Manta FC

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Manta Fútbol Club)
Manta Fútbol Club
Naam Manta Fútbol Club
Bijnaam Pesqueros, Atuneros, Celestes
Opgericht 27 juli 1998
Stadion Estadio Jocay, Manta
Capaciteit 20.000
Voorzitter Vlag van Ecuador Robert Vélez Cevallos
Trainer Vlag van Argentinië Fabián Bustos
Competitie Serie B
Thuis
Uit
Portaal  Portaalicoon   Voetbal
Manta FC in 2008.

Manta FC is een professionele voetbalclub uit Manta, Ecuador. De club werd opgericht op 27 juli 1998. De grootste concurrent van de club is Club Atlético Green Cross, dat eveneens afkomstig is uit Manta.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De eerste jaren van het bestaan speelde de club in regionale competities, maar in 2001 wist de club te promoveren naar de Serie B van het Ecuadoraanse voetbal. Al na een seizoen wist Manta opnieuw te promoveren, naar Serie A, maar na een seizoen volgde opnieuw degradatie. In 2008 werd de club kampioen van de Serie B waardoor opnieuw promotie volgde naar de hoogste divisie.

Stadion[bewerken | brontekst bewerken]

Manta Fútbol Club speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadio Jocay. Het stadion heeft een capaciteit van 20.000 toeschouwers en werd in 1962 in gebruik genomen. Naast Manta Fútbol Club maken diverse andere lokale sportteams gebruik van het stadion, waaronder aartsrivalen Club Atlético Green Cross en Delfín Sporting Club.

Erelijst[bewerken | brontekst bewerken]

1979 [A], 1982 [C], 2008

Bekende (oud-)spelers[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de Lijst van spelers van Manta Fútbol Club voor een opsomming van spelers die voor de club spelen of hebben gespeeld.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]