Lijst van hogeronderwijsinstellingen in België

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Samenvoegen van Iemand vindt dat de tekst van Universiteit#Universiteiten in België in dit artikel ingevoegd zou moeten worden, of dat er een duidelijkere afbakening tussen beide artikelen dient te worden gemaakt. Als de tekst wordt ingevoegd, dient dat artikel een redirect te worden (hier melden).

In de lijst van hogeronderwijsinstellingen in België worden de verschillende instellingen voor hoger onderwijs in België weergegeven. België kent een groot aantal instellingen voor hoger onderwijs, waarbij de bevoegdheid bij de verschillende taalgemeenschappen ligt, met name bij de Vlaamse Gemeenschap en de Franse Gemeenschap.

Nederlandstalige onderwijsinstellingen[bewerken]

Hogescholen[bewerken]

Universiteiten[bewerken]

Franstalige onderwijsinstellingen[bewerken]

Hogescholen[bewerken]

Universiteiten[bewerken]

Andere[bewerken]

  • Het Europacollege (Brugge), een onafhankelijk universitair instituut dat een postgraduaat in Europese studies aanbiedt.
  • De Evangelische Theologische Faculteit (Leuven), een ambtshalve geregistreerde instelling voor hoger onderwijs op universitair niveau. Zij is erkend voor de verlening van de graden van Bachelor, Master en Doctor in de Godgeleerdheid en de Godsdienstwetenschappen.
  • De Faculteit voor Protestantse Godgeleerdheid (Brussel), een theologisch opleidingsinstituut met een Franstalige en Nederlandstalige afdeling. De diploma's worden door het onderwijsministerie erkend als van "universitair niveau".
  • Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (Antwerpen), een onderzoeksinstelling die zich specialiseert in het onderzoek, onderwijs en dienstverlening in de tropische geneeskunde en de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden.
  • De Koninklijke Militaire School (Brussel), een militair opleidingsinstituut met een Nederlandstalige en een Franstalige afdeling. Sommige afgeleverde diploma's worden wel als evenwaardig erkend door het ministerie van onderwijs.
  • De Transnationale Universiteit Limburg (Diepenbeek, Maastricht), een onafhankelijke transnationale universiteit, gestart als samenwerkingsverband tussen de Universiteit Maastricht en de Universiteit Hasselt.
  • Het Vesalius College in Brussel, dat academische bachelors aanbiedt in de Amerikaanse traditie van liberal arts and sciences. Vesalius College is een geregistreerde instelling voor Hoger Onderwijs bij het Vlaamse Ministerie van Onderwijs en Vorming en geaccrediteerd door de NVAO.
  • De Vlerick Leuven Gent Management School, een instelling voor postuniversitair onderwijs.