Mauro Maugeri

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Mauro Maugeri
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Mauro Maugeri
Geboortedatum 19 januari 1959
Geboorteplaats Aci Castello
Overlijdensdatum 30 november 2017
Sportieve informatie
Discipline Waterpolo
Olympische Spelen Goud 2004, 2008
Portaal  Portaalicoon   Sport

Mauro Maugeri (Aci Castello, 19 januari 1959Catania, 30 november 2017) was een Italiaanse waterpolocoach en waterpolospeler.

Maugeri speelde tot zijn zevenentwintigste waterpolo daarna ging hij zich volledig richten op het coachen. Maugeri is onder andere coach geweest bij Orizzonte Catania, Rasula Alta, Mediterraneo Catania, Poseidon Catania en Pozzillo Acireale dit waren zowel mannen- als vrouwenploegen. In 2001 werd hij assistent bij het nationale vrouwenteam, dat drie jaar later in Athene olympisch goud veroverde. Na het WK Montréal van 2005 schoof Maugeri door tot hoofdcoach. Maugeri nam als hoofdcoach van Italië eenmaal deel aan de Olympische Spelen in 2008 in Peking. Hij begeleidde het Italiaanse damesteam naar een zesde plaats.

Hierna werd hij bondscoach van het Nederlands damesteam, waar hij aantrad als opvolger van de succesvolle Robin van Galen. Op het WK Rome eindigde Nederland op de vijfde plaats onder leiding van de Italiaan. Op het Europees kampioenschap in Kroatië veroverde het Nederlands team het brons. In 2011 eindigde Maugeri's team op een zevende plaats tijdens het WK in Shanghai (China). Tijdens de Europese kampioenschappen in Eindhoven kwam het team niet verder dan een zesde plaats.

Ondanks deze teleurstellende klasseringen verlengde de zwembond het contract van de Italiaan, maar na een tegenvallend WK in 2013 werd assistent-bondscoach Arno Havenga voortijdig als opvolger naar voren geschoven. Maugeri keerde na zijn bondscoachschap terug naar zijn vaderland Italië, waar hij als clubtrainer actief bleef tot zijn ziekte begin 2017 werken niet meer mogelijk maakte.