Lolo Ferrari

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Lolo Ferrari

Lolo Ferrari, geboren als Ève Geneviève Aline Vallois (Clermont-Ferrand, 9 februari 1963 - Grasse, 5 maart 2000), was een Franse danseres en (porno)actrice. Ze had een borstomvang van 130 centimeter.[1]

Levensloop[bewerken]

Ferrari werd geboren in een probleemgezin. Als tiener deed ze wat modellenwerk. Haar natuurlijke borstomvang vond ze niet voldoende, en ze liet daarom vergrotende borstprothesen plaatsen. Dit liet ze 22 keer doen, en iedere keer grotere. Ze kon niet op haar buik slapen, en iedere borst zou drie kilo hebben gewogen (volgens het blad Penthouse).

Ferrari werd opgemerkt op het Filmfestival van Cannes van 1996 bij de voorstelling van de film Camping Cosmos, waarin ze de rol speelt van de wulpse echtgenote van de campinguitbater. De scène waarbij Ferrari naakt uit de zee komt, is geïnspireerd op de scène uit de film La Dolce Vita met de Zweedse actrice Anita Ekberg in de Trevifontein.

In 2000 pleegde Ferrari zelfmoord. Autopsie wees uit dat ze eerst een flinke overdosis medicijnen had binnengekregen en daarna aan verstikking was overleden. Haar man, Eric Vigne, werd door Lolo's moeder beschuldigd van moord, maar werd na een jaar vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Filmografie[bewerken]

Lolo Ferrari in de film Camping Cosmos van Jan Bucquoy
  • Big DD (1996)
  • Camping Cosmos (1996) van Jan Bucquoy
  • Double Airbags (1996)
  • Planet Boobs (1996)
  • Lolo Ferrari Special - The Biggest Tits In The World (1997)
  • Mega Tits 6 (1998)
  • Le King de ces Dames (1999)
  • Quasimodo d'El Paris (1999) van Patrick Timsit
  • Der Generalmanager oder How To Sell A Tit Wonder (2006) van Steffen Jürgens

Discografie[bewerken]

Singles[bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en)
in de Nederlandse Top 40
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Airbag Generation 1996 - - -
Set Me Free 2000 - - -
Dance Dance Dance - - - -
Don't Leave Me This Way - - - -

Noten

  1. De regisseur Jan Bucquoy over de borsten van Lolo Ferrari in het maandblad Bikini van zomer 2003, p. 95: "Die borsten van Lolo Ferrari zijn uiteraard te groot, zij had surrealistische maten, daar heb je twee handen per borst voor nodig."

Externe link