Moord op het Maasmeisje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De moord op het 'Maasmeisje' was een geruchtmakende moordzaak in Rotterdam in 2006.

'Maasmeisje' is de naam die gegeven werd aan een in eerste instantie onbekend persoon waarvan enkele lichaamsdelen gedurende een periode van enkele weken werden teruggevonden in gesloten tassen in de Nieuwe Maas.

De politie toonde op 3 oktober 2006 een reconstructie van het hoofd van het meisje en kreeg hierdoor vele tips binnen. De tips betroffen veelal de identiteit van het meisje. Het zogenoemde Maasmeisje bleek de 12-jarige Géssica Gomes, een Rotterdamse van Kaapverdische komaf. Ze was op het moment van overlijden slechts 12 jaar, een leerlinge van basisschool "Het Pluspunt" in Vreewijk.

Op basis van de tips verkregen uit het onderzoek kon ze uiteindelijk geïdentificeerd worden aan de hand van DNA-onderzoek bij verwanten en biologisch sporenonderzoek. Het onderzoek is uitgevoerd door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Na verder onderzoek werd António Nascimento Gomes, de vader van Géssica, als verdachte van de moord gearresteerd. Hij werd in 2007 door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot acht jaar celstraf en tbs wegens doodslag op het meisje. Op 11 mei 2009 overleed hij in een huis van bewaring in Rotterdam. Sectie heeft uitgewezen dat de man een natuurlijke dood is gestorven.