Misty

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Misty
Personage uit Pokémon
Afbeelding gewenst
Informatie
Geslacht Vrouw
Geboren Cerulean City
Beroep Gym leider
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Misty Waterflower (Kasumi in de originele Japanse serie) is een van de hoofdfiguren in de Japanse animatieserie Pokémon.

Ze is de belangrijkste metgezel van de hoofdrolspeler Ash Ketchum. Samen met hem reist ze in de serie rond. Haar karakter wordt gekenmerkt door koppigheid en opvliegendheid. Tijdens deze reis vangt ze verschillende Pokémon. De eerste Pokémon die ze vangt, heet Horsea. Later vangt ze ook nog een Psyduck die een belangrijke rol in de serie speelt. Misty heeft nog 3 zussen, Daisy, Lily en Violet. Misty is van beroep gymleider van Cerulean City. Er wordt vaak gespeculeerd en gedacht dat Misty verliefd zou zijn op Ash. Zeker nadat het liedje 'Misty's song' verscheen op de cd van de pokemon televisieserie (2B a Master).

Na serie 5 verdwijnt Misty als één van de hoofdpersonages en wordt ze later vervangen door May (en Max). Toch keert ze nog een paar keer terug in de serie (Pokémon Chronicles en een paar afleveringen in de Hoenn regio). In elke andere regio (Hoenn en Sinnoh) heeft ze ook een nieuwe outfit. Haar Nederlandse stemactrice is Marlies Somers.

Misty haar Pokémon[bewerken]

Huidige Pokémon[bewerken]

Pokémon die zijn vrijgelaten[bewerken]

  • Togepi > Togetic (Vrijgelaten om op de andere Togepi te passen)

Alle Pokémon van Misty[bewerken]

Kanto[bewerken]

Orange Islands[bewerken]

Johto[bewerken]

Hoenn[bewerken]

Tussen haakjes (Voorbeeld) = wanneer de Pokémon geëvolueerd is.