Miami Dolphins

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De Dolphins in een wedstrijd tegen de New England Patriots in 2009
Miami Dolphins Cheerleaders

De Miami Dolphins (of simpelweg de Dolphins) zijn een professioneel American football-team uit Miami Gardens (Florida). Ze komen uit in de Eastern Division van de American Football Conference (AFC), onderdeel van de National Football League (NFL). De Dolphins speelde tot 1986 haar thuiswedstrijden in de Miami Orange Bowl in Miami, Florida. In 1987 verhuisde het team naar het Sun Life Stadium in Miami, Florida.

De Dolphins hebben de Super Bowl in totaal twee keer gewonnen, in 1973 en 1974. Het team was tevens de eerste die in drie achtereenvolgende finales van de Super Bowl stond. Daarnaast was het team in 1972 ongeslagen, een zogenaamd "perfect season", iets wat nog geen enkel ander team is gelukt. Het team staat vooral bekend om hun quarterback en sterspeler Dan Marino, die van 1983 tot 1999 bij de Miami Dolphins speelde.

Cheerleaders[bewerken]

De cheerleaders van het team heten de Miami Dolphins Cheerleaders. De groep debuteerde in 1978 als de Dolphins Starbrites, een verwijzing naar de toenmalig sponsor Starbrite Car Polish.

In 2012 scoorden de cheerleaders een YouTube-hit met hun cover van Carly Rae Jepsens "Call Me Maybe". De video, die in de Dominicaanse Republiek werd opgenomen, werd meer dan 14 miljoen keer bekeken (per 24 november 2012).

Externe links[bewerken]