Mai Phương Thúy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Mai Phương Thúy
Mai Phương Thúy in Japan, 2008
Volledige naam Mai Phương Thúy
Geboren 6 augustus 1988
Land Vietnam
Jaren actief 2006–heden
Lengte 1,80 m
Gewicht 60 kg
Haarkleur Zwart
Kleur ogen Donkerbruin
Portaal  Portaalicoon   Mode

Mai Phương Thúy (Hanoi, 6 augustus 1988) was Miss Vietnam van het jaar 2006. Ze won de kroon in de Nationale Miss-verkiezingen die werden gehouden in augustus 2006 in Nha Trang, Khánh Hòa. Met 1,80 m is ze de langste Miss Vietnam tot nu toe. Ze vertegenwoordigde Vietnam op de Miss World 2006 verkiezing in Warschau op 30 september. Ze maakte de eerste snee in de Miss World 2006 door het winnen van de vele stemmen van kijkers over de hele wereld en kwam eindelijk uit op de 17e plaats.

Ze had in 2007 foto's laten maken door de fotograaf Tran Huy Hoan, men beschrijft deze foto's als "naakte afbeeldingen". Veel mensen vinden dit artistiek, maar toch beschouwen ze haar als een goede "Miss Vietnam".

Mai Phương Thúy ondersteunt tal van sociale doelen, met name het Vietnamese verkeersprobleem dat bijna overal in de grote steden aanwezig is. Ze is de ambassadeur voor de Stichting Azië. Mai Phương Thúy heeft gestudeerd aan de Phan Dinh Phung-school (een middelbare school) en werd toegelaten tot de Foreign Trade University en RMIT International University in Vietnam. Op dit moment studeert ze aan de RMIT International University. Met een poll op Globalbeauties.com werd ze een van de top 50 Grand Slam Beauties.

Afbeeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Mai Phương Thúy van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.