Louise Stahle

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Louise Stahle
Tijdens Brits Open in 2009
Persoonlijke informatie
Volledige naam Louise Stahle
Geboortedatum 19 maart 1985
Geboorteplaats Lund
Nationaliteit Vlag van Zweden Zweden
Sportieve informatie
Discipline golf
Portaal  Portaalicoon   Sport

Louise Stahle (Lund, 19 maart 1985) is een Zweedse golfprofessional sinds 2005.

Amateur[bewerken | brontekst bewerken]

Stahle is lid van het Zweedse Nationale Team van 2001-2005 en zit in 2004 in het Zweedse team dat de Espirito Santo Trophy wint.

In 2004 wint ze het Brits Amateur Kampioenschap; ze is de eerste Zweedse die deze titel behaalt. Verder wint ze o.a. de St Rule Trophy en de Beirut Café Ladies Trophy op de Telia Tour.

In 2005 eindigt ze als beste amateur op de 8ste plaats van het Weetabix Women's British Open en wint daarmee de 'Smyth Salver'. Datzelfde weekend wordt ze professional.

Stahle heeft drie broers, haar oudste broer Peder is vaak haar caddy in haar amateurstijd.

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

De week na het Britse Open speelt zij als pro op haar thuisclub, de Barsebäck G&CC, in het Slandinavisch TPC. Aan het einde van 2005 gaat ze naar de Europese en Amerikaanse Tourschool, en haalt haar kaart voor de LPGA Tour, die ze eind 2006 weer verliest. In 2007 speelt ze op de Ladies European Tour.