Loyens & Loeff

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Loyens & Loeff N.V.
De Millenniumtoren te Rotterdam. In deze toren was o.a. het hoofdkantoor van Loyens & Loeff N.V. tot 2010 gehuisvest.
De Millenniumtoren te Rotterdam. In deze toren was o.a. het hoofdkantoor van Loyens & Loeff N.V. tot 2010 gehuisvest.
Oprichting 1 januari 2000, Amsterdam
Sleutelfiguren Willem Jarigsma (1967) (CEO)
Hoofdkantoor Blaak 31
3011 GA Rotterdam
Werknemers 1.513
Producten juridisch en fiscaal advies
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Economie

Loyens & Loeff N.V. (L&L) is een Nederlands bedrijf dat juridisch en fiscaal advies verleent aan financiële instellingen, ondernemingen en overheden. Het bedrijf opereert internationaal, maar haalt een kleine 70 % van de omzet (€ 295 miljoen in 2011) uit Nederland.

Loyens & Loeff N.V. werd op 1 januari 2000 opgericht uit een fusie tussen het fiscale kantoor Loyens & Volkmaars en het advocaten- en notarissenkantoor Loeff Claeys Verbeke.

Aan deze fusie was een lange reeks andere fusies vooraf gegaan. Zo was Loeff Claeys Verbeke ontstaan door het samenvoegen van het Nederlandse kantoor Loeff & Van der Ploeg en het Belgische Braun Claeys Verbeke en Sorel.

Loyens & Loeff N.V. heeft achttien kantoren, verspreid over de hele wereld. De kantoren zijn in de volgende steden gevestigd: Amsterdam, Arnhem, Brussel, Central, Dubai, Eindhoven, Frankfurt am Main, Genève, Londen, Luxemburg, New York City, Oranjestad, Parijs, Rotterdam, Singapore, Tokio, Willemstad en Zürich. Het hoofdkantoor is gevestigd te Rotterdam aan de Blaak 31.

Het bedrijf heeft een eigen pensioenfonds, genaamd de Stichting Pensioenfonds Loyens & Loeff.