Mike Botts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Mike Botts
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Mike (Michael) Botts (Oakland (Californië), 8 december 1944Burbank (Californië), 9 december 2005) was een Amerikaanse slagwerker. Hij was voornamelijk bekend vanwege zijn werk in Bread.

Botts groeide op in Antioch (Californië), maar verhuisde naar Sacramento. Al gedurende zijn studiejaren begon hij te drummen in bandjes als The Travellers Three en als gastmusicus. Er kwamen opnamen onder leiding van David Gates, maar geen release. Later toen hij met Bill Medley speelde werd hij weer door Gates uitgenodigd om mee te spelen, dit maal op het tweede album van Bread: On The Waters. In 1973 hield Bread er tijdelijk mee op en speelde Botts een tijdlang bij Linda Ronstadt met wie hij toerde en opnam. In 1976 komt Bread nog terug met Lost without Your Love, maar in 1978 valt de band uiteen. Hij werd vervolgens ingeschakeld door Karla Bonoff en Andrew Gold, zowel als musicus als producer. In 1989 ging hij op pad met Richard Carpenter en daarna werd hij ingeschakeld door Dan Fogelberg.

In 1997 is hij erbij als Bread een jaarlange reunietournee heeft. In 2000 overleed hij aan darmkanker. Er is slechts één soloalbum van hem verschenen: Adults Only (2000), waarop een keur van artiesten meespeelde.

Externe link[bewerken]