Liz Vassey

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Liz Vassey
Liz Vassey in 2008
Algemene informatie
Geboren 9 augustus 1972
Geboorteplaats Raleigh (North Carolina)
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1989 - heden
Beroep actrice
filmproducente
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Elizabeth "Liz" Vassey (Raleigh (North Carolina), 9 augustus 1972) is een Amerikaanse actrice en filmproducente.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Vassey is geboren in Raleigh (North Carolina) maar opgegroeid in Tampa (Florida). Zij begon met acteren op negenjarige leeftijd in het theater met de musical Oliver. Hierna heeft ze nog meer dan vijftig rollen gespeeld in theaters in de regio rond Tampa. Vassey werd op dertienjarige leeftijd uitgenodigd om theaterles te volgen op het Universiteit van Florida. Tijdens haar studie werkte ze twee jaar samen met een acteerleraar van HB Studio en kreeg ze ook les aan onder meer het MCC Theater en de University of Southern California en van Howard Fine.

Vassey begon in 1989 met acteren op televisie in de televisieserie Superboy. Hierna heeft ze nog meerdere rollen gespeeld in televisieseries en televisiefilms, zoals All My Children (1988-1992), Quantum Leap (1991-1993), ER (1994), Brotherly Love (1995-1997) en Two and a Half Men (2003-2010). Het bekendst is ze van haar rol als Wendy Simms met 78 afleveringen in de televisieserie Crime Scene Investigation (2005-2010).

Vassey trouwde in 2004 met een cameraman, en woont met haar man tegenwoordig in Los Angeles samen met hun vele huisdieren. Haar hobby's zijn scenarioschrijven (zij heeft één aflevering geschreven voor CSI), scubaduiken en hardlopen.

Vassey heeft samen met Kristin Bauer een bedrijf genaamd Neurosis to a T(ee), en ontwerpen en maken samen T-shirts met opdrukken voor vrouwen. Deze opdrukken hebben meestal een komische noot.

Prijs[bewerken | brontekst bewerken]

  • 1990 - Daytime Emmy Award voor beste dramaserie in de categorie Beste Jeugdige Actrice in een Tv-Drama Serie met de televisieserie All My Children – genomineerd.
  • 1990 - Daytime Emmy Award voor beste dramaserie in de categorie Beste Actrice in een Tv-Drama Serie met de televisieserie Riley Parra – genomineerd.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.

Filmproducente[bewerken | brontekst bewerken]