Maaike Vos (shorttrackster)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Zie het artikel Dit artikel gaat over de shorttrackster. Voor de Nederlandse zangeres, zie Maaike Vos
Maaike Vos (shorttrackster)
Maaike Vos.jpg
Persoonlijke informatie
Volledige naam Maaike Vos
Geboortedatum 27 mei 1985
Geboorteplaats Sappemeer
Sportieve informatie
Discipline Shorttrack
Trainer/coach John Monroe / Dave Versteeg
Portaal  Portaalicoon   Sport

Maaike Vos (Sappemeer, 27 mei 1985) is een Nederlands shorttrackster die in 2007 Nederlands kampioene werd. Ze eindigde in 2008 op de derde plaats en nam in 2009 wegens een blessure niet deel aan het kampioenschap.

Ze begon haar loopbaan op vijfjarige leeftijd bij ijsvereniging Borgercompagnie waar Marianne Timmer ook lid was. Daarna ging ze trainen bij het gewest Groningen en werd ze lid van STG. Later werd ze lid van de Friese club SCT om te trainen bij het gewest Friesland. In 2006 kwam Maaike terecht in de Nationale Training Selectie waar ze doorgroeide tot een vaste waarde in het nationale team.

Op 13 november 2009 vergaarde Vos met het nationale shorttrack team een ticket voor de olympische winterspelen in Vancouver van 2010. Hier weet Maaike samen met haar ploeg een 4e plek te behalen op het onderdeel aflossing.

Na Vancouver stopte Maaike met shorttracken en stortte zij zich op haar maatschappelijke carrière. Naast haar baan bij Timpaan Welzijn had Maaike een eigen bedrijf in de Personal Training. Als beweeg- en leefstijladviseur hielp zij mensen met gedragsverandering op het gebied van sport en voeding en zo aan een gezondere leefstijl. Binnen bedrijven kan dit bijdragen aan het verlagen van het ziekteverzuim op de werkvloer.

Ook op het ijs is Maaike nog steeds te vinden zij het nu op de 400meter baan. Als marathonschaatser voor team Timpaan rijdt zij wekelijks mee met de landelijke marathondames.

In het seizoen 2010/2011 wist Maaike al enkele top 10 plaatsen te behalen in de marathoncompetitie.

Externe link en bronvermelding[bewerken]

Eigen website