Lijst van afleveringen van Law & Order: Los Angeles

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De opmaak van dit artikel is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Mogelijk is ook de spelling of het taalgebruik niet in orde. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen.

Dit is een lijst met afleveringen van de Amerikaanse televisieserie Law & Order: Los Angeles. De serie telt maar 1 seizoen. Een overzicht van alle afleveringen van dit seizoen is hieronder te vinden.

De naam van elke aflevering verwijst naar een wijk in Los Angeles.

Hoofdrolspelers[bewerken | brontekst bewerken]

Seizoen 1 (2010-2011)[bewerken | brontekst bewerken]

Aflevering Titel Schrijver Regie Uitzenddatum VS Selectie gastrollen
1. Hollywood Dick Wolf Allen Coulter 29 september 2010 Shawnee Smith - Trudy Sennett
Danielle Panabaker - Chelsea Sennett
Robin McDonald - advocaat van Chelsea Sennett
Oded Fehr - Nick Manto
Michael O'Neill - Jeb Monroe

Rechercheurs Winters en Jaruszalski onderzoeken een aantal inbraken in woningen van beroemdheden in Los Angeles Zij verdenken de lokale actrice Chelsea Sennett van betrokkenheid, zij neemt de huiseigenaar mee voor de nacht terwijl de rest van de bende het huis leeghaalt. Terwijl zij de betrokkenheid van Chelsea onderzoeken, wordt haar familie zelf overvallen. De moeder van Chelsea schiet een van de inbrekers neer. Chelsea blijft ieder betrokkenheid ontkennen, en dan verschijnt ineens een andere verdachte.

Ondertussen krijgen assistent-officieren van justitie Morales en Price hun eigen problemen. Het blijkt dat de inbreker die neergeschoten werd tijdens de inbraak een relatie heeft gehad met Price.

2. Echo Park Peter Blauner Alex Chapple 6 oktober 2010 Teri Polo - Casey Winters
Jay Karnes - Jim Roman
Bonnie Root - Maura Dillon
Michael Massee - Denis Watson
Dale Dickey - Sally Ricks

Wanneer, de net vrijgelaten misdadigster, Jane Lee Rayburn doodgestoken wordt gevonden gaan Winters en Jaruszalski op onderzoek uit. Zij denken dat haar dood te maken heeft met een serie moorden die in 1979 plaatsvonden in Echo Park. Maar dan vertelt Maura Dillon, de ex-celgenote van Jane Lee, haar seksueel mishandeld heeft tijdens haar gevangenschap en dit geeft ook een goed motief voor de moord. Tijdens het verdere onderzoek ontdekken de rechercheurs dat Maura zeer waarschijnlijk onterecht gevangen zit voor de dood van haar kinderen tijdens een woningbrand. Het onderzoek destijds werd geleid door Casey, de vrouw van Winters, en heeft toen Maura onder druk gezet om een bekentenis te doen. Assistent-officieren van justitie Dekker en Stanton moeten nu in gevecht met de advocaat van Maura, deze dreigt de duistere geheimen van Casey te onthullen.

3. Harbor City Judy McCreary Nick Gomez 13 oktober 2010 James Morrison - Gray Campbell
Catherine Dent - advocate verdediging
Jeff Kober - Toomey
Aaron Hill - Patrick Scott

Wanneer een voormalige surfer vermoord wordt gevonden gaan Winters en Jaruszalski op onderzoek uit. Het onderzoek leidt hen naar een strand waarover de aanwonende bewoners een strijd voeren over het gebruik ervan. Zij willen het strand sluiten voor het publiek terwijl het slachtoffer met anderen hiertegen protest voerde. Assistent-officieren van justitie Morales en Price nemen een ongewone tactiek in de rechtszaak voor het vervolgen van de daders.

4. Sylmar Richard Sweren Constantine Makris 20 oktober 2010 Conor O'Farrell - Lane Garfield
Kathleen Rose Perkins - Amy Powell
Robert Kazinsky - Ronnie Powell
Dee Wallace-Stone - Ellen Powell

Wanneer twee kinderen de dood vinden bij een explosie in een methlab gaan Winters en Jaruszalski op onderzoek uit. Zij ontdekken dat de explosie een opgezet plan was, om de drugsdealer te vermoorden. De rechercheurs ontdekken dat de explosie uitgevoerd werd door lokale bewoners, die bekeerd zijn tot de radicale islam, om zo de drugsmisdaad te stoppen in hun wijk. De zaak wordt nog groter als blijkt dat er een plan ligt om een bomaanslag te plegen op de Internationale luchthaven van Los Angeles. Hoewel de bomaanslag tegengehouden kan worden moeten Dekker en Stanton in gevecht met het United States Department of Justice, dat hen wil berechten voor verraad. Dekker en Stanton willen hen echter voor het gerecht slepen voor moord op de twee kinderen.

5. Pasadena Debra J. Fisher Roger Young 3 november 2010 John Benjamin Hickey - congreslid Thomas Nelson
Kate McNeil - Patricia Nelson
Christopher Cousins - advocaat van Thomas Nelson
Rebecca Mader - Rebecca Townley
Joan McMurtrey - moeder van Rebecca Townley
Michael Mosley - Robert Forrester

Wanneer Rebecca Townley, die vier maanden zwanger was, aangereden wordt door een auto gaan Winters en Jaruszalski op onderzoek uit. Zij ontdekken dat Rebecca een affaire had met congreslid Thomas Nelson. Tevens ontdekken zij ook dat de vrouw van Thomas, een terminale kankerpatiënte, de ex-man van Rebecca, Robert Forrester, betaald had om Rebecca te doden nadat zij achter de affaire kwam. Nu moeten Morales en Price beslissen om haar wel of niet te vervolgen in verband met haar terminale ziekte, tevens hebben zij moeite om een aanklacht te krijgen als de zaak in een politiek mijnenveld verandert.

6. Hondo Field Michael S. Chernuchin Ed Bianchi 10 november 2010 Natalie Zea - Sarah Goodwin
Sprague Grayden - Valerie Roberts
Robert Baker - Buddy
Tamlyn Tomita - Miwako Nishizawa

Wanneer het vermoorde lichaam van een boortorenmedewerker, vlak bij zijn werkplek, wordt gevonden gaan Winters en Jaruszalski op onderzoek uit. Zij ontdekken al snel dat Valerie Roberts, de manager van de boortoren, het slachtoffer de nacht van de moord heeft benaderd voor een date. De rechercheurs vinden bewijzen dat de moord het resultaat was van zijn weigering voor een date met Valerie, en het feit dat het merendeel van haar mannelijke collega's niet blij met haar zijn omdat zij een vrouw is. Als Valerie de beroemde advocate Sarah Goodwin inhuurt beseffen Dekker en Stanton dat zij een zware dobber zullen krijgen in de rechtbank. Dat Dekker in het verleden een relatie heeft gehad met Sarah helpt de zaak verder ook niet echt.

7. Ballona Creek Richard Sweren Vincent Misiano 17 november 2010 Patrick Fischler - Josh Solomon
Sophina Brown - Julia Chaffey
Tamlyn Tomita - Miwako Nishizawa

Wanneer een onderhoudsmonteur in een rivier die hij aan het schoonmaken was vermoord wordt gevonden gaan Winters en Jaruszalski op onderzoek uit. Het onderzoek neemt een zorgwekkende wending als blijkt dat het slachtoffer met een privéonderzoek bezig was naar een serie van acht moorden die gepleegd zijn in de begin jaren 90. De rechercheurs ontdekken verder dat deze moorden nooit met elkaar in verbinding zijn gebracht, en dat een potentiële seriemoordenaar actief was. Het onderzoek leidt hen dan naar een collega van het slachtoffer die een aantal jaren onder een valse naam leeft, zij denken dat dit de dader is van de moorden in de jaren 90 en van de laatste moord.

8. Playa Vista Julie Martin Jean de Segonzac 1 december 2010 Marc Blucas - Chip Jarrow
Bellamy Young - Monica Jarrow
Hutch Dano - Luke Jarrow
Peter Mackenzie - advocaat Simms
Tamlyn Tomita - Miwako Nishizawa

Wanneer Kristin Halstead, een professionele golfster, vermoord wordt gevonden in haar appartement gaan Winters en Jaruszalski op onderzoek uit. Hun onderzoek leidt hen naar de belangrijke golfer Chip Jarrow, een man met een algemeen bekend seksverslaving. Kristin had Chip betrapt met een vrouw die een vriendin van haar was en dreigde het zijn vrouw, Monica, te vertellen. De rechercheurs ontdekken verder dat Monica al op de hoogte was van zijn verslaving, en nu denken zij dat Kristin de zoon van Chip, Luke, bedreigde. In de rechtszaal ontdekken Dekker en Stanton dat Luke de moord heeft gepleegd in opdracht van Monica.

9. Zuma Canyon Richard Sweren Tom DiCillo 11 april 2011 Teri Polo - Casey Winters
Caitlin Carmichael - Lily Winters
Jose Pablo Cantillo - Cesar Vargas
Charles Rahi Chun - Mitch Pellington

Wanneer een familiefeestje uitmondt op een moordpartij waar verschillende mensen de dood vinden gaan Winters en Jaruszalski op onderzoek uit. Het onderzoek leidt hen naar de huiseigenaar, die met een project bezig was wat hem uiteindelijk liet belanden bij een wietplantage in de bergen. Als de rechercheurs onderzoek doen op de plantage vinden zij een jong kind die de plantage moest beschermen, en beseffen dan dat hij de enige getuige is die hen verder kan helpen. De rechercheurs komen dichter bij de dader als plotseling Winters vermoord wordt in zijn huis. Ontmand door verdriet van het verlies van zijn collega wil Jaruszalski alles op alles zetten om de dader te vinden. Als de dader gevonden wordt moeten Morales en Price een gevecht aangaan met de Mexicaanse overheid om hem te kunnen berechten, dit omdat de dader een Mexicaanse staatsburger is. Tijdens de eerste dag van de rechtszaak wordt de belangrijkste getuige vermoord en de zaak valt dan uit elkaar. Morales krijgt een aanvaarding met zijn baas als hij van hem eist een andere manier te vinden om de dader te berechten. Nadat dit mislukt neemt Morales de drastische beslissing om terug te keren naar zijn oude beroep, rechercheur.

10. Silver Lake Peter Blauner Christopher Misiano 11 april 2010 Tim DeKay - Don Alvin
Coleton Ray - Bobby Alvin
Jason Beghe - Raymond Garson
Conor O'Farrell - Lane Garfield
Tamlyn Tomita - Miwako Nishizawa

Een vrouw wordt brutaal verkracht en vermoord in haar eigen huis, haar man werd vastgebonden in de badkamer en hun zoon werd ook vermoord. Morales en Jaruszalski gaan op onderzoek uit en deze zaak leidt hen naar een serie vergelijkbare zaken gepleegd door een serieverkrachter. Zij komen bij een dader, de gestoorde geheim agent Ray Garson. Als de zaak voorkomt in de rechtbank hebben Dekker en zijn nieuwe assistente Connie Rubirosa het moeilijk om de jury te overtuigen om de rechtszaak voort te zetten. Dit omdat Morales niet helemaal volgens de regels heeft gewerkt, en dat er een lichaam in een moordzaak uitgesloten wordt van deze rechtszaak.

11. East Pasadena Richard Sweren Christopher Misiano 18 april 2011 John Pankow - advocaat Byron
Amanda Carlin - Susan Foreman
Vaughn Armstrong - Mike Foreman
Andy Umberger - chief Thompson
Roxana Brusso - Ava Ruiz

Na een achtervolging met hoge snelheid wordt het lichaam van een vrouw gevonden, hierop gaan Morales en Jaruszalski op onderzoek uit. Zij verdenken al snel de vriend van het slachtoffer, die jaloers op haar was nadat hij vermoedde dat zij een affaire had met een collega. Maar hij geeft de rechercheurs informatie over het feit dat zijn vriendin een oplichtingzaak had ontdekt op haar werk, het gemeentehuis. Hierop ontdekken zij al snel dat de moord in opdracht is gepleegd van een hooggeplaatst persoon in de gemeenteraad. Het spoor van het onderzoek leidt hen naar corruptie in het gemeentehuis, en Morales raakt in een vuurgevecht met twee verdachten van de moord. Dekker en Rubirosa hebben alle moeite om de zaak op orde te houden als de burgers in opstand komen.

12. Benedict Canyon Michael S. Chernuchin Alex Chapple 25 april 2011 JoBeth Williams - Mrs. Walker
Jaime Taite - Lily Walker
Paula Malcomson - Jill Jennings
Jeff Fahey - Terry Briggs
Khloé Kardashian - Khloe

Wanneer de succesvolle styliste Lily Walker in haar auto wordt doodgeschoten gaan Morales en Jaruszalski op onderzoek uit. Door vingerafdrukken op de autodeur komen zij bij een pas vrijgelaten gevangene, en als zij hem opgespoord hebben weigert hij zich over te geven en Morales schiet hem dan neer. Hierna ontdekken de rechercheurs dat de verdachte onschuldig was, de vingerafdrukken waren op de auto geplaatst om hem zo verdacht te maken. Dan gaat hun aandacht uit naar een goede vriendin van Lily, een styliste die geld had verduisterd en daarom ontslagen was door Lily. De chauffeur van Lily's vriendin bekent de moord en dat hij dit gepleegd heeft in haar opdracht. Nu is het de taak van Dekker en Rubirosa om de werkelijke dader voor het gerecht te brengen.

13. Reseda David Matthews Alex Chapple 2 mei 2011 Michele Nordin - Emily Watson
Matt Malloy - advocaat Limpett
Chris Ellis - Walter Exley
Chance Kelly - sergeant Fordes
Sally Kellerman - hospita

Wanneer iemand een bankoverval pleegt, door het dreigen dat hij de zoon van de bankier heeft ontvoerd, gaan Morales en Jaruszalski op onderzoek uit. Zij ontdekken al snel dat de zoon niet ontvoerd is maar gewoon op school aanwezig is, de foto die de bankovervaller bij zich had van de zoon heeft hij gemaakt in een fotowinkel. Jaruszalski ontdekt dat zijn leven gevaar loopt als zij dichter bij de dader komen, en een jonge politieagent verliest zijn been bij een dodelijke explosie. Als de verdachte voor moet komen in de rechtbank willen Dekker en Rubirosa proberen hem voor de derde keer te laten veroordelen, hij heeft al twee straffen opzitten voor moord. Dit houdt in dat hij de doodstraf kan krijgen. Maar als de rechtszaak uitloopt op vrijspraak wil Hardin koste wat kost hem toch laten veroordelen om zo de doodstraf te kunnen eisen, hij wil hem nu laten veroordelen voor het stelen van een fiets. Dekker heeft echter moeite met het eisen van de doodstraf voor het stelen van een fiets.

14. Runyon Canyon Michael S. Chernuchin Roger Young 9 mei 2011 Roger Young - Roger Young
Scott Michael Foster - Roger Darby
Reed Diamond - Franklin Citron
Tamlyn Tomita - Miwako Nishizawa

Wanneer studente geneeskunde Beth Garrett vermoord door wurging wordt gevonden in een park gaan Morales en Jaruszalski op onderzoek uit. Zij ontdekken dat Beth een paar uur voor haar dood seksuele activiteiten heeft gehad met twee medestudenten in een verlaten huis. Wanneer de medestudenten elke betrokkenheid blijven ontkennen met de moord, wordt de onschuld van Beth's beste vriendin in twijfel getrokken omdat zij ook in het verlaten huis was tijdens de moord. Uiteindelijk bekennen alle drie dat zij Beth wel hebben verkracht, maar Beth heeft volgens hen kunnen ontsnappen en zijn dus volgens hen niet schuldig zijn aan haar moord. Dan leidt het onderzoek de rechercheurs naar een pedofiel die al eens veroordeeld is voor het oppikken en verkrachten van meisjes. Dekker en Rubirosa hebben nu de moeilijke taak om de werkelijke dader voor het gerecht te brengen. Hun enige hoop komt nu uit een bekentenis van een verdachte die eerder nog niet opgemerkt werd.

15. Hayden Tract Rene Balcer Rene Balcer 16 mei 2011 Shawn Hatosy - Larry Sheppard
Robin Weigert - zus van Larry
Tamlyn Tomita - Miwako Nishizawa
Currie Graham - Max Hearn
Max Hearn - Casey Winters

senator Celeste Kelman is aanwezig bij een bijeenkomst, als de gestoorde schutter Larry Shepard het vuur opent en zeven mensen vermoord. Met behulp van de moderne technologie zijn Morales en Jaruszalski in staat om een motief voor de daad van Larry te achterhalen. Zij ontdekken dat Larry dacht dat Celeste zijn dochter Ariel had ontvoerd, en als hij Celeste vermoorde dan zou Ariel weer terugkomen. Maar het wordt al snel duidelijk dat Ariel in werkelijkheid een personage is van een computerspel, en Larry dacht dat zij echt bestond. Nu moeten Dekker en Rubirosa erachter zien te komen of Larry echt niet wist wat hij deed of hij het zo allemaal gepland heeft.

Ondertussen maakt Morales zich zorgen over het plotselinge verdwijnen van zijn partner Jaruszalski. Zonder dat hij zijn partner heeft ingelicht is Jaruszalski naar Mexico gegaan om de moordenaar van zijn oude partner Winters te zoeken.

16. Big Rock Mesa Julie Martin Helen Shaver 23 mei 2011 Lee Tergesen - Patrick Denton
Patrick Denton - Anna Denton
Denise Crosby - Diana Burt
William O'Leary - Joe Laight
Tamlyn Tomita - Miwako Nishizawa

Na een grote bosbrand in Malibu worden er drie lichamen gevonden, onderzoek wijst uit dat zij niet zijn overleden aan de brand maar zijn doodgeslagen. Morales en Jaruszalski gaan op onderzoek uit en ontdekken dat tijdens de moord het gebied geëvacueerd was door de brand. Het onderzoek leidt hen naar drie buurtbewoners die in het verleden problemen hadden met daklozen in hun buurt, die probeerden in hun huizen te komen voor eten en drinkwater. Al de drie verdachten verschaffen elkaar een alibi, maar een vermist moordwapen dreigt voor hun roet in het eten te gooien. Dekker en Rubirosa stuiten op cruciaal bewijs, en realiseren dan dat een van de verdachte voor meer aangeklaagd kan worden dan doodslag.

17. Angel's Knoll Peter Blauner Vincent Misiano 25 mei 2011 Jessica Collins - Liz Bennett
Titus Welliver - advocaat Kennedy
Jodi Lyn O'Keefe - Jenn Mackie
Patrick Heusinger - Dan Rathman
Jacqueline Hahn - Ms. Rathman
Tamlyn Tomita - Miwako Nishizawa

George Patrick, een werknemer in een casino, wordt na een heftige discussie met zijn nicht vermoord gevonden in zijn hotelkamer. Morales en Jaruszalski gaan op onderzoek uit en ontdekken dat zijn vrouw Christine geld stal van het casino om zo haar affaire met een andere man en hun overvallen te financieren. Maar het wordt echter al snel duidelijk dat deze twee een deel uitmaken van een groter oplichtingzaak. Om het meesterbrein te kunnen berechten maken Dekker en Rubirosa afspraken voor strafvermindering met Christine en haar minnaar. Als zij net de afspraken gemaakt hebben, beschuldigt de advocaat van hun Morales van het verkrijgen van een bekentenis door intimidatie. Nadat Morales geschorst wordt is het aan Jaruszalski om de naam van zijn partner te zuiveren, en zien achter te komen wie de getuige heeft laten liegen in de rechtbank

18. Plummer Park Rene Balcer Milan Cheylov 30 mei 2011 Raphael Sbarge - Dennis Ackroyd
Skyler Day - Mila Ackroyd
Alla Korot - Anna Ackroyd
Harry Lennix - agent Bossy
Tamlyn Tomita - Miwako Nishizawa

Wanneer een vader van twee kinderen vermoord wordt gevonden in de badkuip in zijn huis gaan Winters en Jaruszalski op onderzoek uit. Het onderzoek leidt hen naar een theorie: toen twee politieagenten bij het huis arriveerden liepen zij op tegen twee gewapende mannen en schoten deze dood, deze twee mannen hielden het slachtoffer in gijzeling voor losgeld van zijn rijke Russische familie. De rechercheurs ontdekken verder dat de twee dode gijzelnemers behoorden tot een bende, die vanuit Moskou kwamen voor het plegen van een serie misdaden. Bewijzen vertelt hun verder dat er nog een gijzeling plaatsvindt, zij moeten nu de gijzelaar vinden voordat deze ook vermoord wordt. Als de vrouw die gegijzeld werd levend en wel gevonden wordt, ontdekken de rechercheurs iets verrassends. De vingerafdrukken van haar man worden gekoppeld aan een Russische spion die jaren geleden in het Witte Huis infiltreerde. Dekker en Stanton moeten nu snel zijn met de rechtszaak tegen de Russische gijzelnemers, dit omdat de twee belangrijkste getuigen uitgezet dreigen te worden naar Rusland voor hun spionage werk.

19. Carthay Circle Debra J. Fisher Rod Holcomb 6 juni 2011 Currie Graham - Max Hearn
Steven Culp - Ben Corrigan
Rick Hoffman - advocaat Miller
Isaiah Washington - Roland Davidson
Charles S. Dutton - dominee Davidson
Tamlyn Tomita - Miwako Nishizawa

Wanneer een Chinese vrouw door haar buurman vermoord in haar huis wordt gevonden gaan Winters en Jaruszalski op onderzoek uit. Onmiddellijk verdenken zij haar vriend van de moord omdat zijn creditcard is gebruikt om een enkele treinreis te boeken, en zijn portemonnee wordt vlak bij het station gevonden. Maar wanneer het dode lichaam van de vriend ook in het huis wordt gevonden, staan zij weer met lege handen. Dan leidt het onderzoek hen naar Prop 128, een referendum dat het homohuwelijk in Los Angeles moet legaliseren, waar de vriend campagne tegen voerde. De rechercheurs ontdekken dat de vriend onregelmatigheden had ontdekt in het stemmen, en dat hij vermoord is in opdracht van de leider van het referendum. Morales en Price moeten nu besluiten of zij de moordenaar vervolgen of de leider voor fraude. Hardin eist van Morales dat hij met beide een afspraak maakt voor hun straf, maar tot zijn ergernis wil Morales afspraken met hen maken op zijn voorwaarden.

20. El Sereno Debra J. Fisher Rod Holcomb 20 juni 2011 Harry Groener - advocaat Spicer
Charles Malik Whitfield - Al Hayes
Nicki Micheaux - Vanessa Hayes
Andy Umberger - chief Thompson
Marco Sanchez - Felipe Pena

Wanneer een schietpartij plaatsvindt in een makelaarskantoor, met vele doden tot gevolg, gaan Winters en Jaruszalski op onderzoek uit. Zij verdenken al snel drie medewerkers van het makelaarskantoor die op het moment afwezig waren, en het wordt al snel duidelijk wie van de drie de schuldige is. Als de zaak voor de rechter komt worden Dekker en Stanton geconfronteerd met de advocaat van de verdachte, deze beweerd dat de hele zaak gebaseerd is op racistische zienswijze van de politie. Dit omdat de verdachte de enige Afro-Amerikaanse werknemer van het kantoor was. Net op het moment dat de rechter deze motie wil verwerpen, wordt er een video van Gonzalez op het internet gezet waarin zij racistische uitlatingen doet. Dekker roept nu de hulp in van Morales om de originele video te vinden met het hele verhaal, om dit aan de jury te kunnen tonen.

21. Van Nuys Julie Martin Vincent Misiano 27 juni 2011 Bob Saget - Adam Brennan
Addison Timlin - Erin Gradin
M.J. Karmi - Elizabeth Gradin
Meredith Scott Lynn - advocate

wanneer op een verjaardagsfeestje vijf mensen worden vermoord, een vrouw kan net op tijd ontsnappen, gaan Winters en Jaruszalski op onderzoek uit. Zij ontdekken een partij drugs in een kast, dit kan een motief zijn voor de moorden. Maar verder onderzoek wijst uit dat er waarschijnlijk een vergissing is gemaakt met de identiteit van de slachtoffers en dat er onschuldige mensen zijn vermoord. De rechercheurs ontdekken dat de drugs die gevonden zijn een week geleden gestolen werd uit een huis in Palm Springs, en de moordenaars die er op naar zoek waren geloofde dat de bewoners de dieven waren. Maar het lijkt erop dat de drugs daar neergelegd zijn om de bewoners erin te luizen. Morales en Price zijn genoodzaakt om hulp in te roepen van Dekker om de dader te kunnen veroordelen. Maar als de zaak voorkomt voor de rechter wordt Dekker verrast als de verdachte verklaard gehandeld te hebben uit krankzinnigheid.

Ondertussen krijgt Jaruszalski gevoelens voor de ontsnapte vrouw, dit tot ergernis van Winters die hem waarschuwt hiermee op te letten.

22. Westwood Julie Martin Christine Moore 11 juli 2011 Tony Plana - Jorge Gomez
Alyssa Diaz - Malia Gomez
Marlene Forte - Inez Gomez
Taylor Handley - Eric Kentner
Dean Norris - Bob Kentner

Wanneer Harvey Gomez vermoord wordt gevonden op het terrein van de universiteit van Californië gaan Winters en Jaruszalski op onderzoek uit. Zij ontdekken dat Harvey een privédetective aan het onderzoeken was, de privédetective was de zus van Harvey aan het onderzoeken in opdracht van de vader van haar vriend. Dus met deze informatie denken zij dat deze vader een goede verdachte is voor de moord op Harvey. Op het moment dat hij voor de rechter mag verschijnen wordt hij ook vermoord gevonden. Meteen bekend de vader van Harvey de moord, hij zegt dat hij gehandeld heeft uit zelfverdediging. Maar de bewijzen kunnen dit niet hardmaken, nu moeten Morales en Price beslissen of zij hem vervolgen voor moord of niet.