Monster High

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
12-11-2014

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst.

(/)

N.B. Deze melding dient te blijven staan tot de verwijderingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

Monster High is een Amerikaanse modepop-franchise uitgebracht door Mattel en gelanceerd in juli 2010. De personages zijn geïnspireerd door monsterfilms, sci-fi horror, thrillers, en verschillende wezens die hen onderscheiden van de meeste andere mode-poppen op de markt. Monster High is bedacht door Garrett Sander, met illustraties van Kellee Riley en Glen Hanson. De auteur van de Monster High-boeken is Lisi Harrison.

De Monster High franchise omvat consumentenproducten zoals briefpapier, tassen, sleutelhangers, divers speelgoed, spelsets, computerspellen, tv-specials, een web-serie, en rechtstreeks op dvd-films. De personages worden afgeschilderd als zijnde ofwel gerelateerd aan of als nakomelingen van beroemde monsters zoals Dracula, het Monster van Frankenstein, de Mummy, Medusa, het Creature from the Black Lagoon, het Spook van de Opera, zombies en nog veel meer. De franchise is onderscheidend dankzij zijn uitgebreid gebruik van humoristische horror-woordspelingen. HOOFDROLLEN: Frankie: Draculora: Cleo Laguna rebeka


HOOFDROLLEN: Frankie Draculora Cleo Laguna

Poppen[bewerken]

De poppen zijn ongeveer 27 cm groot. Hun lichamen zijn gemaakt van ABS-plastic, en hun hoofden zijn gemaakt van zacht PVC. De poppen hebben vele huidtinten, waaronder niet-natuurlijke zoals blauw, groen en roze. Elk personage heeft een unieke hoofdvorm, met uitzondering van Californië Cupido (Dochter van Eros)/Ghoulia (Dochter van de Zombies) en Meowlody/Purrsephone (Werecat tweelingen). Alle vrouwelijke poppen hebben ingeplant haar van saran, de mannelijke poppen gekleurde plastic haren. Elke pop heeft zijn eigen unieke mode-stijl en persoonlijkheid. en verschillende kenmerken van de monsters waar ze gerelateerd aan zijn (dwz. hoektanden, steken, wolf oren, vinnen, bandages, slangen, enz.). Elke pop wordt geleverd met accessoires zoals een huisdier, een portemonnee, agenda en haarborstel en soms een extra outfit. De huisdieren, agenda's en portemonnees zijn uniek voor elk personage.

Navolging[bewerken]

In reactie op het succes van deze poppen kondigde rivaal Hasbro in het begin van 2013 de uitgave van de Equestria Girls speelgoedlijn, welke is gebaseerd op Hasbro's My Little Pony-franchise. Ook de speelgoedfabrikant MGA Entertainment bracht in 2012 een heksen-thema lijn van poppen uit onder de naam Bratzillaz, een spin-off van MGA's Bratz-speelgoedlijn. Veel andere horror-thema fashion dolls, zoals Playhut's MYSTIXX vampierpoppen, zijn met wisselend succes op de markt gebracht.

Bronnen, noten en/of referenties