Natalia Druyts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Natalia
Natalia tijdens een handtekeningensessie in Media Markt Mechelen.
Natalia tijdens een handtekeningensessie in Media Markt Mechelen.
Algemene informatie
Volledige naam Natalia Druyts
Bijnaam "Vlaamse Tina Turner"[1]
Geboren Geel, 3 december 1980
Land Vlag van België België
Werk
Jaren actief 2003-heden
Genre(s) Pop, soul, R&B
Label(s) Sony Music (2003-2012)
Universal Music (2012-)
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Natalia Druyts (Geel, 3 december 1980), artiestennaam: Natalia, is een Vlaamse zangeres afkomstig uit Oevel, een deelgemeente van Westerlo. In Vlaanderen raakte ze bekend tijdens het VTM-programma Idool 2003, waarin ze op de tweede plaats eindigde. Druyts was één van de weinige kandidaten die een levensvatbare zangcarrière opbouwden.

Biografie[bewerken]

Ondanks haar grote passie voor muziek, volgde Druyts een opleiding vertaler-tolk Engels en Spaans. Ze beëindigde haar studie om zich volledig te richten op muziek. Ze sloot zich aan bij het groepje Secret Me. Ze werd onder meer gevraagd huwelijksplechtigheden op te luisteren. Kort daarop nam ze een cd op en zong ze een duet met Danny Wuyts. Ook trad ze geregeld op in het voorprogramma van de Vlaamse zanger Raymond van het Groenewoud.

2003[bewerken]

Op aanraden van Hans Otten schreef Natalia zich in voor het VTM-programma Idool 2003, waar ze de volgende ronde bereikte met het nummer Joyful, Joyful. Ze doorliep de volgende rondes in de talentenwedstrijd en belandde samen met Peter Evrard in de finale. De kijkers verkozen Evrard met een klein verschil aan punten tot winnaar. Ondanks haar tweede plaats kreeg ook Druyts een platencontract bij Sony BMG. Ze bracht enkele weken na de finale haar debuutsingle Without You uit in Vlaanderen en won hiermee in de zomer van 2003 de TOTZ-trofee. Later dat jaar was Druyts te gast bij Night of the Proms. In oktober 2003 volgde een tweede single: I've Only Begun to Fight. Deze soundtrack van de film Team Spirit 2 bezorgde de zangeres na enkele weken goud in de Vlaamse hitlijsten. De tweede single was tevens de voorbode van haar debuutalbum This Time, dat eind 2003 werd gelanceerd in België. Tijdens de Disneyproms zong ze samen met Xander de Buisonjé een duet.

2004-2005[bewerken]

In februari 2004 nam Natalia deel aan de voorrondes van Eurosong 2004 met het nummer: Higher than the Sun. Ook in deze wedstrijd eindigde ze op de tweede plaats, achter zangeres Xandee. Desalniettemin werd Higher than the Sun een hit in Vlaanderen.[2] Na dit avontuur, een optreden tijdens My First Night en een samenzang met The Pointer Sisters in het Antwerpse Sportpaleis, ging de zangeres op live-tournee. Ze zong met een nieuw samengestelde begeleidende band op festivals zoals Paal op Stelten en Marktrock.

In de zomer van 2004 had Natalia een hit met Risin', van het album en gelijknamige tournee Back for More. Op de leeftijd van 23 jaar mag ze nu ook een Zamu- en TMF Award (Best Pop en Best Album) in ontvangst nemen. In 2006 volgde een speciaal concert: Natalia Meets the Pointer Sisters, waarna ze het Antwerpse Sportpaleis 10 keer uitverkocht. In november 2005 startte de intiemere reeks van vijftien Me and My Producer-concerten, waarop ze samen met haar producer Steve Willaert op het podium kroop.

2006[bewerken]

In 2006 deed Natalia mee aan het VTM-programma Sterren op de Dansvloer. Samen met haar danspartner Pascal Maassen werd ze tweede in de finale. In april van dat jaar verscheen haar single Rid of You in België en volgde er een nieuwe tournee. Tijdens de repetities van die show liet haar stem het plotseling afweten. Diverse optredens werden tevergeefs verschoven en later werd de hele tournee afgeblazen. Na maandenlange logopedie en zangles, voorafgegaan door twee weken complete stilte, mocht Druyts weer zingen.

Natalia Backstage was een docureeks die vier weken lang werd uitgezonden op VTM. De reeks begon bij Druyts' gastoptreden in het Sportpaleis tijdens Clouseau in 't Dubbel en eindigde met de kick-off van haar nieuwe tournee Everything & More in de Lotto Arena te Antwerpen. De reeks ging vooral over de voorbereidingen van haar nieuwe album, de voorbereidingen van de tournee en alles wat daarbij kwam kijken.

Voor haar derde album koos ze voor een Duits productieteam: Valicon Music. Gone to Stay werd de eerste single van dat album.

2007[bewerken]

In oktober 2007 bracht Natalia haar biografie Met Hart & Soul uit, waarin ze onder meer vertelt over haar jeugdjaren, haar ervaringen met Idool 2003, het plaatselijke sterrendom en haar ontmoetingen met enkele internationale sterren. Druyts zong midden 2007 het nummer Where She Belongs als soundtrack van de nieuwe telenovela Sara op VTM.

Het album Everything and More werd in mei 2007 gelanceerd in België en verkocht meer dan 45.000 exemplaren. Het album stond vijf weken op de eerste positie in de Ultratop en werd platina. De Everything & More Summer Tour startte in april 2007; het ging om dertig concerten met om en bij de 200.000 bezoekers. In september 2007 won Druyts opnieuw een TMF Award.

2008[bewerken]

In januari 2008 trad Natalia, 5 keer samen met de meidengroep En Vogue en de Jamaicaanse Shaggy, op in het Antwerpse Sportpaleis. In april 2008 werd het optreden van deze show, Natalia Meets... En Vogue feat. Shaggy, uitgebracht op dvd bij het weekblad Dag Allemaal. Meer dan 52.000 exemplaren gingen over de toonbank. In februari 2008 bracht ze de single I Survived You uit in België, als download.

In de zomer van 2008 stond er één optreden op het programma met uitzondering van de optredens bij Tien Om Te Zien voor Druyts: VTM Live 2008. Eind juni 2008 verscheen de single Drop a Little. Deze titel staat eveneens op haar derde studio-album Everything & More.

Haar werd gevraagd mee te spelen in de film Spion van Oranje en in juni volgden de opnames. Ze zong ook de titeltrack van deze film in. Er waren plannen voor een nieuw studio-album, dat in december 2008 werd opgenomen. In november 2008 volgde de concertreeks Singstar Glamorous Tour.

2009[bewerken]

In januari 2009 verscheen de eerste single van het nieuwe album en titelnummer van Spion van Oranje: All or Nothing. In april volgde haar vierde studioalbum: Wise Girl. Rond de verschijningsdatum van het album werd de tweede single Heartbreaker, uitgebracht in België. Ook in Nederland verscheen een nieuwe single: On the Radio. Bij beide nummers werd een videoclip opgenomen. Haar vierde single van Wise Girl verscheen op 1 augustus 2009 en heette Feeling. De vijfde single werd de ballad Still With Me, het is ook de éérste single van Natalia die niet in de ultratop 50 stond.

In de zomermaanden trok Natalia door het land met The Wise Girl Summer Tour, genoemd naar haar vierde studio-album. In het najaar van 2009 volgde de concertreeks Natalia Acoustelicious.

2010[bewerken]

2010 werd een rustig jaar voor Natalia. Ze werkte in januari haar resterende optredens van Acoustelicious af en hield zich daarna wat op de achtergrond. Er verscheen ook een live cd van haar Acoustelicious Tour, die enkel te verkrijgen was via Dag Allemaal.

Het platencontract bij Sony BMG heeft Natalia verbroken. De reden hiervoor is dat Natalia denkt dat de platenmaatschappij haar carrière op lange termijn niet meer ten goede zal komen.

Samen met Gabriel Ríos nam Natalia in januari 2010 het nummer Hallelujah van Leonard Cohen op ten bate van de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. In april 2010 verscheen een nieuwe single,[3] On the Radio.

In september 2010 werd Burning Star van Natalia en Anastacia uitgebracht, een uniek duet naar aanleiding van de nieuwe Natalia Meets in januari 2011.

Sony Music bracht in november 2010 een Best Of uit met al haar grootste hits in originele versie.[4]

Tijdens de concertreeks van Clouseau in 2010 in het Sportpaleis (De laatste ronde) was Natalia één van de verrassingsgasten.

2011[bewerken]

Op 14 april werd ze geparodieerd in het Vlaamse komische programma Tegen de Sterren op van televisiezender VTM. Hierin speelde Nathalie Meskens haar in een herwerking van de hitsingle Poker Face van Lady Gaga (vertolkt door Clara Cleymans).

Achter de schermen werkte Natalia aan de voorbereidingen van de nieuwe zomertournee en de titelsong van de film Groenten uit Balen, die in de herfst van 2011 begon te spelen in de Vlaamse zalen. De song heette 1 Minute en werd uitgebracht in december. In de film speelde Natalia bovendien ook een klein rolletje als kassierster in een supermarkt.

Natalia was één van de coaches van het talentenjachtprogramma The Voice van Vlaanderen.

2012[bewerken]

In 2012 werkte Natalia aan Overdrive, het album dat in 2013 verscheen. Tevens werd Natalia ook een fenomeen in de populaire tv-reeks Tegen de sterren op Waar ze nagespeeld werd door Natalie Meskens, daarin nam ze een duet op met Lady Gaga (Clara Cleymans).

Natalia nam in juli een duet op met Lionel Richie dat in september als single is uitgekomen ,het nummer heet Angel.[5]

Op 14 augustus tekende Natalia een langdurig platencontract bij Universal Music.

2013[bewerken]

Ook in 2013 was Natalia één van de coaches van het talentenjachtprogramma The Voice van Vlaanderen. Dat jaar kwam ook haar album Overdrive uit. De eerste single van dit album heette eveneens Overdrive, daarna werd Boom uitgebracht en tevens haar 12de top 10 hit in Vlaanderen. In mei 2013 werd haar 10-jarige carrière gevierd in de Lotto Arena als 10 jaar Natalia. Voor dit concert was ze genomineerd in de Radio 2 Zomerhit categorie "Performance", ze was ook genomineerd in de categorie "Beste vrouwelijke artiest" en won die trofee ook. Eind september werd ook een derde single van het nieuwe album gereleased, namelijk "A Girl Like Me".

Discografie[bewerken]

Albums[bewerken]

Album(s) met hitnoteringen in
de Vlaamse Ultratop 50
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
This time 03-11-2003 15-11-2003 4 31 Platina
Back for more 30-08-2004 04-09-2004 1(5wk) 39 2x Platina
Back for more / This time 26-11-2004 11-12-2004 52 5
Natalia meets The Pointer Sisters 2006 - met The Pointer Sisters /
Livealbum
Everything & more 28-05-2007 02-06-2007 1(5wk) 70 Platina
Wise girl 24-04-2009 02-05-2009 1(2wk) 34 Platina
Acoustelicious 09-03-2010 - - - Livealbum
Best of Natalia 15-11-2010 20-11-2010 10 18 Verzamelalbum / Goud
Overdrive 26-04-2013 04-05-2013 2 44* Goud

Singles[bewerken]

Single(s) met hitnoteringen
in de Vlaamse Ultratop 50
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Without you 23-06-2003 28-06-2003 2 14 Nr. 1 in de Radio 2 Top 30 / Goud
I've only begun to fight 20-10-2003 01-11-2003 1(2wk) 22 Nr. 1 in de Radio 2 Top 30 / Goud
Higher than the sun 23-02-2004 28-02-2004 2 14 Nr. 2 in de Radio 2 Top 30 /
Deelname Eurosong 2004
I want you back 17-05-2004 22-05-2004 3 21 Nr. 3 in de Radio 2 Top 30
Risin' 09-08-2004 14-08-2004 2 17 Nr. 2 in de Radio 2 Top 30
Fragile not broken 29-11-2004 04-12-2004 11 12 Nr. 9 in de Radio 2 Top 30
Geef een teken 14-01-2005 22-01-2005 1(5wk) 12 als onderdeel van Artiesten voor Tsunami 12-12 /
Nr. 1 in de Radio 2 Top 30 / Goud
Shelter 28-02-2005 12-03-2005 28 7 Nr. 12 in de Radio 2 Top 30
Ridin' by / You are 30-05-2005 04-06-2005 12 16 Nr. 9 in de Radio 2 Top 30
Sisters are doing it for themselves 17-10-2005 29-10-2005 2 20 met The Pointer Sisters /
Nr. 2 in de Radio 2 Top 30
Rid of you 23-05-2006 20-05-2006 14 9 Nr. 10 in de Radio 2 Top 30
Gone to stay 19-05-2007 19-05-2007 9 17 Nr. 3 in de Radio 2 Top 30
Glamorous / Where she belongs 29-10-2007 03-11-2007 2 23 met En Vogue /
Nr. 1 in de Radio 2 Top 30
I survived you 22-02-2008 05-04-2008 26 11 Nr. 12 in de Radio 2 Top 30
Drop a little 04-07-2008 12-07-2008 7 18 Nr. 9 in de Radio 2 Top 30
All or nothing 16-01-2009 24-01-2009 13 13 Nr. 1 in de Radio 2 Top 30 /
Soundtrack Spion van Oranje
Heartbreaker 14-04-2009 09-05-2009 48 1 Nr. 4 in de Radio 2 Top 30
Feeling 31-07-2009 05-09-2009 36 2 Nr. 6 in de Radio 2 Top 30
Still with me 06-11-2009 28-11-2009 tip13 - Nr. 22 in de Radio 2 Top 30
Hallelujah 28-01-2010 06-02-2010 1(5wk) 14 met Gabriel Ríos /
Nr. 1 in de Radio 2 Top 30 /
Benefietsingle voor Haïti / Platina
On the radio 29-03-2010 - Muziekdownload
Burning star 17-09-2010 25-09-2010 45 2 met Anastacia /
Nr. 10 in de Radio 2 Top 30
1 Minute 02-12-2011 10-12-2011 tip8 - Titelsong Groenten uit Balen /
Nr. 4 in de Radio 2 Top 30
Angel 05-09-2012 29-09-2012 32 3 met Lionel Richie /
Nr. 7 in de Radio 2 Top 30
Overdrive 15-04-2013 27-04-2013 19 5 Nr. 4 in de Radio 2 Top 30
Boom 08-07-2013 20-07-2013 10 13
A Girl Like Me 23-09-2013 2013 tip2 - Nr. 20 in de Radio 2 Top 30

Muziek-dvd's[bewerken]

Prijzen[bewerken]

2003[bewerken]

 • Without You behaalt goud
 • I've Only Begun to Fight behaalt goud
 • This Time behaalt goud
 • TOTZ-zomertrofee voor Without You
 • TOTZ-wintertrofee voor I've Only Begun to Fight
 • Gouden Flip voor "Beste Zangeres" (Jommekeskrant)
 • This Time behaalt platina

2004[bewerken]

 • TMF Award voor "Best Female National"
 • TMF Award voor "Best Pop National"
 • ZAMU Music Award voor Popular
 • Back For More behaalt goud
 • Back For More behaalt platina
 • Hitaward 2004 voor Risin'
 • TOTZ-zomertrofee voor Risin'
 • Gouden Flip voor "Beste Zangeres" (Jommekeskrant).

2005[bewerken]

 • Back for More behaalt 3x goud
 • TMF Award voor "Best Pop National"
 • TMF Award voor "Best Album National" (Back For More)
 • Geef Een Teken behaalt goud
 • Griet van het Jaar (Kids Awards)

2006[bewerken]

 • Back for More behaalt dubbel platina
 • Radio 2 Zomerhit 2006 voor "Beste Concert" (Natalia meets The Pointer Sisters)

2007[bewerken]

 • Everything & More behaalt platina
 • Radio 2 Zomerhit 2007 voor Gone To Stay
 • TMF Award voor Best Female National (vier nominaties)

2008[bewerken]

 • Music Industry Award(MIA) voor "Beste Solo Artiest"
 • Gouden Flip
 • DVD Natalia Meets En Vogue feat. Shaggy behaalt platina
 • TMF Award voor "Best Female National"
 • TMF Award voor "Best Pop National"

2009[bewerken]

 • RIA voor "Meest Sexy Zangeres"
 • RIA voor "wie moet ons land vertegenwoordigen op het volgende Eurovisiesongfestival"
 • RIA voor "welk bekend koppel moet een realitysoap krijgen" (samen met Kevin Janssens).
 • Dé stem van Vlaanderen
 • Gouden Flip.
 • Gouden plaat voor haar album Wise Girl
 • Radio 2 Zomerhit 2009 voor "Beste Performence" (Singstar Glamorous Tour)
 • TMF Award voor "Best Female National" (vier nominaties)

2010[bewerken]

 • Wise Girl behaalt platina
 • Hallelujah behaalt platina

2011[bewerken]

 • Best of Natalia behaalt goud

2012[bewerken]

 • Anne Muziek Award voor "Beste Zangeres Pop"

2013[bewerken]

 • Gouden plaat voor haar album Overdrive
 • Radio 2 Zomerhit 2013 voor "Beste vrouwelijke artiest"

Tournees[bewerken]

 • 2004: This Time

In februari 2004 ging haar eerste tournee: This Time in première in de Zuiderkroon te Antwerpen. Ze bracht er een twee uur durend concert met eigen nummers en covers. Enkele liedjes: Think van Aretha Franklin, The Greatest Medley Ever Told uit Sister Act II en River Deep, Mountain High van Tina Turner.

 • 2004: Back for More

In november 2004 ging ze voor de tweede maal op tournee in Vlaanderen met de Back For More live-tournee. Hierin bracht ze een mix van eigen nummers, maar ook covers van onder anderen Madonna, Dolly Parton en Whitney Houston. De tournee was zo snel uitverkocht dat er aan de 26 geplande concerten 14 werden toegevoegd. Het concert werd later op dvd gezet, met als titel: Back For More Live.

 • 2005: Back for More Summertour 2005

In de zomer van 2005 trok Druyts door Vlaanderen naar verschillende festivals met haar Back For More Summer Tour 2005. De tracklist was ongeveer dezelfde als die van de Back For More Live Tour, maar bij deze show waren er geen dansers.

 • 2005: Me and My Producer

In november 2005 volgde haar derde tournee in Vlaanderen, getiteld Me and My Producer. Het was een intiemer concert, waarbij de blazers werden ingeruild voor extra backing vocals (unplugged). Opnieuw bracht ze een mix van haar 2 albums en enkele covers van onder andere Alicia Keys, En Vogue en Aretha Franklin.

 • 2006: Natalia meets The Pointer Sisters

In januari 2006 vond in het Antwerpse Sportpaleis Natalia meets The Pointer Sisters plaats. Het was een gezamenlijke show waarbij ze zowel apart als samen nummers zongen. De meeste nummers waren eigen nummers, maar er waren ook enkele covers zoals Whatta Man van En Vogue en een Jacksonmedley. Er waren 10 uitverkochte shows, goed voor meer dan 150.000 toeschouwers. Bovendien zorgden ze voor een Vlaamse primeur: het concert was direct na de show op een live-cd te koop, eventuele schoonheidsfoutjes werden niet weggewerkt. Druyts en The Pointer Sisters brachten samen de single Sisters Are Doing It For Themselves uit.

 • 2007: Everything & More Summertour

In april 2007 gaf Druyts in de Lotto Arena te Antwerpen de kick-off van haar tournee Everything & More voor zo'n 5.500 toeschouwers. De show liep in mei verder. De setlist bevatte onder meer I've Only Begun To Fight, Ridin By, Higher than the Sun en Risin', maar ook enkele nummers van haar toenmalig meest recente album: Everything & More.

 • 2008: Natalia meets En Vogue feat. Shaggy

In januari 2008 vond in het Antwerpse Sportpaleis Natalia meets En Vogue feat. Shaggy plaats. Het concept was hetzelfde als in januari 2006 (met The Pointer Sisters), maar dit keer was de aandacht nog meer op Druyts gericht. Er waren zes uitverkochte shows met meer dan 90.000 toeschouwers. Bovendien nam Druyts een nieuwe versie van haar song Glamorous op samen met En Vogue. Dit werd haar langst genoteerde single ooit in de Ultratop 50. Van dit concert kwam eveneens een live-DVD uit waarvan er meer dan 52.000 werden verkocht.

 • 2008: Singstar Glamorous Tour

In november 2008 vond in de Lotto Arena de première plaats van Druyts' tournee Singstar Glamorous Tour. Druyts deed onder meer de Ethias Arena (Hasselt), Vorst Club (Brussel) en Schiervelde (Roeselare) aan, buiten vijf keer de Lotto Arena uit te verkopen. De Singstar Glamorous Tour werd door 35.000 toeschouwers bezocht.

 • 2009: The Wise Girl Summertour

De tournee ging van start op 3 juli 2009 met een openluchtconcert in het historisch stadscentrum van Brugge met 3000 aanwezigen en werd begin oktober 2009 afgesloten in de Antwerpse Lotto Arena voor 5000 aanwezigen.

 • 2009: Natalia Acoustelicious

In november 2009 vond de première plaats van Druyts' eerste akoestische tournee. Oude hits, maar ook nieuwe nummers van op haar album Wise Girl werden in een nieuw jasje gestoken. Door het aannemende succes werden er nog drie extra datums toegevoegd in januari 2010. Van deze tournee kwam er ook een live-cd uit bij het weekblad Dag Allemaal.

 • 2010: Summertour 2010

Voor Druyts in september twee maanden naar de Verenigde Staten vertrok, bedankte ze haar fans met een korte zomertournee van 12 concerten.

 • 2011: Natalia meets Anastacia
 • 2011: Best Of Summertour

Na zes uitverkochte sportpaleizen toerde Druyts terug door Vlaanderen naar aanleiding van haar album Best of Natalia.

Trivia[bewerken]

 • In juni 2007 stond Druyts met 10 nummers tegelijk in de Ultratop 100. Hiermee vestigde ze een nieuw Belgisch record.
 • Op 9 mei 2008 bracht Druyts in de studio's van VTM een live-sessie ter gelegenheid van haar vijfjarige zangcarrière. Ze zong er acht akoestische nummers in het bijzijn van zo'n 300 forumleden en 250 luisteraars van 4fm, nu JOE fm. Men besliste om een hele tournee aan te wijden in het najaar van 2009: Natalia Acoustelicious.
 • I've Only Begun To Fight werd bij Radio 2 verkozen tot het beste Natalia-nummer.
 • Natalia had sinds 2008 een tijd een relatie met acteur Kevin Janssens. Het koppel ging eind 2009 weer uit elkaar[6].
 • All or Nothing was in 2010 genomineerd als "Beste Film hitsong" op de Film1 Rembrandtawards te Nederland.
 • Sinds haar debuut in 2003 verkocht Natalia al meer dan 400.000 fysieke albums en dvd’s, en dat alleen in Vlaanderen.[7]

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties