Microsoft Points

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Microsoft Points
Ontwikkelaar(s) Microsoft
Type Online betalingseenheid
Platform(s) Xbox 360
Website
Portaal  Portaalicoon   Computer

Microsoft Points is de officiële betalingseenheid van de Xbox Live Marketplace en Xbox Live Arcade, beide zijn onderdelen van de service Xbox Live. Het wordt gebruikt om via de Xbox Live Marketplace spullen aan te kopen zoals Arcade Games (800 of 1200 Microsoft Points nodig), thema's, Gamertag afbeeldingen, speluitbreidingen en bijhorend materiaal (bijvoorbeeld voertuigen, liedjes, maps) enz. Ook de meeste volledige spellen van de originele Xbox zoals Halo: Combat Evolved kunnen hier aangeschaft worden. Sinds kort is het ook mogelijk om sommige volledige spellen van de Xbox 360 aan te schaffen door middel van Microsoft Points.

Deze punten kunnen verkregen worden door prepaidkaarten aan te kopen waarin een code zit die je toegang geeft om een bepaald aantal punten (800, 1600, 2100, 4200) toe te voegen aan je Microsoft Points saldo op jouw Xbox 360 Account. Dit is als vervanging voor het gebruik van een Creditcard. Omgerekend staat 800 Microsoft Points gelijk aan ongeveer €10,- in echt geld. Bij het kopen van meer dan 800 Microsoft Points op een prepaidkaart, krijgt men een extra bonus. Zo staat €25,- gelijk aan 2000 Microsoft Points, maar krijgt de consument er 2100 en staat €50,- gelijk aan 4000 Microsoft Points, maar de consument krijgt er 4200 voor deze prijs.

Zune Marketplace[bewerken]

Microsoft Points kunnen ook hier gebruikt worden om spullen aan te schaffen (bijvoorbeeld muziek en films). Zo kost één liedje 79 of 99 Microsoft Points. Men kan ook volledige albums kopen voor meestal 880 Micrsoft Points, de prijs kan dus verschillen van album tot album. Liedjes aankopen is in Nederland vooralsnog niet via Zune beschikbaar. Films kun je hier ook aankopen om ze later via jouw Xbox 360 te kunnen afspelen/streamen. Ze zijn echter voor een bepaalde periode na aanschaf beschikbaar en zullen dan niet meer toegankelijk zijn, dit om piraterij te voorkomen.

Externe links[bewerken]