Hij zegt haar dat haar vader haar heeft weggedaan omdat hij juist wel van haar hield. Dan stelt Frederik aan Maxime voor om eens met iemand uit haar adoptiefamilie te gaan praten over haar vader. Dit doet ze en ze krijgt een briefje van haar vader in haar handen geduwd. Hierdoor denkt ze dat haar vader echt van haar hield. Ze probeert Ludo hierna te overtuigen dat hun vader van hun hield maar hij wil het er niet over hebben. Ook ziet ze nu in hoe moeilijke jeugd Ludo heeft gehad en waarom hij zo is geworden. Ze besluit naar hem toe te gaan en hem alles te vergeven. Vanaf dit moment is de band tussen Ludo en Maxime weer goed. Hiervoor gaat ze naar Frederik om hem te bedanken. Wat Maxime nog niet weet, is dat Frederik dit alles heeft gedaan om Maxime in bed te krijgen. Als er een fles wijn wordt bezorgd, voert Frederik Maxime dronken. Hij probeert haar te zoenen, maar als ze naar huis wil duwt hij haar op bed en verkracht haar. De volgende dag krijgt Maxime de schrik van haar leven als Frederik ineens in haar kamer staat. Hij eist dat ze het er met niemand over heeft. Maxime stemt toe maar uiteindelijk wil ze wraak nemen samen met Lorena. Eerst wil Lorena niks van Maxime weten, maar als ze erachter komt dat Frederik Maxime heeft verkracht verzinnen ze samen een wraakplan. Ze willen hem laten oppakken voor belastingfraude. Een minpunt is alleen dat Frederik op dat moment een veilinghuis runt samen met Ludo. Als Ludo Lorena ontdekt op Frederiks hotelkamer wil hij Jack bellen. Maar omdat Lorena geen problemen met hem wil, vertelt zij Ludo dat Maxime is verkracht door Frederik. Ludo weet niet of hij dit moet geloven, dus hij belt alsnog Jack. Hierdoor raakt hun relatie ernstig onderkoeld. Ludo gaat naar Maxime toe en wil weten of het waar is. Hij zegt dat hij aan haar kant staat en snapt dat de wraak dan alleen voor Frederik is bedoeld. Maxime wil dit niet toegeven, waarna Ludo zegt dat ze nog zal wensen hem nooit te hebben teruggevonden. Als Frederik bij Ludo op bezoek is voor het veilinghuis confronteert Ludo hem hiermee. Hij zegt dat dit niet waar is, maar als Ludo een pistool op hem richt geeft hij alles toe. Uiteindelijk pakken Ludo en Maxime Frederik alles af voor 1 euro en laten hem zijn deel van het veilinghuis aan Maxime overdragen.

Bram Bouwhuis[bewerken]

Bram Bouwhuis
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 18 november 2011
Gespeeld door Verschillende kinderen (2011-heden)
Afleveringen 4360-heden
Informatie
Volledige naam Bram Bouwhuis
Geboren 18 november 2011 (gereviseerd naar 2010 in 2014)
Familie Sjoerd Bouwhuis
(vader)
Rikki de Jong
(moeder)
Rik de Jong
(opa)
Anita Dendermonde
(oma)
Anton Bouwhuis
(opa)
Bianca Bouwhuis
(oma)
Edwin Bouwhuis
(oom)
Tim Loderus
(oom)
Maria de Jong
(overgrootoma)
Danny de Jong
(oudoom)
Lana de Jong
(achternichtje)
Mike Brandt
(oudoom)
Anna Brandt
(achternicht)
Nola Sanders
(achterachternicht)
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlandse

De rol van Bram Bouwhuis wordt sinds seizoen 22 gespeeld door verschillende kinderen.

Rikki de Jong komt erachter dat ze ongewenst zwanger is van Sjoerd Bouwhuis. Na veel gedoe besluiten Rikki en Sjoerd het kind af te staan aan Sjors Langeveld en Bing Mauricius. Het kind wordt op 18 november 2011 geboren en Sjoerd noemt hem Bram. Na de geboorte nemen Sjors en Bing Bram meteen mee naar huis. Rikki heeft het erg moeilijk met haar moedergevoelens, maar pas na haar bedenktijd beseft ze dat ze een verkeerde keuze heeft gemaakt. Rikki en Sjoerd besluiten om de juridische weg in te slaan om Bram terug te krijgen. De rechter besluit uiteindelijk dat Bram aan Sjors en Bing toebehoort. Sjors is het hier echter niet mee eens en overtuigt de rechter dat Bram bij zijn biologische ouders hoort. Rikki en Sjoerd mogen Bram na de zitting meteen mee naar huis nemen. Rikki besluit om samen met Bram bij de familie Bouwhuis in te trekken. Omdat Bianca zich te veel bemoeit met Bram, hem voor Edwin aanzien en hem uiteindelijk haar eigen zoon noemt, is voor Rikki de maat vol en gaan Rikki en Bram bij Rik wonen. Sjoerd blijft thuis om zijn moeder te steunen die het nog steeds erg moeilijk heeft met de dood van Edwin.

Het gaat lange tijd goed, totdat Rikki met Tim Loderus, de halfbroer van Sjoerd (en dus een oom van Bram zelf), een relatie krijgt. Bram's vader raakt aan de coke, en wordt verslaafd. Hij mag zijn zoon niet meer zien als per ongeluk een zakje coke in Brams speelgoedkoffertje raakt, en hij ontvoerd Bram zelfs naar Duitsland. Sjoerd komt echter terug, en als Tim in coma raakt nadat hij Sjoerd heeft geprobeerd te helpen in een gevecht met een dealer, wil Sjoerd clean zijn. Hij vertrekt uit Meerdijk om naar een Amerikaanse afkickkliniek te gaan. Als een tijdje later ook Rikki uit Meerdijk vertrekt om een acteeropleiding in Londen te gaan volgen, zorgen opa Rik en zijn vriendin Nuran Baydar voor Bram. Ook passen Tim Loderus en Wiet van Houten regelmatig op.

Ron Bos[bewerken]

Ron Bos
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 30 september 2011
Laatst gezien 29 december 2011
Reden vertrek Overleden aan het ebolavirus
Gespeeld door Kevin Hassing (2011)
Afleveringen 4325-4389
Informatie
Volledige naam Ron Bos
Overleden 29 december 2011
Beroep Coassistent
Relaties Edwin Bouwhuis
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlandse

De rol van Ron Bos wordt sinds september 2011 gespeeld door acteur Kevin Hassing.

Wanneer Lucas Sanders in het ziekenhuis belandt, komt Ron Anton Bouwhuis versterken om voor de comateuze Lucas te zorgen. Doordat Lucas' vriendje Edwin hier vaak te vinden is, raken ze bevriend en uiteindelijk krijgen ze een relatie.

Als Jack terug komt van zijn lange reis blijkt hij het Ebola-virus te hebben opgelopen. Hij overwint deze ziekte, maar Ron krijgt het virus ook. Kort daarna blijkt dat ook Edwin deze ziekte heeft. Alleen Jack en Noud overleven het, Ron en Edwin sterven.

Josje Been[bewerken]

Josje Been
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 17 januari 2012
Laatst gezien 24 mei 2012
Gespeeld door Caya de Groot (2012)
Afleveringen 4402-4635, 4669, 4690-4692, 4715
Informatie
Volledige naam Josje Been
Beroep Medewerker kinderbescherming
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlandse

De rol van Josje Been wordt sinds 17 januari 2012 gespeeld door actrice Caya de Groot. Mevrouw Been is de maatschappelijk werkster die namens de kinderbescherming de situatie van Bram Bouwhuis (zoon van Rikki de Jong en Sjoerd Bouwhuis) in de gaten houdt. Ook kwam ze in beeld bij de rechtszaak van Nina Sanders en Mike Brandt over het co-ouderschap voor hun dochter Nola Sanders.

Regelmatig en met name bij escalaties in de families komt zij naar voren.

Yvon Terstal[bewerken]

Yvon Terstal
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 30 april 2012
Laatst gezien 5 oktober 2012
Reden vertrek Relatie met Rik de Jong beëindigd
Gespeeld door Terence Schreurs (2012)
Afleveringen 4480-4550
Informatie
Volledige naam Yvon Dorothee Terstal
Beroep Stewardess
Getrouwd met Peter Terstal (2009-2012)
Relaties Rik de Jong
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlandse

De rol van Yvon Terstal wordt sinds april 2012 gespeeld door actrice Terence Schreurs.

Yvon ontmoet Rik tijdens de karaoke-avond in café de Koning, waar ze eerst ruzie krijgen. Later maken ze het goed en Yvon gaat tegen haar eigen en Riks principes in mee naar het huis van Rik. Sindsdien hebben de twee een relatie, die enige hobbels kende. Tijdens haar relatie met Rik was Yvon nog getrouwd met haar ex Peter, zonder dat Rik dit wist. Dit kwam uit door de jaloezie van Nuran Baydar, zij is stiekem verliefd op Rik en wil niet dat hij met een andere vrouw gaat. Samen met Lorena Gonzalez gaat ze op onderzoek uit om Yvon te ontmaskeren nadat ze een vreemd telefoontje heeft afgeluisterd.

Later lijkt het weer een beetje goed te komen. Rik en Yvon worden uitgenodigd op de bruiloft van Nuran en Bilal. Net een dag voor de bruiloft bekend Rik aan Yvon dat hij meer van Nuran houdt.

Bilal Demir[bewerken]

Bilal Demir
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 24 mei 2012
Laatst gezien 9 oktober 2012
Reden vertrek Wilde alleen een geheime relatie met Lucas Sanders. Lucas wilde dit niet.
Gespeeld door Sinan Eroglu (2012)
Afleveringen 4494-4552
Informatie
Volledige naam Bilal Demir
Relaties Nuran Baydar (verloofd)
Lucas Sanders (affaire)
Familie Yasar Demir (vader)
Meral Demir (moeder)
Geboorteland Turkije
Nationaliteit Vlag van Turkije Turkije

De rol van Bilal Demir wordt sinds mei 2012 gespeeld door acteur Sinan Eroglu.

Wanneer Nuran Baydar geen relatie met Rik de Jong wil wegens haar geloof, gaat ze op een datingsite voor moslims op zoek naar een geschikte man. Hier komt ze Bilal tegen, met wie ze een gesprek begint. Wanneer zij aan het werk is bij Lorena's, komt Bilal ineens binnenlopen. De twee kunnen het goed met elkaar vinden; Bilal heeft echter wel moeite met een relatie wanneer Nuran abortus blijkt te hebben gepleegd. Uiteindelijk hakt hij de knoop door en wil hij toch wel met haar verder. Dit wil hij zo graag dat hij zelfs met haar wil trouwen. Na enige twijfel stemt Nuran hiermee in, met groot wantrouwen van haar zus Aysen.

Bilal wil een diner organiseren met zowel zijn als haar ouders. Nuran vindt haar moeder een 'losgeslagen moslima', onder andere omdat ze geen hoofddoek draagt en gescheiden is. Nuran is bang dat dit Bilal en zijn ouders zwaar zal vallen. Ze besluit om te vertellen dat haar moeder vliegangst heeft en dat haar vader niet weg kan wegens werk. Uiteindelijk vindt het diner plaats in De Rozenboom met alleen Bilals ouders. Alles verloopt zeer goed tot Nurans moeder en zus plotseling binnenkomen.

Uiteindelijk loopt alles van dat gesprek goed af. Maar hierna komt Bilal in een ander obstakel. Hij denkt dat Lucas Sanders ziek is omdat hij homoseksueel is. Bilal gaat een discussie met hem aan. Lucas denkt dat Bilal worstelt met zijn geaardheid. Bilal ontkent dit maar uiteindelijk blijkt dat hij toch homoseksueel is. Lucas moet ook alles uit de kast trekken om Bilal zo ver te krijgen. Bilal geeft alles toe en wil een geheime relatie met Lucas. Lucas heeft geen zin om alles stiekem te doen en Bilal verlaat Meerdijk.

Elif Baydar[bewerken]

Elif Baydar
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut (1) 13 juni 2012
(2) 4 oktober 2012
Laatst gezien (1) 20 juni 2012
(2) 9 oktober 2012
Reden vertrek Keert terug naar huis in Turkije
Gespeeld door Funda Müjde (2012)
Informatie
Volledige naam Elif Baydar
Getrouwd met Murat Baydar (gescheiden)
Familie Nuran Baydar (dochter)
Aysen Baydar (dochter)
Geboorteland Turkije
Nationaliteit Vlag van Turkije Turkije

De rol van Elif Baydar wordt sinds juni 2012 gespeeld door actrice Funda Müjde.

Elif is de moeder van de Turkse zussen Nuran en Aysen, ze woont in Turkije. Elif is een vrijgevochten moslima, net als haar dochter Aysen. Ze komt, als ze de eerste keer in de serie te zien is, voor de verloving van Nuran met Bilal Demir. Hij wil goedkeuring van zijn ouders, maar ook van die van Nuran. De conservatieve ouders van Bilal zien het huwelijk in eerste instantie, mede doordat Elif gescheiden is van haar man, niet zitten maar uiteindelijk gaan ze toch akkoord.

Op 4 oktober komt Elif opnieuw overgevlogen. Deze keer om het huwelijk tussen Nuran en Bilal bij te wonen, dat uiteindelijk niet gesloten werd.

Elif is mindervalide en zit in een rolstoel.

Maarten Stokman[bewerken]

Maarten Stokman
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 19 oktober 2012
Laatst gezien 8 januari 2013
Reden vertrek Weggestuurd door Ludo's lijfwacht naar Duitsland
Gespeeld door Roel Fooij (2012-2013)
Afleveringen 4560-4617
Informatie
Volledige naam Maarten Stokman
Relaties Janine Elschot
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland

De rol van Maarten Stokman wordt sinds 19 oktober 2012 gespeeld door acteur Roel Fooij.

Maarten is een jeugdliefde van Janine Elschot. Hij werkt voor een stichting. Doordat hij weet dat Janine dankzij haar blad J-Magazine veel mensen kent, vraagt hij of zij hem wil helpen met de stichting. Zonder dat Janine het weet bestaat deze stichting helemaal niet. Alles is in scène gezet door Maxime Sanders. De schoonzus van Janine die een hekel aan haar heeft. Maxime wil namelijk haar broer Ludo en Janine uit elkaar drijven uit wraak vanwege dat Janine en Ludo haar verdachten van het verwisselen van de placebo's wat uiteindelijk Nick Sanders gedaan heeft.

Maarten is eigenlijk werkloos en kan door Maxime te helpen toch nog geld verdienen. Uiteindelijk moest hij zich zelfs in elkaar laten slaan en doen alsof hij verliefd was op Janine omdat hij anders het geld niet zou krijgen.

Net als Janine Maarten zover heeft gekregen dat hij alles aan Ludo vertelt, wordt hij door hem weggestuurd omdat hij Janine heeft bedreigd. Ludo maakt hem bang en zorgt ervoor dat hij onvindbaar is. Het plan waarvoor Maarten door Maxime in gehuurd is is echter wel gelukt. Ludo en Janine zijn uit elkaar gedreven.

Rozemarijn van der Zee[bewerken]

Rozemarijn van der Zee
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut (1) 12 december 2012
(2) 16 april 2014
Laatst gezien (1) 11 januari 2013
(2) 18 april 2014
Reden vertrek (1) Verdween uit beeld na breuk met Tim
(2) Verdween uit beeld na 18 april
Gespeeld door Anouk Kleykamp (2012-2013, 2014)
Afleveringen 4598-4620, 4908-4910
Informatie
Volledige naam Rozemarijn van der Zee
Relaties Tim Loderus (relatie)
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland

De rol van Rozemarijn van der Zee wordt sinds 12 december 2012 gespeeld door actrice Anouk Kleykamp. Rozemarijn was hiervoor jarenlang een veelgenoemde naam, maar het was onbekend hoe ze eruit zag.

Rozemarijn is al jarenlang de beste vriendin van Rikki de Jong. Wanneer Rikki relatieproblemen heeft met twee broers, probeert ze Rozemarijn aan één van hen te koppelen. Op oudejaarsavond 2012 zoent Rozemarijn met Tim Loderus, waarna ze een relatie krijgen. Tim maakt het echter al snel weer uit omdat hij verliefd is op iemand anders. Rozemarijn weet niet dat dit over haar beste vriendin Rikki gaat. Ze verdwijnt uit beeld, wat echter niet betekent dat ze uit Meerdijk verdwijnt.

Ruim een jaar later komt Rozemarijn weer in beeld. Haar vader wordt binnenkort vijftig jaar en ze wil een zelfgeschreven liedje voor hem zingen. Ze vraagt Rikki om haar te helpen bij het schrijven, maar is vergeten dat Rikki's vader Rik in de gevangenis zit.

Frederique Weber[bewerken]

Frederique Weber
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 13 maart 2013
Laatst gezien 19 april 2013
Reden vertrek Vertrok op tournee
Gespeeld door Marjolijn Touw (2013)
Afleveringen 4663-4690
Informatie
Volledige naam Frederique Weber
Beroep Zangeres
Relaties Jef Alberts (relatie)
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland

De rol van Frederique Weber werd tussen 13 maart en 19 april 2013 gespeeld door actrice Marjolijn Touw. Frederique heeft een relatie met Jef, alleen gaat ze voor een half jaar op tournee, wat Jef zelf aanmoedigde. Aangezien dit halfjaar af is gelopen, is de kans groot dat Frederique niet meer terugkeert.

Nola Sanders[bewerken]

Nola Sanders
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 18 maart 2013
Gespeeld door Verschillende baby's (2013-heden)
Afleveringen 4666-heden
Informatie
Volledige naam Nola Anna Benthe Sanders
Geboren 18 maart 2013
(gereviseerd naar 18 september 2012 in 2014)
Familie Nina Sanders
(moeder)
Mike Brandt
(vader)
Ludo Sanders
(opa)
Janine Elschot
(oma)
Lucas Sanders
(oom)
Amy Kortenaer
(tante)
Nick Sanders
(oom)
Bianca Bouwhuis
(tante)
Sjoerd Bouwhuis
(neef)
Edwin Bouwhuis
(neef)
Maxime Sanders
(oudtante)
Stefano Sanders
(oudoom)
Marcus Sanders
(oudoom)
Bram Bouwhuis
(achterneef)
Anna Brandt
(achternicht)
Oscar de Meris
(overgrootvader)
Daphne de Meris
(overgrootmoeder)
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland

Nola Sanders maakte haar debuut op 18 maart 2013 bij haar geboorte. Wegens een aanrijding van haar moeder zou ze gehandicapt kunnen zijn, ze werd echter gezond geboren. Haar vader wilde een kind om het geld. Dit geld kreeg hij, maar dan om uit de buurt van Nola te blijven. Na de bevalling en het kind geboren was, moest er natuurlijk een naam verzonnen worden, toen kwam Noud op een verhaal van een oude klassenjuffrouw, haar naam was Benthe, zo heeft de 'baby' dan ook enkele dagen geheten, tot het moment dat Nina het toch geen gepaste naam vond en het veranderde naar Nola.

Nina's man Noud Alberts was tijdelijk in Tokio toen ze met Mike Brandt naar bed ging. Mike wilde geld van de familie Sanders en wilde een kind krijgen, om Nina zo aan zich te binden. Hij prikte gaatjes in zijn condooms en Nina werd zwanger. Zij dacht lange tijd dat het een ongeluk was, het was echter de bedoeling van Mike. Toen Nina opbiechtte dat ze abortus had gepleegd, vertelde Mike de waarheid over zijn plan. Echter was Nina aan het bluffen, maar wist ze dat Mike niet meer te vertrouwen was.

Nina was eerst van plan Nola weg te laten halen. Ze lag aan op het operatiebed toen ze haar beslissing toch wilde terugdraaien. Ze ging twijfelen over abortus toen ze was aangereden. Nola had hierdoor een tijdje geen zuurstof en er was daarom een kans op een handicap. Nadat Nola's vader (Mike Brandt) haar heeft gezien besluit hij Nina Sanders het geld dat zij hem heeft geboden terug te geven en zijn vaderschap aan te vechten.

Noud Alberts vindt eigenlijk dat Mike recht heeft op zijn kind, maar de familie Sanders geeft hem niet de kans zijn mening te uiten. In de rechtszaal besluit hij dit toch te vertellen en af te zien van het vaderschap. De rechter besluit een omgangsregeling te treffen waarin Mike zijn dochter toch soms kan zien. Nina en haar familie zijn woedend op Noud.

Na de dood van Mike bleek dat Nola hotel de Rozenboom geërfd had.

Monica de Klein[bewerken]

Monica de Klein
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 27 maart 2013
Laatst gezien 4 juli 2013
Reden vertrek Monica wilde geen kind meer met Bing en vluchtte daarom uit Meerdijk weg, tevens had Bing haar mishandeld.
Gespeeld door Camilla Meurer (2013)
Afleveringen 4673-4744
Informatie
Volledige naam Monica de Klein
Relaties Bing Mauricius
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland

Monica de Klein is een scharrel van Bing Mauricius. Als Bing aan Monica vertelt dat hij graag een kind wil, maar geen vaste relatie, biedt Monica aan om draagmoeder te zijn. Monica wil zelf geen kinderen, maar het lijkt haar geweldig een keer zwanger te zijn. Later wordt ze echter verliefd op Bing. Tijdens haar zwangerschap wordt ze gechanteerd door Aysen Baydar, zij wil dat Bing nooit een kind zal krijgen en dreigt te vertellen dat Bing en Monica aan illegaal draagmoederschap doen. Monica moet abortuspillen nemen om zo een miskraam te forceren, maar ze neemt ze niet en blijft zwanger. Bing is woest als hij hierachter komt. Aysen is woedend dat Monica nog steeds zwanger is en zegt dat Bing Monica zal dumpen zodra hij zijn kind heeft. Er is maar één manier om erachter te komen of Bing's gevoelens voor Monica echt zijn, namelijk doen alsof ze een miskraam heeft gehad. Monica doet dat en wordt door Bing gedumpt. Tegen Aysen zegt ze dat ze een abortus heeft laten plegen, nadat ze erachter was gekomen dat Bing niet echt van haar hield. Dit is echter niet waar, Monica is nog steeds zwanger.

Menno Kuiper[bewerken]

Menno Kuiper
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 25 april 2013
Laatst gezien 26 juni 2014
Reden vertrek Neemt afscheid van Meerdijk en vertrekt naar Oberhausen (Duitsland).
Gespeeld door Dave Mantel (2013-2014)
Afleveringen 4694-4959
Informatie
Volledige naam Menno Kuiper
Beroep Rijksrechercheur
Rechercheur
Getrouwd met Lucas Sanders (2014)
Relaties Lucas Sanders (Relatie 2013, 2013, 2013, 2013-2014)
Familie Hans Kuiper (vader)
Mia Kuiper (moeder)
Roel Kuiper (broer)
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland

De rol van Menno Kuiper wordt sinds 25 april 2013 gespeeld door acteur Dave Mantel. Na meerdere klachten over het werk van rechercheur Aysen Baydar, heeft de politie een onderzoek naar haar ingesteld. Menno leidt dat onderzoek en is daarvoor naar Meerdijk gekomen. Hij zal het handelen van Aysen bij verschillende zaken nader onderzoeken en daarvoor wil hij enkele Meerdijkers verhoren op het politiebureau. Tijdens een avondje stappen, ontmoet Lucas de nieuwe inwoner van Meerdijk en ze zijn meteen onder de indruk van elkaar. Echter op het moment dat Lucas zich aan Menno voorstelt als Lucas Sanders, gaat hij ervandoor. Later blijkt dat hij dit deed, omdat hij Lucas in het onderzoek naar Aysen ook moet verhoren en hij niet professioneel kan zijn als ze iets hebben. Lucas probeert Menno voor zich te winnen. Uiteindelijk lukt dat, maar Menno wil het tot het onderzoek is afgerond geheim houden. Menno en Lucas gaan uiteindelijk uit elkaar als Menno het uitmaakt omdat hij te veel in de war is en de zaak overdraagt aan iemand anders. Menno vertrekt, maar komt tot verbazing van Lucas terug en wil het met Lucas proberen. Lucas wil dit niet omdat hij wil dat Menno echt voor hem gaat en iets speciaals regelt. Dit doet Menno uiteindelijk ook door zich als politie te verkleden en het liedje YMCA te zingen. Hoewel Lucas vindt dat Menno op een houten hark lijkt, vindt hij dat Menno wel lef heeft en wil hij ook weer voor hem gaan.

Als Mike Brandt wordt vermoord, is Menno een van de rechercheurs die op de zaak wordt gezet. Hij moet hiervoor ook de andere leden van de familie Sanders verhoren, iets wat Lucas moeilijk vindt. Lucas probeert wat te weten te komen uit het onderzoek, en uiteindelijk weet hij bewakingsbeelden te zien. Hierop ziet hij Nina lopen, hij herkent haar aan haar tas. Hij helpt haar de tas te verbranden, maar uiteindelijk komt het toch uit dat ze op het vliegveld was. Menno noemt Lucas medeplichtig, en het gaat even uit. Menno en Lucas missen elkaar echter zo veel, dat ze snel weer een relatie hebben.

Als Lucas te weten komt dat Rik de Jong en Nuran Baydar hun bruiloft klein willen houden, wil Lucas toch voor een groot feest zorgen. Hij vraagt dan Menno ten huwelijk in de Rozenboom, Menno vindt dit niet fijn omdat hij niet graag opvalt. Uiteindelijk zegt hij toch ja. Menno wil zelf echter ook geen groot huwelijksfeest. Het huwelijk gaat echter niet door, als Lucas plotseling niet meer wilt nadat Menno hem heeft verteld dat hij ooit heeft samengewoond met een vrouw.

Menno slaagt er als rechercheur lange tijd niet in de moord op Mike op te lossen, iets wat collega Aysen Baydar wel lukt. Aysen heeft echter niet bekendgemaakt dat Rik de Jong Mike heeft vermoord, waardoor Menno door blijft gaan met het onderzoek wat in feite dus onnodig is. Uiteindelijk komt Menno erachter dat Rik de parachute van Mike heeft gesaboteerd na een verhoor met Femke.

Tijdens Kerstmis 2013 komen Menno en zijn ex Lucas weer samen. Ze willen weer met elkaar trouwen. Het blijkt echter dat Lucas' vader, Stefano Sanders, niet naar de bruiloft kan komen op de nieuwe trouwdatum wegens zaken in China. Lucas heeft het dan ook moeilijk als hij kennis maakt met Menno's ouders, Hans en Mia. Stefano kan echter wel komen, maar als hij Lucas belt om dit te zeggen neemt Menno de telefoon op. Hij besluit het als verrassing te bewaren, iets waar Lucas het ook weer moeilijk mee heeft.

Wanneer Lucas met Bing Mauricius de boot van Lucas' oom Ludo steelt, vaart hij Tim Loderus aan. Hij vertelt dit enkele weken na de aanvaring aan Menno, die nu als politieman in een lastige situatie staat. Uit frustratie slaat hij Lucas enkele malen. Als Lucas besluit zichzelf aan te geven, probeert Menno dit te verhinderen. Uiteindelijk geeft Lucas zichzelf toch aan, en niet veel later wordt ook duidelijk dat Menno al geruime tijd wist van Lucas' misdaad. Hij wordt hiervoor voor onbepaalde tijd geschorst.

Als Menno en Lucas ruzie krijgen lost Menno dit op om Lucas te slaan. Lucas doet er alles aan om dan Menno te ontwijken en verzint er smoezen bij. Elke keer weer loopt het volledig uit de hand tussen Lucas en Menno en komt Noud Alberts hierachter. Noud probeert dit op te lossen om het voor Lucas op te nemen. Als Janine Elschot en Nina Sanders er ook achter komen via Noud, vertelt Lucas Menno dat hij in therapie moet. Nadat Janine, Nina en Noud vertrekken, slaat Menno er weer op los en komt Noud net optijd binnen om dit te stoppen. Noud brengt bloedende Lucas naar het ziekenhuis en zorgt ervoor dat Menno niet naar hem toe kan. Menno weet toch een excuses te vinden en vertelt Lucas dat hij in therapie gaat. Menno neemt dan voorlopig afstand van Lucas en probeert zijn leven weer op de rails te krijgen. Nadat Menno al die gesprekken heeft gevoerd met zijn therapeut, besluit hij weer contact te zoeken met Lucas. Als Menno ineens een telefoongesprek opvangt, besluit hij naar Toko te gaan om te checken waar Lucas is, maar dan doet Menno een schokkende ontdekking... Nadat hij Lucas heeft gezien met een andere jongen vindt hij zelf dat het genoeg is geweest en vertelt Lucas dat hij Meerdijk gaat verlaten. Lucas probeert nog van alles om hem hier te houden, maar Menno ziet niet in waarom hij in Meerdijk zal blijven. Verdrietig nemen Lucas en Menno afscheid van elkaar.

Hans en Mia Kuiper[bewerken]

Hans Kuiper en Mia Kuiper
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 7 januari 2014
Laatst gezien 27 januari 2014
Gespeeld door Klaas Hulst (2014)
Greetje de Oude (2014)
Afleveringen 4837-4851
Informatie
Volledige naam Hans Kuiper
Mia Kuiper
Getrouwd met Elkaar
Familie Menno Kuiper (zoon)
Roel Kuiper (zoon)
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland

De rollen van Hans Kuiper en Mia Kuiper worden sinds 7 januari 2014 respectievelijk gespeeld door Klaas Hulst en Greetje de Oude.

Hans en Mia zijn de ouders van rechercheur Menno Kuiper. Als hun homo-seksuele zoon gaat trouwen met Lucas Sanders, komen Hans en Mia naar Meerdijk voor de bruiloft. Als ze voor het eerst kennis maken met Lucas, en zijn moeder Janine Elschot, zijn ze verbaasd dat Lucas' vader er niet is. Lucas' vader Stefano Sanders zit voor werk in China en kan niet naar de bruiloft komen. Lucas heeft er moeite mee dat Menno's vader er wel zal zijn, en zijn eigen vader niet. Hans troost Lucas met de woorden "Deze vader heeft genoeg knuffels voor twee zoons". Op de bruiloft zijn de ouders van Menno ook aanwezig en in Dansatoria als het geluk van Menno en Lucas wordt gevierd waar onder andere de Backstreet Boys optreedt.

Na de kennismaking logeren Hans en Mia bij hun andere zoon Roel, tot de bruiloft van Menno.

Roel Kuiper[bewerken]

Zie het artikel Dit kopje gaat over het Goede tijden, slechte tijden-personage Roel Kuiper. Voor de Nederlandse filosoof en politicus, zie Roel Kuiper
Roel Kuiper
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut (1) 20 januari 2014
(2) 18 april 2014
Laatst gezien (1) 27 januari 2014
(2) 29 mei 2014
Reden vertrek Vertrekt uit Meerdijk
Gespeeld door Robin Rienstra (2014)
Afleveringen 4846-4851
4910-4939
Informatie
Volledige naam Roel Kuiper
Relaties Bianca Brandt (zoen)
Familie Hans Kuiper (vader)
Mia Kuiper (moeder)
Menno Kuiper (broer)
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland

De rol van Roel Kuiper wordt sinds 20 januari 2014 gespeeld door Robin Rienstra.

Roel woont in een dorpje dichtbij Meerdijk, en als zijn ouders Hans en Mia vanuit Spanje overkomen voor de bruiloft van Menno logeren ze vanaf 7 januari, de dag dat de ouders van de bruidegoms elkaar ontmoeten, bij hem. Hij helpt Menno met het plannen van zijn bruiloft, hij ontmoet dan ook voor het eerst zijn zwager Lucas.

Roel spreekt met Lucas' zus Nina Sanders af om de bruiloft te bespreken. Als zij weggaat, komt hij Bianca Brandt tegen. Ze praten wat en Roel geeft Bianca een lift naar huis. Eenmaal bij Bianca thuis praten ze nog wat. Wat Roel niet weet, is dat Bianca in scheiding met Anton Bouwhuis ligt, en dat zij het niet uit kan staan dat Anton nog bij Bianca woont. Als Anton thuiskomt, doet Bianca alsof ze een nieuwe liefde heeft en ze zoent Roel. Roel is ook op de bruiloft aanwezig van zijn broer Menno en hij is in Dansatoria om het geluk te vieren waar onderandere de Backstreet Boys optreedt.

Julia Loderus[bewerken]

Julia Loderus
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut (1) 7 juni 2013
(2) 12 februari 2014
(3) 26 maart 2014
Laatst gezien (1) 6 januari 2014
(2) 12 februari 2014
(3) 13 juni 2014
Reden vertrek (1) Vertrok weer terug naar Amerika
(2) Logeert tijdelijk bij een vriendin vlak bij Meerdijk
(3) Op zoek naar een huis in Meerdijk
Gespeeld door Audrey Bolder (2013-2014)
Afleveringen 4725-4836, 4863, 4893-4950
Informatie
Volledige naam Julia Loderus
Relaties Anton Bouwhuis (affaire)
Ludo Sanders (relatie)
Familie Tim Loderus (zoon)
onbekend naam (dochter)
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland

De rol van Julia Loderus wordt sinds 7 juni 2013 gespeeld door actrice Audrey Bolder. Julia is de moeder van Tim Loderus. Ze komt naar Meerdijk nadat Tim in elkaar is getrapt door de drugsdealer van Sjoerd Bouwhuis. Tim heeft hierdoor een hersenbeschadiging opgelopen. Julia logeert in eerste instantie bij de familie Bouwhuis, maar Bianca kan het niet aan om haar man met zijn ex gezellig op de bank te zien zitten. Julia vertrekt naar de Rozenboom. Daar ontmoet ze Ludo Sanders en ze gaan met elkaar naar bed. Ludo zegt geen vervolg te verwachten, hij en Julia krijgen toch een relatie.

Niet alle Meerdijkers zijn blij met Julia's relatie met Ludo. Anton Bouwhuis maakt zich zorgen en wil niet dat Julia met een gevaarlijke man als Ludo omgaat, en al helemaal als hij Ludo verdenkt op de moord van Mike Brandt, die tevens Antons zwager is. Hij zoekt Ludo op, en bedreigt en slaat hem. Ludo laat zich niet gek maken, en als Julia net ook binnenkomt stuurt ze Anton weg. Bianca, Anton's vrouw, denkt dat Anton nog steeds gevoelens heeft voor Julia. Dit blijkt waar te zijn, al wil Anton nooit met Bianca breken. Uiteindelijk gaan zij en Anton met elkaar naar bed, ze gaan dus beiden vreemd. Anton zegt dat hij dit niet doet omdat zijn relatie slecht gaat, maar Julia zou dit wel doen. Als Ludo het AZM Ziekenhuis wint om er een privékliniek van te maken, kan Anton niets anders bedenken dan Ludo voor schut te zetten door te zeggen dat Julia vreemd is gegaan. Als Julia aan Ludo toegeeft maakt hij het uit. Julia besluit om terug te gaan naar Amerika omdat ze Anton Bouwhuis niet meer tegen het lijf wil lopen, daar is Tim het eerst niet mee eens maar toch uiteindelijk vertrekt ze toch naar Amerika.

Als Tim vermist is, keert Julia terug naar Meerdijk. Ze logeert dit keer bij een vriendin die een uur rijden vanaf Meerdijk woont. Als Anton Julia belt keert ze terug en komt ze weer in de Rozenboom wonen. Als ze ziet hoe Bianca er aan toe is neemt ze haar mee uit, sindsdien zijn Julia en Bianca goede vriendinnen.

Femke Blok[bewerken]

Femke Blok
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 5 juli 2013
Laatst gezien 13 december 2013
Reden vertrek Beland in de gevangenis en uiteindelijk uit beeld verdwenen
Bedacht door Martin van Steijn
Simone Wiegel
Ingrid van Berkum
Gespeeld door Céline Purcell (2013)
Afleveringen 4745-4820
Informatie
Volledige naam Femke Blok
Relaties Rik de Jong (onenightstand)
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland

De rol van Femke Blok wordt sinds 5 juli 2013 gespeeld door actrice Céline Purcell.

Personage[bewerken]

Ze blijkt de nacht voor het vrijgezellenfeest van Rik en Nuran met Rik naar bed te zijn geweest. Rik kon zich daar niets meer van herinneren, omdat hij die nacht dronken was.

Later komt Femke Rik tegen in De Koning, en ze besluit er te gaan werken om vaker bij Rik te zijn. Als hij duidelijk maakt haar niet te willen zien, verzint ze dat ze zwanger van hem is. Rik denkt echter dat er een kindje van hem in Femke groeit, en probeert haar te overtuigen een abortus te nemen. Als Rik Femke niet helpt, dreigt ze alles aan Nuran, Riks vriendin, te zeggen. Later breekt Rik met Femke, waardoor die helemaal doordraait en hem besluit te gaan stalken. Nadat hij het vuilnis bij Lorena's heeft buitengezet gaat Rik naar het bos, om Nuran te zoeken. Daar wil hij haar vertellen hoeveel hij van haar houdt, als Femke opeens tevoorschijn komt met een pistool in haar hand. Uiteindelijk trapt Rik Femke in het gezicht, waardoor ze neervalt en een bloedneus krijgt. Hij weet zichzelf en Nuran te bevrijden en pakt het pistool op, maar Femke staat op met het mes om hem neer te steken. Gelukkig weet Aysen (de zus van Nuran) tussenbeide te komen door Femke neer te schieten. Als Femke wordt verhoord door Rechercheur Menno Kuiper vertelt Femke waarom ze Rik en Nuran heeft vastgehouden en Menno komt erachter dat Rik de Jong de moordenaar is van Mike Brandt. Na het verhoor wordt Femke opgesloten in de gevangenis.

Haattweets en bedreigingen[bewerken]

Actrice Céline Purcell krijgt, omdat haar rol als Femke niet erg geliefd is bij de kijkers, regelmatig haattweets op Twitter en zelfs bedreigingen. Purcell zelf vindt het bijzonder dat mensen zich zo laten meeslepen door een serie en vindt het leuk om een keer de slechterik te mogen spelen.

Frank van der Meer[bewerken]

Frank van der Meer
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 26 september 2013
Laatst gezien 20 december 2013
Reden vertrek Relatie met Janine verbroken
Gespeeld door Micha Hulshof (2013)
Afleveringen 4764-4825
Informatie
Volledige naam Frank van der Meer
Relaties Janine Elschot (relatie)
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland

De rol van Frank van der Meer wordt sinds 26 september 2013 gespeeld door Micha Hulshof.

Frank van der Meer is een bijrol in Goede tijden, slechte tijden. Hij zit achter Janine aan, hij is verliefd op haar. Frank helpt Janine, Sjors en Anton met het redden van het ziekenhuis waarvan Ludo een privékliniek van wil maken. Als Janine en Frank een relatie krijgen, kan Janine Ludo niet meer uit haar hoofd krijgen en ze besluit achter haar relatie een punt te zetten. Frank verlaat daarna Meerdijk.

Willem Witteveen[bewerken]

Willem Witteveen
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut (1) 7 februari 2014
(2) 9 mei 2014
Laatst gezien (1) 28 februari 2014
(2) 4 juli 2014
Gespeeld door Genio de Groot (2014)
Afleveringen 4860-4875, 4925-4965
Informatie
Volledige naam Willem Witteveen
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland

De rol van Willem Witteveen wordt sinds 7 februari 2014 gespeeld door Genio de Groot. Willem is een bijrol in goede tijden, slechte tijden.

Als Tim ruzie krijgt met Anton, loopt hij de zee in. Op dat moment vindt Willem hem en verzorgt hij hem in zijn huis. Willem probeert via Tim te achterhalen wat er is gebeurd. Tim legt uit dat zijn vader hem een mislukkeling vindt. Willem is dokter geweest en probeert Tim de beste zorg te geven. Tim vertelt aan Willem dat hij Bianca kan vinden in Lorena's om haar te vertellen waar Tim zit. Maar dan besluit Willem Bianca het niet te vertellen omdat hij denkt dat Tim even rust nodig heeft van alles en iedereen. Dan probeert Willem Tim een telefoon aan te bieden om zijn vader eindelijk te vertellen waar hij zit, maar Tim weigert op dat moment en wilt zijn vader niet spreken. Anton wilt toch dat de politie Tim gaat zoeken, en probeert hij te vertellen waarom Tim verdwenen is. Bianca beweert aan Aysen dat Anton Tim volledig heeft afgebrand en daarom hij is weg uit het huis van Bianca en Anton, maar Anton blijft dat ontkennen. Als Tim zich weer wat beter voelt, vertelt hij aan Willem dat hij weer op vrije voeten wilt staan. Willem denkt niet dat het niet zo goed idee is en wil dat Tim nog even bij hem uitrust totdat hij zich weer wat sterker voelt. Toch wilt Tim vertrekken maar dan wilt Willem het nog wel goed afsluiten met een kopje soep. Na de soep die Tim heeft gegeten raakt hij toch moe en valt daarna in slaap. De politie leidt een onderzoek naar Tim. Als Aysen wat vragen heeft aan Willem over wat hij die avond gezien heeft, vertelt hij niet aan de politie dat Tim bij hem logeert. Anton krijgt te horen dat Willem een getuige is van de verdwijning van Tim en dat het waarschijnlijk te maken heeft met de speedboot van Ludo. Anton hoort van Ludo dat hij erachter is gekomen wie die getuige is. Als Anton dat hoort, besluit hij direct met Sjoerd naar Willem toe te gaan. Als Anton hem ondervraagt, gaat hij daar helemaal uit zijn dak. Anton probeert nog meer informatie te achterhalen maar hij denkt dat Tim niet meer leeft.

Daarna is er een tijdje niks meer vernomen over Willem totdat hij een ontmoeting heeft met Sjors die bij het bewuste meer waar Tim voor het laatst gezien is afscheid probeert te nemen van Tim. Sjors besluit vaker naar dat meer te gaan, omdat ze Tim toch niet los kan laten. Opeens ziet ze de nog zwakke Tim die zelf even op pad is gegaan lopen in de verte. Ze probeert van alles om Tim aan te kunnen spreken, maar dit mislukt. Na verloop van tijd is Sjors er echter van overtuigt dat Willem meer weet over de verdwijning van Tim, en vertelt ze dit ook aan de familie Bouwhuis en de politie, maar zonder succes want niemand gelooft haar in eerste instantie. Ondertussen vraagt Willem aan Tim of het een idee is om iedereen en alles te verlaten en op reis te gaan naar Frankrijk. Tim stemt uiteindelijk omdat hij zich in de steek gelaten voelt door zijn familie en vrienden. Tim wil via geschreven brieven nog wel laten weten aan zijn geliefden hoe hij zich precies voelt, maar deze komen door Willems toedoen terecht in een vuurkorf. Bijna tegelijkertijd arriveren Sjors en Anton bij het huis van Willem. Anton wil Sjors in laten zien dat de slechte vermoedens van Sjors over Willem ongegrond zijn. Ze bellen aan, na een tijdje doet Willem open. Als Sjors en Anton even binnen willen kijken, weigert Willem dit eerst. Uiteindelijk laat hij ze toch binnen, maar hij heeft Tim vastgebonden, zijn mond met tape bedekt en hem in een dekenkist gestopt. Tim merkt dat Anton en Sjors in de kamer staan en wil alarm slaan, hij kan zich echter niet verstaanbaar maken door het tape. Sjors en Anton vertrekken weer met het idee dat Tim nooit meer terugkomt. Na een gesprek tussen Willem en Tim, maakt Tim duidelijk dat hij niet langer wilt blijven bij Willem. Willem biedt zijn excuses aan en legt aan Tim uit waarom hij hem vastgehouden heeft. Willem vertelt Tim dat hij al jaren eenzaam is nadat zijn vrouw is overleden. Tim begrijpt waarom Willem dit heeft gedaan en vergeeft hem en beweert Willem geen aangifte te doen. Willem besluit Tim weer vrij te laten en hem weer een nieuw leven op te bouwen en komt op dat moment Sjors tegen. Willem pakt zijn koffers en vertrekt dan naar het buitenland, maar het blijkt dat hij toch nog in Meerdijk is... Ineens duikt Willem weer op in Meerdijk en zoekt Tim op. Als Tim Sjors niet kan bereiken, denkt hij al te weten wie hier achter zit. Willem vlugt naar een plek waar hij Sjors gevangen houd en komt ineens daar Tim tegen. Willem probeert Tim te overhalen nogmaals met hem mee te gaan naar Frankrijk. Tim beweert mee te gaan met Willem als hij vertelt waar hij Sjors gevangen houdt. Bing doet een schokkende ontdekking en ziet Sjors. Tim komt erachter waar Willem Sjors vasthoud en probeert haar te redden maar Tim ziet dat Bing haar al gered heeft. Na alle gevolgen beland Sjors in het ziekenhuis en wordt Willem aangehouden wegens poging tot moord.

Milou Meijs[bewerken]

Milou Meijs
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 11 maart 2014
Laatst gezien 21 mei 2014
Reden vertrek Vertrekt uit Meerdijk
Gespeeld door Lotte Noordanus (2014)
Afleveringen 4882-4933
Informatie
Volledige naam Milou Meijs
Relaties Vincent Muller
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland

De rol van Milou Meijs wordt sinds 11 maart 2014 gespeeld door Lotte Noordanus.

Milou is een ex-vriendin van Vincent Muller. Ze komt voor het eerst ter sprake in een gesprek tussen Vincent en Janine Elschot. Vincent vertelt dat het heel rot is uitgegaan, omdat Vincent vertrok uit zijn oude stad en niets meer van zich liet horen.

Als Maxime Sanders, Vincents moeder (waarvan Vincent niet op de hoogte is), het telefoonnummer van Milou in een fotoboek ziet staan, besluit ze haar te bellen, terwijl ze zich voordoet als een vriendin van Vincent, en te vragen of ze naar Meerdijk zou willen komen.

Enkele dagen na dit telefoontje arriveert Milou in Meerdijk, en ze zoekt direct Vincent op. Vincent is woedend op Janine, omdat hij ervan uit gaat dat zij Milou naar Meerdijk heeft gehaald. Vincent wil Milou meteen wegsturen, maar ze weet hem toch over te halen om samen iets te gaan drinken in de Rozenboom.

De naam Milou Meijs is de naam van de winnares van de mobiele app Springlevend, die bij de zomercliff werd ingevoerd om GTST ook tijdens de zomerstop boeiend te houden. Een van de prijzen is dat haar naam in GTST voor zou komen.

Paula Muller[bewerken]

Paula Muller
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 26 mei 2014
Laatst gezien 9 juni 2014
Reden vertrek Overleden na een hartaanval
Gespeeld door Willeke van Ammelrooy (2014)
Afleveringen 4936-4946
Informatie
Volledige naam Paula Muller
Overleden 9 juni 2014
Getrouwd met Joost Muller (echtgenoot)
Familie Vincent Muller (stiefzoon)
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland

De rol van Paula Muller wordt vanaf 26 mei 2014 gespeeld door Willeke van Ammelrooy.

Paula is de stiefmoeder van Vincent Muller. Tot op heden wordt echter gedacht dat Paula de biologische moeder van Vincent is, alleen zijzelf, haar man, biologische moeder Maxime Sanders en haar beste vrienden Rik de Jong en Jef Alberts weten dat Paula niet de echte moeder van Vincent is.

Paula wilde graag moeder worden, maar kon zelf geen kinderen krijgen. Ze was stiekem dan ook blij toen ze hoorde dat Maxime zwanger was van haar man. Paula praatte Maxime aan dat ze niet voor het kind kon zorgen, en dat haar studie belangrijker was om vervolgens zelf de moederrol te kunnen vervullen. Ze kreeg Maxime zo ver dat ze Vincent officieel afstond aan Paula en Maxime verdween vervolgens uit hun leven.

Paula vindt het verschrikkelijk als ze in Meerdijk aankomt en vervolgens Maxime daar ziet. Nog erger vindt ze het dat Vincent een relatie heeft met zijn bloedverwante Nina Sanders. Een ruzie tussen Maxime en Paula volgt, en Paula besluit om te proberen Vincent uit Meerdijk te krijgen.

Paula wil Vincent meenemen naar haar woonplaats Genève, om hem daar zo te manipuleren dat hij Nina vergeet, maar Maxime kan dit niet aan en wil dat Paula hem het geluk met Nina gunt. Nadat Paula samen met Maxime in de lift zat, bedreigde Maxime Paula met dat Maxime alles aan Vincent zal vertellen. Hierdoor krijgt Paula een hartaanval, met overlijden als gevolg.

Leon de Boer[bewerken]

Leon de Boer
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 1 september 2014
Laatst gezien 6 januari 2015
Reden vertrek Verschijnt uit beeld wanneer Nick Sanders is veroordeeld
Gespeeld door Luca Savazzi (2014-2015)
Afleveringen 4966-5057
Informatie
Volledige naam Leon de Boer
Beroep Werkt voor Ludo
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland

De rol van Leon de Boer wordt vanaf 1 september 2014 gespeeld door Luca Savazzi.

Leon is te zien in seizoen 25 waarin hij voor Ludo werkt en de zaken van Ludo zijn chantage onderzoekt. Als Ludo wordt gechanteerd stuurt hij Leon op deze zaak en wilt dat hij diegene te pakken krijgt wie hier achter zit. Lorena en Bing zitten hier achter, maar daar komt Leon nog niet achter. Op de plek waar de geldoverdracht plaatsvind, proberen Lorena en Bing te ontsnappen maar wordt dan achterna gezeten door Leon en gooit Lorena het geld naar buiten vanuit de auto. Lorena wilt meteen stoppen met deze chantage, maar Bing eist door te gaan. Leon krijgt de opdracht om precies uit te zoeken wie hier achter zit. Als Nina en Vincent naar Israël gaan lopen Nina en Lucas groot gevaar waar hun niks van weten. Ludo waarschuwt Nina via telefoon en zo probeert Nina te ontsnappen en komt daar Lorena ineens tegen. Lorena legt alles uit aan Nina over de chantage van Ludo en hoopt het hiermee goed te maken. Op dat moment worden Nina en Lorena achterna gezeten door een huurmoordenaar en het blijkt dat Veltman hierachter zit en wilt dat Ludo verslag uitbrengt over de witwaspraktijken rondom VMG. Ludo stuurt direct Leon per vliegtuig naar Israël om uit te zoeken wat er aan de hand is. Lorena is getuige van een ernstig ongeluk van Nina als ze van een berg naar beneden valt. Deze huurmoordenaar ziet dit gebeuren en neemt vervolgens Lucas in gijzeling en krijgt Ludo hier een bericht van. Leon komt Vincent en Lorena opzoeken in het ziekenhuis en wilt dat hun teruggaan naar Nederland. Ludo laat vervolgens Nina naar Nederland vervoeren om hier te herstellen. Ludo laat Leon nog steeds onderzoeken rondom de ontvoering van Lucas en wie hier mee te maken heeft. Een paar dagen blijkt Veltman hier niet achter te zitten want hij wordt dood gevonden op het bureau van Ludo. Ludo stuurt Leon naar Israël om Lucas te vinden.

Na langere tijd wordt duidelijk wie hier allemaal verantwoordelijk voor blijkt te zijn. De zoon van Ludo Nick Sanders blijkt Lucas te hebben ontvoerd en Veltman en Van Bergen te hebben omgelegd. Nick laat pas Lucas vrij als Ludo zich aangeeft en wordt veroordeeld tot moord. Ludo probeert tussentijds uit te zoeken waar Nick Lucas gevangen houdt en laat Leon dit uitzoeken. In de rechtzaal bekend Ludo moord van Veltman en alle witwaspraktijken. Nadat Ludo in de cel zit, heeft Leon en Janine Lucas op tijd weten te bevrijden. Leon vreest dat Nick heeft gewonnen en denkt dat Ludo levenslang in de cel blijft zitten. Ludo laat Leon een bom plaatsen onder de auto van Nick. Tijdens de explosie bedenkt Ludo zich en weet hij Nick nog net op tijd te bereiken en weet Nick nog net op tijd te vluchten en overleeft hij deze explosie. Ludo en Nick zijn tot inzicht gekomen om te stoppen met wraakacties tegen elkaar te beginnen en uiteindelijk draait Nick overal voor op en krijgt dan zijn celstraf.

Reinier Veltman[bewerken]

Reinier Veltman
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 25 september 2014
Laatst gezien 28 oktober 2014
Reden vertrek Is vermoord in opdracht van
Nick Sanders
Gespeeld door Peter Faber (2014)
Afleveringen 4984-5007
Informatie
Volledige naam Reinier Veltman
Overleden 27 oktober 2014
Beroep Zakenman
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland

De rol van Reinier Veltman wordt vanaf 25 september 2014 gespeeld door Peter Faber.

Veltman is de baas van Veltman Media Groep, ook afgekort tot VMG. Sanders Inc wil de samenwerking met VMG verbreken, maar VMG is daar tegen. Eerst komt advocaat Thijs Kramer in beeld om te bemiddelen tussen de twee bedrijven, en pas maanden nadat de naam Veltman voor het eerst te horen is komt hij pas werkelijk in beeld.

Veltman krijgt van Ludo Sanders te horen dat Sanders Inc wordt gechanteerd, met gegevens van VMG. Om alles goed af te handelen wil Ludo breken met Veltman, maar Veltman wil dat VMG bij Sanders Inc blijft aangesloten.

Nadat Nina in coma ligt en Lucas is ontvoerd, denkt Ludo dat Veltman het brein erachter is. Wanneer Veltman echter dood wordt gevonden op Ludo's bureau, komt Ludo erachter dat Veltman slechts een middel was van de echte boosdoener.

Daryl de Groot[bewerken]

Daryl de Groot
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 26 november 2014
Laatst gezien 15 januari 2015
Reden vertrek Vertrok naar Japan
Gespeeld door Poal Cairo (2014-2015)
Afleveringen 5028-5064
Informatie
Volledige naam Daryl de Groot
Beroep Bokser
Relaties Sacha Kramer (relatie)
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland

De rol van Daryl de Groot wordt vanaf 26 november 2014 gespeeld door Poal Cairo.

Daryl komt samen met haar vriendin Sacha naar Meerdijk. Daryl en Sacha hebben grote toekomstplannen en ze hebben samen een huis gekocht. Sacha is de zus van Thijs Kramer en ze komen tijdelijk in zijn huis logeren. Aan het gezicht van Thijs is te zien dat hij Daryl niet echt mag vanwege zijn verleden.

Daryl is bokser en wilt altijd van iedereen winnen en treft daar Tim aan. Tim overtuigt Daryl ervan dat hij wel van hem kan winnen van boksen en daagt hem uit. Daryl en Tim sluiten een deal om een wedstrijd te boksen en daar wordt geld voor ingezet. Ondertussen komt Sacha Noud tegen en raakt hij meteen verliefd. Daryl kan het niet hebben als zijn vriendin met andere jongens omgaat en doet daar wat tegen. Sacha heeft ook gevoelens voor Noud en ze wilt ook een relatie met hem. Uiteindelijk krijgt Daryl te horen van Sacha dat ze verliefd op hem is en een realtie met Noud wilt. Daryl kan dit niet hebben en vliegt Noud aan en Noud slaat Daryl knockout voor zelfverdediging.

Bing en Thijs moeten ervoor zorgen dat tijdens de Bokswedstrijd Daryl gaat verliezen van Tim zodat ze geld kunnen verdienen. Bing is ondertussen de trainer van Daryl geworden en geeft hem spierverslappers zodat hij slecht gaat boksen op de wedstrijd en zodat Tim gaat winnen. Thijs vindt dat dit te langzaam duurt en geeft hem een hogere middel waardoor hij tijdens een gevecht tussen hem en Tim flauw valt. Bing neemt de wedstrijd van Daryl over en gaat de wedstrijd aan tegen Tim. Nadat Bing de wedstrijd heeft gewonnen van Tim, beseft hij wel dat hij een hoge schuld moet betalen aan gokkers. Daryl hoort van het ziekenhuis dat er spierverslappers in zijn bloed zijn gevonden en verdenkt Noud hiervan en doet aangifte. Bing raakt gestresst als hij hoort van Thijs dat ze spierverslappers hebben gevonden in zijn bloed. Nadat Sacha voor Noud heeft gekozen vertrekt Daryl naar Japan.

Daphne van den Bosch[bewerken]

Daphne van den Bosch
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 23 januari 2015
Gespeeld door Lieke Antonisen (2015-heden)
Afleveringen 5070-heden
Informatie
Volledige naam Daphne van den Bosch
Beroep Arts
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland

De rol van Daphne van den Bosch wordt vanaf 23 januari 2015 gespeeld door Lieke Antonisen.

Daphne van den Bosch komt als eerste in beeld in het ziekenhuis en werkt samen met Anton Bouwhuis op een afdeling. Als Ludo onzeker wordt of Nina het wel zal overleven komt Anton met een goed idee. Anton stelt aan Ludo voor om met zijn college Daphne van den Bosch te praten over de toestand rond Nina. Daphne en Ludo maken een afspraak en bespreken de mogelijkheden rond de toestand Nina. Ludo krijgt dan van Daphne te horen dat de kans heel klein is dat Nina er nog bovenop zal komen en moet Ludo een moeilijk besluit nemen waar hij nog aan twijfeld. Ludo bespreekt dit echter niet met Janine en komt dit uiteindelijk uit en wordt Janine woedend op Ludo waarom hij dit voor haar verborgen heeft gehouden. Ludo bespreekt dan met Janine mogelijkheden over Nina's haar toestand.

Bianca denkt ondertussen dat Anton weer vreemdgaat met een andere vrouw. Bianca probeert dan Anton te betrappen samen met Daphne en loopt het uit tot een flinke ruzie. In de Rozenboom waar Anton en Daphne samen lunchen ontstaat een ruzie over het vreemdgaan van Anton. Bianca schreeuwt in het openbaar over het verleden van Anton zijn vreemdgaan. Anton ziet dat dit niet langer kan en wilt hij dat Bianca stopt met haar werk. Later komen Anton en Bianca tot een besluit.

Ludo en Janine krijgen van Daphne te horen dat er een kleine kans bestaat of Nina het wel zal overleven. Janine denkt dat Ludo de behandeling wilt stop zetten en houdt Ludo zover als ze kan uit de buurt van Nina. Doordat Ludo Nina wilt gaan bezoeken loopt de ruzie totaal uit de hand waardoor Ludo uithaalt naar Janine. Door de uitgelopen ruzie weet Janine niet meer wat ze moet doen en doet ze aangifte tegen Ludo zodat hij verder uit de buurt van Nina zal blijven. Daphne heeft gezien dat het een ongeluk was en dus heeft Janine een valse aanklacht ingediend tegen Ludo.

Na een aantal dagen krijgen Ludo en Janine goed nieuws te horen van Daphne vanuit het ziekenhuis. Ludo krijgt via zijn telefoon te horen dat er meer kansen zijn op het herstel van Nina en de kans wat groter is dat ze dit overleefd. Daphne wilt Nina van de beademing af halen zodat ze zelf kan ademen en kunnen de artsen zien of er verbetering is op herstel. Onderling krijgen Ludo en Maxime ruzie over de beslissingen rondom Nina haar herstel en weist Ludo Maxime de deur. Ludo en Janine krijgen van Daphne te horen dat het dagen of zelfs maanden kan duren dat Nina uit haar coma zal ontwijken.

Ardil Baydar[bewerken]

Ardil Baydar
Goede tijden, slechte tijden-personage
Debuut 24 februari 2015
Gespeeld door Juvat Westendorp (2015-heden)
Afleveringen 5092-heden
Informatie
Volledige naam Ardil Baydar
Bijnaam Arie
Relaties Maxime Sanders (zoen)
Familie Murat Baydar (vader)
Elif Baydar (moeder)
Aysen Baydar (zus)
Nuran Baydar (zus)
Geboorteland Vlag van Turkije Turkije
Nationaliteit Turks

De rol van Ardil Baydar wordt vanaf 24 februari 2015 gespeeld door Juvat Westendorp.

Ardil Baydar komt na een lange tijd zijn zusjes opzoeken in Meerdijk. Ardil weet via een kennis waar Aysen en Nuran wonen en zoekt ze daar op. Aan het gezicht van Aysen is te zien dat ze niet blij is om haar broer weer na een lange tijd te zien en negeert hem. Ardil brengt een bezoekje in de Koning en heeft een goed gesprek met Jef Alberts en probeert via hem informatie te krijgen over zijn zusjes en zoekt Ardil Aysen opnieuw op in Boks. Aysen vertelt hem duidelijk dat ze niet zit te wachten op een broer en wil dat hij vertrekt uit haar leven. Ardil krijgt ook te horen dat Nuran niet meer in Meerdijk woont maar in Amerika om te revalideren.

Ardil probeert nog steeds in contact te komen met Aysen maar zei maakt hem duidelijk dat hij moet vertrekken uit haar leven. Overal waar Aysen vaak over de vloer komt, ziet ze haar broer telkens opnieuw weer. Telkens maar weer maakt Aysen ruzie met Ardil en wil ze dat hij voorgoed Meerdijk verlaat. In de Koning vertelt Ardil aan Bing dat Aysen vroeger in haar jeugd werdt gepest met haar dikheid. Op dat moment komt net toevallig Aysen binnen en hoort van Bing dat hij het weet over haar verleden. In Boks leeft Aysen haar helemaal uit op Ardil en slaat hem vervolgens in elkaar.

Na een aantal weken probeert Ardil alsnog zijn excuses aan te bieden aan Aysen, maar die worden compleet door haar genegeerd. Ardil besluit zich hierbij neer te leggen en loopt kwaad weg door tegen haar te zeggen: Jij bent mijn zus niet meer. Als blijkt dat Ardil Anna en Wiet helpt bij het vervoeren van drugshandel, komt Aysen hier achter. Op de plek waar Anna en Wiet zich bevinden, duikt ineens Aysen op en wilt weten wat ze van plan zijn. Aysen verhoort Anna en Wiet en wilt alleen maar de naam van haar broer horen zodat ze hem op kan pakken. Als Wiet ineens haar mond voorbij praat, weet Aysen hier flink gebruik van te maken om Ardil te kunnen arresteren. Er blijkt geen aanwijzing te zijn om Ardil langer vast te kunnen houden en gaat hij weer vrijuit. Ondertussen hadden Maxime en Ardil afgesproken in de Rozenboom, maar Maxime is kwaad dat Ardil niet is komen opdagen op het moment toen hij gearresteerd werdt.

Seizoenen: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25
Huidige personages: Anna Brandt · Anton Bouwhuis · Aysen Baydar · Bianca Bouwhuis · Bing Mauricius · Janine Elschot · Jef Alberts · Laura Selmhorst · Lucas Sanders · Ludo Sanders · Maxime Sanders · Nina Sanders · Noud Alberts · Rikki de Jong · Sacha Kramer · Sjoerd Bouwhuis · Sjors Langeveld · Thijs Kramer · Tim Loderus · Vincent Muller · Wiet van Houten
Voormalige personages: Anita Dendermonde · Annette van Thijn · Arnie Alberts · Arthur Peters · Barbara Fischer · Benjamin Borges · Bowien Galema · Charlie Fischer · Cleo de Wolf · Daantje Mus · Daniël Daniël · Danny de Jong · Dennis Alberts · Dex Huygens · Dian Alberts · Dorothea Grantsaan · Edwin Bouwhuis · Florien Fischer · Floris van Wickenrode · Fos Fischer · Frits van Houten · Govert Harmsen · Hedwig Harmsen · Helen Helmink · Irene Huygens · Isabella Kortenaer · Jack van Houten · Jessica Harmsen · Karin Alberts · Kim Verduyn · Linda Dekker · Lorena Gonzalez · Marcus Sanders · Marieke Vollaards · Mark de Moor · Martijn Huygens · Martine Hafkamp · Mathilde Carillo · Meike Griffioen · Mickey Lammers · Mike Brandt · Milan Alberts · Mira Brandts Buys · Morris Fischer · Myriam van der Pol · Nuran Baydar · Nick Sanders · Pascale Berings · Peter Kelder · Ray Groenoord · Remco Terhorst · Rien Hogendoorn · Rik de Jong · Robert Alberts · Ronja Huygens · Roos Alberts · Simon Dekker · Stan Nijholt · Stefano Sanders · Suzanne Balk · Tim Waterman · Valerie Fischer · Vicky Pouw · Yasmin Fuentes
Lijsten van personages: Lijst van personages (1990-1999) · Lijst van personages (2000-2009) · Lijst van personages (2010-2019) · Lijst van acteurs en actrices
Families: Familie Alberts · Familie Fischer · Familie Sanders
Regie: Aart van Asperen · Adriënne Wurpel · Annemarie Mooren · Bart Oudshoorn · Berry van Galen · Frank Schoutens · Hans de Korte · Hans Somers · Harald van Eck · Idse Grotenhuis · Johan Nijenhuis · Kaj Driessen · Kaja Wolffers · Mannin de Wildt · Michiel Geijskes · Nataša Hanušová · Pim Vosmaer · Pollo de Pimentel · René Höcker · Robin Pera · Vincent Schuurman · Vivian Pieters
Productie: Dag Neijzen · Frank Schoutens · Idse Grotenhuis · Johan Nijenhuis · Kennard Bos · Marcel van Rongen · Olga Madsen · Peter Römer · Remco Kobus · Vivian Pieters · Willem Zijlstra
Scenario: Anne Huizinga · Cobi Peelen · Desiree Duwel · Femke Bakker · Idse Grotenhuis · Karin van der Meer · Kennard Bos · Lex Passchier · Maarten Almekinders · Marc Linssen · Marije Willemsen · Michiel Richards · Olga Madsen · Rogier Proper · Rohan Gottschalk · Simone Wiegel · Suzanne Hazenberg
Gerelateerde pagina's: Ik wil in GTST · Linda, Roos & Jessica · Good Times