Martîn Rongen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Martîn Rongen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren America, 14 mei 1962
Land Nederland
Werk
Beroep Percussionist
Act(s) Rowwen Hèze
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Martîn Rongen (America, 14 mei 1962) is de drummer en percussionist van de Limburgse band Rowwen Hèze.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Rongen komt uit een familie die muzikaal is. Zijn opa was oprichter van een Americaase fanfare en verschillende ooms, tantes, neven en nichten zaten in de muziek. Op jonge leeftijd kreeg hij een drumstel.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

In 1979 begon hij met drummen in de rockcoverband "No Choice". In april 1982 stond hij met deze band in het voorprogramma van Golden Earring. Na het uiteenvallen van deze band werd hij begin 1984 lid van de coverband "Claxon", die in 1986 ophield te bestaan. Pas eind 1988 hield Rongen zich daarna weer bezig met het drummen in een band. Zanger Jack Poels vroeg hem om lid te worden van de toen nog relatief nieuwe band Rowwen Hèze na het vertrek van Mart Deckers. Toen de band in 1989 in het voorprogramma stond van de accordeonspeler Flaco Jiménez, bespeelde Rongen ook voor Jimenez' band de drums nadat de eigenlijke drummer vanwege heimwee naar San Antonio was teruggekeerd.

Rongen schreef voor Rowwen Hèze de teksten van de nummers Nacht (op het album Water, Lucht en Liefde) en Probleme (op het album Vandaag).