The Tolmachevy Twins

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Masja & Nastya Tolmatsjeva)
Ga naar: navigatie, zoeken
The Tolmachevy Twins
The Tolmachevy Twins tijdens het Eurovisiesongfestival 2014
The Tolmachevy Twins tijdens het Eurovisiesongfestival 2014
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2006 - heden
Oorsprong Vlag van Rusland Rusland
Portaal  Portaalicoon   Muziek

The Tolmachevy Twins (Russisch: Мария Андреевна и Анастасия Андреевна Толмачёвы, Marija Andrejevna i Anastasija Andrejevna Tolmatsjovi) (Koersk, 14 januari 1997) is een Russisch zangtweeling. Ze wonnen in 2006 het Junior Eurovisiesongfestival en namen in 2014 ook deel aan het Eurovisiesongfestival.

Junior Songfestival[bewerken]

Tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2006 waren ze negen jaar oud. Op 2 december 2006 wonnen ze het festival met het liedje: Весенний Джаз, Veseni dzjaz, wat "lentejazz" betekent. Ze kregen in totaal 154 punten. De nummer twee was buurland Wit-Rusland, dat het voorgaande jaar het Junior Eurovisiesongfestival won.

In 2012 verscheen hun eerste cd met daarop elf liedjes, waaronder Vesiniy Jazz.

Eurovisie Songfestival[bewerken]

In 2014 werden ze gekozen om Rusland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. Ze hebben een plaats in de finale bemachtigd en eindigden daarin als zevende. Hun aanwezigheid lokte negatieve reacties uit bij het publiek. Toen in de halve finale bekend werd gemaakt dat ze naar de finale mochten, weerklonk boegeroep uit het publiek. In de finale kon de tweeling weer op gejouw rekenen: telkens toen Rusland bij de puntentelling vernoemd werd, liet het publiek zich horen. Ook toen de Russische punten werden voorgelezen, was boegeroep te horen. De reden was wellicht niet zozeer de Russische inzending zelf, maar eerder de politieke situatie waarin Rusland zich bevond. Vermoed wordt dat de reactie een gevolg is van het conflict tussen Rusland en Oekraïne (Krimcrisis), dat actueel was tijdens het festival en waarbij de meeste landen de kant van Oekraïne kozen. Anderzijds kan de aangescherpte Russische antiholebiwetgeving (ook) een rol hebben gespeeld.

Trivia[bewerken]

  • De meisjes namen ook deel aan het televisieprogramma Dancing on Ice in Rusland.
Voorganger:
Vlad Kroetskich
Rusland op het Junior Eurovisiesongfestival
2006
The Tolmachevy Twins
Opvolger:
Alexandra Golovtsjenko