Miss Kittin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Miss Kittin
Miss Kittin 2004 at Razzmatazz, Barcelona.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Caroline Hervé
Geboren 1973, in Grenoble
Land Frankrijk
Werk
Genre(s) Electroclash
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Miss Kittin, een pseudoniem voor Caroline Hervé (Grenoble, 1973), is een Franse dj.

Op haar 22e begon ze met deejayen. Ze draaide op raves in Frankrijk, Moskou en zelfs samen met Mike Dearborn in Chicago. Niet veel later ontmoette ze DJ Hell in Marseille, die haar om materiaal vroeg voor zijn nieuwe label International DeeJay Gigolo Records.

Samen met The Hacker, gaf ze hem Champagne EP (Gigolo 11) en Intimites EP (Gigolo 24). De grote doorbraak kwam echter bij het album First Album (Gigolo 75) in 2001, dat haar bekend maakte bij het grote publiek. Ook zong Caroline de hit Silver Screen (Shower scene) van Felix Da Housecat en maakte ze met Sven Väth een coverversie van Je t'aime... moi non plus van Serge Gainsbourg. In 2002, na hun tournee in de VS, besloten ze samen een rustpauze in te lassen in hun samenwerkingsproject. In die periode werkte Caroline samen met T.Raumschmiere, waarmee ze ook optrad. Twee jaar later, in 2004, bracht Miss Kittin haar album I Com uit. Met dit album had ze een aantal hits, bijvoorbeeld Requiem for a hit.

Miss Kittin wordt nu heel vaak gevraagd als dj op grote fuiven en evenementen, zoals Lowlands, I Love Techno te Gent, en Pukkelpop te Kiewit.

Externe link[bewerken]