Lindhorst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lindhorst
Gemeente in Duitsland Vlag van Duitsland
Lindhorst (Nedersaksen)
Lindhorst
Situering
Deelstaat Vlag van de Duitse deelstaat Nedersaksen Nedersaksen
Landkreis Schaumburg
Samtgemeinde Lindhorst
Coördinaten 52° 16′ NB, 9° 17′ OL
Algemeen
Oppervlakte 7,88 km²
Inwoners
(31-12-2020[1])
4.392
(557 inw./km²)
Hoogte 61 m
Burgemeester Horst Schimmelpfennig (SPD)
Overig
Postcode 31698
Netnummer 05725
Kenteken SHG (alternatief: RI)
Gemeentenr. 03 2 57 020
Locatie van Lindhorst in Schaumburg
Kaart van Lindhorst
Portaal  Portaalicoon   Duitsland

Lindhorst is een gemeente in de Duitse deelstaat Nedersaksen. De gemeente maakt deel uit van de Samtgemeinde Lindhorst in het Landkreis Schaumburg. Lindhorst telt 4.392 inwoners.[1]

Tot de gemeente Lindhorst behoort ook het dorpje Ottensen (iets ten NO van Lindhorst) en Schöttlingen, een gehucht iets ten ZW van Lindhorst. Een Eichenbruch genaamd, bosrijk gebied ligt ten dele in de buurgemeente Heuerßen, en ten dele in Lindhorst. Het is de meest noordoostelijke uitloper van de heuvelrug Bückeberg.

Infrastructuur[bewerken | brontekst bewerken]

Het dorp Lindhorst heeft als enige in de Samtgemeinde een spoorwegstation met de officiële naam Bahnhof Lindhorst (Schaumb-Lippe), aan de spoorlijn Haste-Stadthagen. Het wordt bediend door de S-Bahn van Hannover (lijn S1). Door de gemeente lopen verscheidene buslijnen, maar de meeste daarvan zijn schoolbusdiensten[2] met zeer beperkte frequentie.

De Bundesstraße 65 loopt door de zuidelijke buurgemeente Beckedorf. De dichtstbijzijnde aansluiting op het Autobahnnet is afrit 38 van de A2 bij Bad Nenndorf. Deze Autobahn kruist hier, circa 8 km ten oosten van Beckedorf, de B65.

Overig[bewerken | brontekst bewerken]

Lindhorst groeide tussen 1946 en 1960 sterk door de instroom van mijnwerkers, die in het naburige Beckedorf in de kolenmijn werkten.

Zie verder onder: Samtgemeinde Lindhorst.

Niet te verwarren met[bewerken | brontekst bewerken]

Ook in de volgende andere gemeenten in Duitsland liggen of lagen plaatsen met de naam Lindhorst. Het betreft in alle gevallen kleine dorpen of gehuchten, en wel te:

  • Colbitz
  • Diesdorf: een deelgemeente, die van 1950 tot 1974 bestond, en drie kleine dorpen omvatte, werd in 1974 bij Diesdorf gevoegd en als gemeente opgeheven.
  • Seevetal
  • Uckerland.
Zie de categorie Lindhorst van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.