Michael McLean

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Michael McLean
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Engeland Engeland
Geboorteplaats Farnborough, Kent
Geboortedatum 16 maart 1963
Woonplaats Oxted, Surrey
Carrière
Sport Golf
Profdebuut 1981
Overwinningen
PGA Tour =
Europese PGA Tour 1
Portaal  Portaalicoon   Golf

Michael McLean (Farnborough, Kent, 6 maart 1963) is een Engelse professioneel golfer.

McLean speelde van 1982 - 1997 op de Europese PGA Tour. Tien keer kwam hij in de top 100 van de Order of Merit waarbij zijn beste resultaat de 20ste plaats werd in 1991. Hij won slechts één toernooi. Na vijftien jaar verloor hij zijn kaart, in 1998 en 1999 probeerde hij een nieuwe tourkaar te krijgen via de Tourschool maar dat mislukte.
McLean kwalificeerde zich vijf keer voor het Brits Open, waarna hij één keer de cut haalde en op de 64ste plaats eindigde.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Europese Tour[bewerken | brontekst bewerken]

Elders[bewerken | brontekst bewerken]

Strafslag[bewerken | brontekst bewerken]

In 1992 gebeurde wat merkwaardigs: Bernhard Langer en Mike McLean speelden in de vierde ronde de laatste partij van het Heineken Dutch Open op de Noordwijkse Golfclub. Een van beiden zou winnen, als ze hun lange putt op de green van de 18de hole in één keer zouden uitholen. Langer maakte zijn putt niet en bleef steken op 11 slagen onder par net als Gordon Brand Jr. eerder deed. Als McLean zijn laatste lange putt zou maken zou hij de wedstrijd winnen met -12 onder en aldus geschiedde. Het publiek begon te juichen, en zo ook McLean. Maar de vreugde van McLean bleek van korte duur. Een referee maande tot stilte. Beide spelers werden meegenomen naar de televisiebus. Een toeschouwer had op hole 11 gezien dat McLean mogelijk een vastzittende tak had verplaatst en dat is bij golf verboden. De toeschouwer had dit gemeld bij een referee. Ter bevestiging had de referee gevraagd of er beelden van waren. En er is ook naar Zweden gebeld. Daar was op dat moment de hoofd referee van de tour John Paramor. Hij wilde de beelden zien. Daarom zijn de beelden toen via de televisie uitgezonden, zodat John ze in Zweden kon bekijken. Men besloot vreemd genoeg om de speler niet te informeren en dus was ook niemand van de toeschouwers op de Noordwijkse op de hoogte van de overtreding. McLean kreeg twee strafslagen en eindigde op -10, slechts een gedeelde derde plaats. De niets vermoedende toeschouwers werden door Robby van Erven Dorens midden op de green ingelicht. Langer won de play-off van Gordon Brand Jr.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]