Manuale d'amore 2 - Capitoli successivi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Manuale d'amore 2 - Capitoli successivi
Tagline Eros en gevoelens in 4 hoofdstukken
Regie Giovanni Veronesi
Producent Aurelio De Laurentiis
Scenario Andrea Agnello
Ugo Chiti
Giovanni Veronesi
Hoofdrollen Carlo Verdone
Monica Bellucci
Riccardo Scamarcio
Fabio Volo
Sergio Rubini
Muziek Paolo Buonvino
Montage Claudio Di Mauro
Cinematografie Giovanni Canevari
Première 19 januari 2007
Genre Romantische komedie
Speelduur 125 min.
Taal Italiaans
Land Vlag van Italië Italië
Opbrengst € 19 miljoen
Voorloper Manuale d'amore
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Manuale d'amore 2 - Capitoli successivi (Nederlands: Liefdeshandleiding 2 - Volgende hoofdstukken) is een Italiaanse film uit 2007 geregisseerd door Giovanni Veronesi. De hoofdrollen worden vertolkt door Carlo Verdone en Monica Bellucci. De film is een vervolg op Manuale d'amore uit 2005.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De film bestaat uit vier verhalen:

  • Eros: Giulio heeft een auto-ongeluk gehad en moet in een rolstoel rijden. Zijn kinesist is de knappe Lucia. Ondanks dat ze allebei al een lief hebben vrijen ze met elkaar. Daarna krijgt Giulio een andere kinesist: een mollige vrouw. Giulio denkt dat hij gestraft werd voor zijn ontrouw.
  • Maternità (moederschap): Franco en Manuela kunnen geen kinderen krijgen en dus gaan ze naar Barcelona voor een kunstmatige inseminatie. Ondanks de moeilijke periode slagen ze erin een dochter te verwekken.
  • Il matrimonio (het huwelijk): Fosco en Filippo zijn een homokoppel. Fosco's vader heeft de situatie nooit aanvaard. Filippo wil trouwen met Fosco in Spanje. Fosco heeft het er moeilijk mee maar ondanks alles trouwen ze toch.
  • L'amore estremo (extreme liefde): De vijftigjarige Ernesto wordt verliefd op de jonge Spaanse meid Cecilia. Zij was naar Rome gekomen om op zoek te gaan naar haar vader die ze nooit gekend heeft. De vrouw van Ernesto ontdekt de geheime relatie maar vergeeft hem. Hij wordt kwaad en gaat weg van huis. In een discotheek krijgt hij plots een hartinfarct. Cecilia besluit om terug naar Spanje te gaan en hij keert terug naar zijn familie.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Carlo Verdone en Sergio Rubini zijn de enigen die ook in de vorige film verschenen, maar spelen in deze film een andere rol.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]