Maik de Boer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Maik de Boer
Maik de Boer
Maik de Boer
Algemene informatie
Geboren Amsterdam, 24 december 1960
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Beroep Stilist
Website http://www.maikdeboer.nl/
Portaal  Portaalicoon   Mode

Michael Stephanus Maria (Maik) de Boer (Amsterdam, 24 december 1960) is een Nederlands stylist.

Loopbaan[bewerken]

De dyslectische Maik de Boer probeerde de tuinbouwschool en de juwelierschool en werkte tien jaar in de hotellerie. De laatste vijf jaar van zijn hotelcarrière werkte hij in New York.

Omdat hij niet de juiste opleiding had voor de hotellerie besloot hij naar Nederland terug te keren om met zijn grote liefde mode en kleding aan de slag te gaan. Hij doorliep de modeacademie met succes. De Boer begon zijn stage bij het televisieprogramma Oppassen, zijn eerste echte baan als stylist was ook in de comedyhoek: hij stylede het laatste seizoen van Zeg 'ns Aaa.

Andere televisieprogramma’s waar De Boer bij betrokken was zijn: "Koffietijd", "Vijf uur show", rolletjes in "GTST", "De Garage", "Zonder Ernst", "Life & Cooking", "LookingGood" en "Dancing with the Stars". In 2008 deed hij mee aan Ranking the Stars, een programma van BNN. Daarnaast is hij imago-stylist van menig bekende Nederlander.

In 2009, 2010 en in 2011 speelde hij gastrollen in De TV Kantine. Daarnaast speelde hij mee in Gooische Frieten en de speelfilm Leve Boerenliefde (2013). In 2010 was hij jurylid van Korenslag, waarin men zocht naar het beste koor van Nederland.

De Boer is te zien als lifestyle-deskundige in het programma RTL Boulevard.