Maus au Chocolat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Maus au Chocolat
De ingang van de darkride
Algemene informatie
Locatie Vlag van Duitsland Phantasialand
Themagebied Berlin
Soort attractie Interactieve darkride
Bouwer(s) ETF Ride Systems
Alterface
Opdrachtgever Phantasialand
Ontwerper Eric Daman
Status Geopend
Opening 9 juni 2011
Thematisering en muziek
Thema Muizenjacht
Voorshow Niet aanwezig
Eigenschappen
Topsnelheid 6,9 km/u[1]
Baanlengte 159 meter
Maximale hoogte 0 meter
Ritduur 6 minuten
Aantal voertuigen 9 voertuigen
Veiligheidsbeugel Heupbeugel
Capaciteit 4 personen/voertuig
Onride foto Aanwezig
Wachtrij
Snelpas Quick Pass
Single riders-rij Niet aanwezig
Baby switch Niet aanwezig
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Maus au Chocolat is een interactieve darkride in het Duitse attractiepark Phantasialand. De darkride opende 9 juni 2011 voor publiek geopend [2][3] en is te vinden in het themagebied Berlin.

Opzet[bewerken | brontekst bewerken]

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Het verhaal achter Maus au Chocolat gaat over muizen die in de bakkerij van bakker Gustav Lehmann voor overlast zorgen. De bakker roept hierop de hulp in van muizenverdelger Oskar Koslowski. Met behulp van een slagroomspuit, gevuld met chocolade, probeert hij de muizen weg te jagen. Dit blijkt geen zin te hebben, waarop de bakker de hulp van bezoekers van Phantasialand inschakelt.

De rit[bewerken | brontekst bewerken]

De wachtruimte van de attractie is gedecoreerd als opslagplaats van een bakkerij. Op de achtergrond is het geluid van muizen te horen en diverse geurverspreiders geven het idee in een bakkerij te zijn. De darkride wordt afgelegd in een voertuig dat 360 graden om zijn eigen as kan draaien, waardoor de bezoekers in diverse richtingen de attractie beleven. Elke trein die vertrekt bestaat uit meerdere voertuigen. Aan beide zijden van een voertuig is plek voor twee bezoekers die met hun rug naar elkaar toe zitten. Tijdens de rit stopt de trein een aantal keren bij 3D-schermen waar bezoekers een mini-game moeten spelen. Met de laserpistolen aan het voertuig dienen de bezoekers op de doelen te schieten op het scherm om zo punten te scoren. De puntentelling is per persoon in het voertuig te volgen. Aan het eind van de rit in de totale score te zien. De gehele rit telt zeven mini-games die elk op een andere locatie afspelen. Dit zijn: het kantoor, de voorraadkast, de keuken, de oven, de taartfabriek, de koelcel en de lobby.[4] [5] Het is niet mogelijk om vals te spelen of het parcours te beïnvloeden.

Technisch[bewerken | brontekst bewerken]

De attractie is ontworpen door de Eric Daman, de huisontwerper van het attractiepark. Het transportsysteem is afkomstig van de Nederlandse fabrikant ETF Ride Systems. De 3D-video's zijn naar de hand van het Belgische Alterface. Maus au Chocolat is de eerste interactieve 3D-darkride van Europa en is geïnspireerd op de Disney-attractie Toy Story Midway Mania!.

Afbeeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Maus au chocolat van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.