Loyalty: Deel 1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
14-05-2015

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst. De volgende reden is hiervoor opgegeven:
artikel overbodig, is nu ondergebracht in een seizoensoverzicht, zie Law & Order: Criminal Intent (seizoen 9).

(/)

NB: deze melding dient te blijven staan tot de verwijderingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

Loyalty: Deel 1
Aflevering van Law & Order: Criminal Intent
Aflevering Seizoen 9
Aflevering 1
Gastrollen Leslie Hendrix
Ato Essandoh
Condola Rashad
John Sharian
David Pittu
David Zayas
Amy Landecker
Jicky Schnee
Babs Olusanmokun
Ramsey Faragallah
Ewa Da Cruz
Scott Whitehurst
Schrijver(s) Walon Green
Regisseur Jean de Segonzac
Productiecode 09001
Eerste uitzending 30 maart 2010
Afleveringchronologie
← Vorige Volgende →
Revolution
SEIZOEN 8
Loyalty: Deel 2
Lijst van afleveringen
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Loyalty: Deel 1 is de eerste aflevering van het negende seizoen van de televisieserie Law & Order: Criminal Intent, die voor het eerst werd uitgezonden op 30 maart 2010.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Op de oceaan vlak bij Somalië voert wapenhandelaar Taras Broidy een safari met rijke gewapende toeristen. Zij openen het vuur op, wat zij eerst dachten piraten, maar in werkelijkheid was het een sjeik en zijn nieuwe bruid. Het nieuws van de dood van de sjeik bereikt twee van zijn kinderen, Hassan en Kadra, in New York City als Broidy, Roy Loftin en Jan Van Dekker de voltooiing van hun uitgevoerde plan vieren. Nu de sjeik dood is kunnen zij een wapendeal afronden en kunnen een eigen politiemacht opzetten onder hun controle in de Hoorn van Afrika. Na een nacht van feesten worden Broidy en zijn vriendin Marya vermoord gevonden onder de Brooklyn Bridge, beide door het hoofd geschoten.

Goren en Eames gaan hierna op onderzoek uit en ontdekken al snel dat Broidy samen met Van Dekker een beveiligingsbedrijf runde, en dat dit bedrijf het doel was van een onderzoek van de Federale overheid. Wanneer de rechercheurs dit tegen hun baas Ross vertellen zegt hij hen met het onderzoek te stoppen omdat de FBI al met het onderzoek bezig is. Uit nieuwschierigheid gaan de rechercheurs toch door met het onderzoek, zij vinden een e-mail van Broidy aan Loftin waarin vermeld staat dat zij een zekere Ross willen belonen met $2 miljoen. Later zien zij Ross een vrouw ontmoeten en denken dat hij met haar een romantische relatie heeft.

Ondertussen studeert Hassan met een Moellah om zo snel de geschiedenis van zijn land en zijn geloof te ontdekken. Hij wordt onder druk gezet door zijn zus Kadra om zijn relatie met de Amerikaanse Jill Peak te verbreken.

Goren is bezorgd over de betrokkenheid van Ross in de zaak en brengt als burger een bezoek aan Loftin, wat zijn verdenkingen aansterkt. Hassan ontdekt dat Ross undercover werkt voor de FBI en de Federale overheid, dit is gebaseerd op foto’s waarop Ross zijn contacten spreekt. Ross wordt in de val gelokt met een Rendez-vous, hier wordt hij doodgeschoten door een man van Hassan. Later wordt het lichaam gevonden van Loftin, en als de rechercheurs Van Dekker bijna tot een bekentenis hebben uitgelokt wordt hij ineens meegenomen door de FBI.

Rolverdeling[bewerken]

Hoofdrol[bewerken]

Dit is de laatste aflevering van Eric Bogosian als hoofd recherche Danny Ross.

Gastrol[bewerken]

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties