Meijersplein (metrostation)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Meijersplein
(Onbemand) stationsgebouw Meijersplein
(Onbemand) stationsgebouw Meijersplein
Plaats Rotterdam
Afkorting Mep
Opening 17 mei 2010
Perrons 2
Perronsporen 2
RandstadRail Metrolijn  E 
Stadsbus  50  (Airportshuttle)
Vervoerder RET
Coördinaten 51° 57′ NB, 4° 28′ OL
Meijersplein (metrostation)
Meijersplein (metrostation)

Locatie van het station/tramhalte

Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Meijersplein is een sneltramhalte aan de metrolijn E van RandstadRail en de Rotterdamse metro. Het station ligt aan de Asserweg, nabij het Meijersplein in de Rotterdamse wijk Schiebroek. Het station is op 17 mei 2010 geopend, ter vervanging van station Wilgenplas. Voor deze wisseling is gekozen, omdat de nieuwe plek op een gunstige locatie ligt nabij de toekomstige woonwijk Polder Zestienhoven en Rotterdam The Hague Airport.

Bouw[bewerken]

Het perron van station Meijersplein.

Van januari 2008 tot februari 2009 is het metrostation in ruwbouw gebouwd. Daarna is in maart gestart met de afbouw van de halte, waarbij de halconstructie, liften, hekken en andere zaken zijn aangelegd[1]. Het station is gebouwd door Aannemersbedrijf Wallaard Noordeloos, naar een ontwerp van Maarten Struijs.

Op het dak van het perron richting Rotterdam Centraal staat in gele letters Zuidwaarts geschreven en op het dak van het perron richting Den Haag Centraal staat Noordwaarts geschreven.

Verbinding Rotterdam Airport[bewerken]

De shuttlebus tussen Meijersplein en de airport.

Meijersplein is het dichtstbij gelegen metrostation van Rotterdam The Hague Airport. Sinds 12 december 2010 is er tussen metrostation Meijersplein en het vliegveld een shuttlebus. Door middel van de shuttlebus (afstand 3 kilometer, reistijd 5 minuten) is deze luchthaven voor de OV-reiziger uit Den Haag relatief goed bereikbaar, met ten opzichte van de oude situatie een reistijdverbetering van 60 tot 40 minuten. Deze buslijn 50 rijdt zowel overdag als 's avonds elk halfuur. Op maandag t/m vrijdag wordt van ca. 15:00 tot ca. 18:00 echter een 20 minuten dienst gereden. Op zaterdag rijdt buslijn 50 van ca. 10:00 tot ca. 12:30 en van ca. 14:30 tot ca. 18:00 uur.

Buslijnen[bewerken]

De volgende buslijn(en) van de RET stoppen op station Meijersplein:


Lijn Route Opmerkingen
 50  Station Meijersplein - Gilze-Rijenstraat - Lutonbaan - Rotterdam The Hague Airport Bepaalde dienst.

Met ingang van dienstregeling 2014/2015 worden RET buslijnen 33 en 50 samengevoegd tot één nieuwe, hoogfrequente lijn van Rotterdam Centraal via Blijdorp, Overschie en Airport naar station Meijersplein. Hierdoor neemt niet alleen de frequentie tussen Airport en Meijersplein toe, maar ontstaat ook een doorgaande verbinding tussen Overschie en metrolijn E.


Bronnen, noten en/of referenties