Michael Vicente Gazzo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Michael Vicente Gazzo
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Geboren 5 april 1923
Overleden 14 februari 1995
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Michael Vicente Gazzo (Hillside, New Jersey, 5 april 1923 - 14 februari 1995) was een Amerikaanse acteur.

Gazzo's eerste grote succes was zijn toneelstuk A Hatful of Rain. Het verhaal ging over een drugsverslaving. Het toneelstuk werd 389 maal opgevoerd in 1955 - 1956. Zijn tweede en laatste toneelstuk The Night Circus was een flop. Er waren maar 7 voorstellingen van het toneelstuk in 1958.

Later werd zijn toneelstuk A Hatful of Rain succesvol verfilmd door Fred Zinneman en werd Gazzo een screen-writer. Uiteindelijk werd hij opnieuw acteur en door zijn hese stem werd hij één van de populairste karakter-acteurs van de jaren '70.

Toen Richard Castellano (die in The Godfather de rol van Clemenza speelde) weigerde om in The Godfather Part II mee te spelen, vonden ze een nieuw personage uit (de opvolger van Clemenza) met de naam Frank Pentangeli. Die rol was uiteindelijk voor Gazzo. De rol maakte van hem niet alleen een ster in Hollywood maar hij kreeg er ook een Academy Award-nominatie voor.

Michael V. Gazzo bleef tot aan zijn dood meewerken aan allerlei films. Hij speelde vaak de rol van maffia-baas of andere gangsters.

Op 14 februari 1995 kreeg hij een beroerte en stierf. Hij was 71 jaar.