Mario Napolitano

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Mario Napolitano (geboren 1910) was een Italiaanse schaker, hij speelde het liefst correspondentieschaak. In de finale om het eerste wereldkampioenschap correspondentieschaak in 1953 eindigde hij op de tweede plaats, achter Cecil Purdy, en in 1959 werd hij ICCF grootmeester. Hij is meermalen kampioen correspondentieschaak van Italië geweest en in het bordschaak werd hij tweede en derde. Hij speelde in 1935 in de Schaakolympiade te Warschau, in 1936 in München en in 1937 in Stockholm. In 1973 speelde hij in een Zwitsers invitatietoernooi en eindigde op een gedeelde eerste plaats. In de finale van het tweede wereldkampioenschap eindigde Mario Napolitano op de zevende plaats.

In de schaakdatabank Simbase staan 323 partijen die door Mario Napolitano in de loop van de tijd gespeeld zijn: hij won 126 partijen, hij verloor 134 partijen en hij speelde 63 keer remise. Zijn winstpercentage is 48.
Mario opent meestal met 1.d4 en een enkele maal met 1.c4 Hij krijgt dan met een Indische partij te maken of met de schaakopening Engels. Met zwart speelt hij na 1.e4 graag de schaakopening Siciliaans en na 1.d4 een Indische partij.

Externe link[bewerken]