Mack Trucks

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Mack AC
Mack

Mack is een bekend Amerikaans vrachtautomerk. In de jaren 80 werd het bedrijf overgenomen door Renault VI, Volvo Trucks. Het hoofdkantoor van Mack bevindt zich in Allentown, Pennsylvania.

Mack is de populairste zwaargewicht offroad-truck in klasse 8 tot klasse 13 producent in de Verenigde Staten. Op de voorkant van iedere truck staat het Mack logo, een goudkleurige Engelse buldog. Mack produceert ook modellen voor op de gewone weg, als Highway.

Mack trucks worden in 45 landen verkocht. De Macungie-fabriek in Pennsylvania vlak bij het hoofdkwartier produceert de Mack Granite, RD, RB, CL, LE, DM,MH en MR modellen. In Dublin, Virginia worden de "Vision by Mack" en de "Highway" modellen gemaakt in de New River Valley assamblagefabriek. Motoren, de "Maxitorque ES T300" transmissies, de TC-15 overbrenging en de eindoverbrengingen worden ontworpen en gefabriceerd in Hagerstown, Maryland.

Renault trucks gebruikte de 12l Mack-motor tot 2003 in het vlaggenschip van het merk, de Renault Magnum. De Renault modellen worden in Australië verkocht onder de merknaam Mack.

Floor's Handel en Industrie b.v. te Hilversum is jarenlang importeur geweest van Mack Trucks voor Europa. Eerst werden complete trucks gïmporteerd, later werden ze in delen per kratten aangevoerd en in een eevoudige fabriekshal geässembleerd, soms met onderdelen die niet van Mack waren zoals Detroit dieselmotoren en cabines. Later ging dit bedrijf, inmiddels deels verhuisd naar Wijchen, zelf vrachtauto's maken onder de naam Floor Truck Fabriek.

Externe links[bewerken]

Officiële website van Mack