Nathan Scott

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Nathan Scott
One Tree Hill-personage
Geslacht Man
Geboren 1988
Familie Dan Scott (vader)
Deb Scott (moeder)
Lucas Scott (halfbroer)
Keith Scott (oom) (overleden)
Cooper Lee (oom)
James Lucas Scott (zoon)
Partner Taylor James (ex-romance)
Peyton Sawyer (ex-vriendin)
Brooke Davis (ex-romance)
Haley James Scott (vrouw)
Occupatie Student
Episodes 149 afleveringen
Eerste verschijning Pilot (Aflevering 1.01)
Vertolker James Lafferty
IMDb-profiel

Nathan Scott, gespeeld door acteur James Lafferty, is een personage uit de televisieserie One Tree Hill.

Biografie[bewerken]

Nathan Scott is de zoon van Dan Scott en Deb Scott en de neef van Keith Scott en Cooper Lee. Hij heeft een oudere halfbroer die Lucas Scott heet. Hij is de sterspeler van het basketbalteam van zijn school en is getrouwd met Haley James Scott. Samen hebben zij nu een zoon, James Lucas Scott.

Seizoen 1[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Nathan is niet blij als Lucas lid wordt van de Ravens. Hij is echter meer kwaad om het idee dat zijn vriendin, Peyton Sawyer, een connectie lijkt te hebben met hem. Hij probeert het Lucas zo moeilijk mogelijk te maken bij het team en zet iedereen tegen hem op. Wanneer hij hier commentaar over krijgt, moet hij een andere manier zoeken om Lucas dwars te zitten. Dit doet hij door de hartsvriendin van Lucas, Haley, te verleiden. Wanneer Peyton Nathans gedrag zat is en het uitmaakt met hem, is Nathan gebroken en opent zich voor Haley. Haley valt al snel als een blok voor hem. Wanneer Nathan ook echt verliefd wordt op haar, verandert zijn gedrag langzaam. Hij vindt het echter wel lastig dat Haley wil wachten tot het huwelijk met seks.

Dan heeft weinig vertrouwen in de nieuwe persoonlijkheid van Nathan en probeert hem dwars te zitten. Dit heeft veel effect op Nathan, die nu amfetaminen slikt. Uiteindelijk zakt hij hierdoor ineen tijdens een wedstrijd.

Ondertussen wordt de relatie tussen Nathan en zijn ouders slechter. Deb blijkt een relatie te hebben gehad met een andere man en wil een scheiding van haar man. Nathan lijdt onder de rivaliteit tussen zijn ouders en besluit op zichzelf te gaan wonen.

Aan het einde van het seizoen is de band tussen Nathan en Lucas versterkt en trouwt hij met Haley.

Seizoen 2[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Wanneer de volgende dag blijkt dat Dan een hartaanval heeft gehad, vertelt Nathan in het ziekenhuis aan zijn moeder dat hij getrouwd is. Deb wil niks van het huwelijk weten en beledigt Haley. Ook Dan, die inmiddels is bijgekomen, keurt het huwelijk niet goed.

Nathan heeft altijd een muzikale carrière aangemoedigd voor Haley. Wanneer dit waar wordt gemaakt, wordt Nathan echter jaloers als blijkt dat haar zakenpartner, Chris Keller, ook geïnteresseerd is in Haleys andere talenten. Het gaat nog slechter wanneer Haleys zus Taylor James naar de stad komt en blijkt dat Nathan zijn maagdelijkheid aan haar verloor. Wanneer Haley met Chris mee wil gaan op tour, komt Nathan er achter dat Haley Chris heeft gezoend. Nathan dwingt vervolgens te kiezen tussen haar en de tour. Niet veel later verlaat Haley Tree Hill om met Chris mee te gaan.

Het gaat al snel achteruit met Nathan. Hij begint te drinken en zoekt ruzie met mensen, waaronder met Lucas. Wanneer het weer beter gaat met Nathan, besluit hij Haley te bezoeken in de hoop haar mee te nemen. Dit gebeurt echter niet. Wanneer Cooper de stad in komt, nodigt hij Nathan uit om te autoracen op zijn circuit. Hier probeert Nathan zelfmoord te plegen door expres een ongeluk te veroorzaken.

In zijn coma beseft Nathan dat hij erg veel van zijn moeder houdt en dat hij haar verkiest boven zijn vader. Hij verhuist terug naar huis en vraagt aan zijn vader of hij een nietigverklaring wil regelen. Echter, wanneer Dan Nathan beschuldigt voor de pillenverslaving van zijn moeder, is Nathan furieus. Deb heeft nog meer woede in zich en ze besluit met Nathan Dan te verlaten. Wanneer hij ontdekt dat Lucas Dan probeert kapot te maken, verbreekt hij de vriendschap tussen de twee. Een paar dagen later probeert iemand Dan te vermoorden door zijn kantoor in brand te steken...

Seizoen 3[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Nog dezelfde avond keert Haley terug. Hij kan haar echter niet vergeven. Haley doet talloze pogingen om hem terug te winnen, maar Nathan geeft niet toe. Hij wil wel dat ze gelukkig is en betaalt Chris om haar toch te blijven helpen met haar muziek. Uiteindelijk worden Nathan en Haley weer verliefd op elkaar.

Wanneer Dan burgemeester van Tree Hill wordt, vertelt Deb dat zij degene was die Dan probeerde te vermoorden. Nathan is teleurgesteld in zijn moeder en stuurt haar weg uit Tree Hill. Tegelijkertijd maakt hij het weer goed met Lucas.

Wanneer Jimmy Edwards met een pistool de school binnenloopt en begint te schieten, rent Nathan naar binnen om Haley te zoeken. Geen van beiden worden gedood. Wel pleegt Jimmy zelfmoord en wordt Keith vermoord door Dan (die de schuld vervolgens legt op Jimmy). Nathan en Haley blijven achter, zich realiserend dat het leven te kort is.

Nathan en Haley trekken weer bij elkaar in en Nathan doet opnieuw een aanzoek. Tijdens het plannen van de bruiloft, keert Deb terug en overtuigt ze Nathan ervan Dan uit hun leven te verbannen.

Na de bruiloft zijn Nathan en Haley onderweg naar Londen, wanneer Cooper en Rachel Gatina aan de andere kant van de brug staan met de auto. Ze lijken elkaar aan te rijden, totdat Cooper de bocht uit vliegt en in het water belandt. Nathan springt hem achterna en blijft voor een lange tijd onder water...

Seizoen 4[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Nathan ontwaakt in het ziekenhuis en wordt als held beschouwd voor het redden van de levens van Cooper en Rachel. Echter, Nathan gelooft niet dat hij hen heeft gered. Hij kan zich weinig herinneren, maar krijgt last van visioenen waarin hij Keith ziet, waardoor hij gelooft dat Keith de twee heeft gered. Later ontdekt hij dat hij Keith zag, maar dat Keith hem de kracht gaf de twee zelf te redden. Rachel maakt misbruik van Nathans verwarring, wanneer ze verliefd op hem wordt en hem probeert te verleiden.

Wanneer Nathan een beurs krijgt op Duke (een universiteit die zich richt op basketbal), vertelt Haley hem op dezelfde dag dat ze zwanger van hem is. Al snel krijgen ze financiële problemen. Wanneer Dan het echtpaar niet wil helpen, krijgt Nathan een illegale lening bij Daunte Jones. Hiervoor moet hij zorgen dat de Ravens verliezen tijdens het staatskampioenschap. Wanneer Haley hem vlak voor de wedstrijd vertelt dat ze een zoon krijgen, is Nathan dolblij en wint hij. Daunte is boos en probeert hem aan te rijden. Echter, hij raakt Haley, voordat hij zelf tegen een paal knalt. Nathan spuwt vuur van woede en reageert dit af op Daunte. Dan komt er aan en realiseert dat Daunte dood is. Hij ziet dat Nathan nog een compleet leven voor zich heeft en wil de schuld op zich nemen. Later blijkt dat Daunte al dood was voordat Nathan hem ook maar met een vinger aanraakte.

Wanneer Deb zelfmoord probeert te plegen via een overdosis, denkt Nathan dat het zijn schuld is. Hij komt met Haley tot overeenstemming bij haar te wonen om haar te helpen. Op de avond voor het schoolbal wordt tijdens een feest een seksvideo van drie jaar geleden uitgezonden waarop Nathan seks heeft met Brooke Davis, nadat Peyton het uit had gemaakt met hem. Brooke en Nathan waren beiden dronken. Haley is teleurgesteld en vraagt hem een lijst te maken van alle mensen met wie hij seks heeft gehad. Nathan weet dat dit er veel waren en zegt alleen dat Haley de enige is van wie hij ooit heeft gehouden. Uiteindelijk vergeeft ze het hem. In de seizoensfinale krijgen Nathan en Haley een zoon, genaamd James Lucas Scott. En ook in de seizoensfinale sloten Lucas en Nathan een deal dat ze Dan nooit meer willen zien.

Ontbrekende jaren[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

In zijn eerste jaar op de universiteit, won Nathan zijn eerste Nationaal Kampioenschap, begeleid door Lucas en Whitey. Na een wedstrijd komt hij bijna in een gevecht met supporters van rivalen, maar Lucas houdt hem tegen. Whitey zegt tegen hem dat hij zijn woedeaanvallen moet leren beheersen omdat hij anders net zoals Dan zou eindigen. Uiteindelijk speelt Nathan Scott voor de Universiteit van Maryland, College Park, waar hij als eerste een All-American werd. Drie jaar later was Nathan klaar om de tiende keus in de NBA Draft door de Seattle Sonics te worden gekozen. Op een nacht ging hij samen met Haley en Lucas naar een bar om zijn nieuwe schoenendeal te vieren, de schoenen heten "de NS 23's". Als Haley naar huis gaat om op Jamie te passen komen er fans van Portland op Nathan af, ze willen een handtekening. Maar ze komen eigenlijk alleen maar om hem te bespotten. Als het begint te escaleren, loopt hij weg met dank aan Lucas, maar de rivaliserende supporters maakten een vervelende opmerking over Haley, dus verdedigt hij zijn vrouw. Er ontstaat een gevecht en Nathan wordt door een glazen raam heen gegooid. Hij schreeuwt dat hij zijn benen niet meer voelt. Zijn NBA-carrière was voorbij voordat het begonnen was.

Seizoen 5[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Na het ongeval dat hem verlamd heeft, is Nathan een alcoholist geworden. Zijn haar is lang en hij heeft een sjofele baard. Hij krijgt ruzie met Haley, en hij zegt dat hij alles heeft verloren en niets meer heeft. Haley vertelt hem boos dat hij nog steeds Jamie heeft en haar ook. Maar als Nathan zo blijft doen hij wel niemand meer heeft. Omdat ze zo niet verder kan en wil leven. Nathan begint zijn leven te verbeteren als hij merkt dat Jamie het moeilijk heeft. Hij leert Jamie zijn angsten te overwinnen. Ook brengt hij een bezoek aan Dan om hem te vertellen dat hij klaar met hem is. Om te bewijzen dat hij echt zijn leven wil beteren kookt hij een diner voor Haley en Jamie en scheert hij zijn baard eraf. Haley is blij om haar man terug te hebben en zegt tegen Nathan dat ze hem gemist heeft. Nathan besluit om op Tree Hill High School een getalenteerde maar lastige basketballer genaamd Quentin te helpen. Hij doet hem denken aan hoe hij zelf op High School was. Hij zegt tegen Quentin dat hij spijt heeft van zijn eigen fouten en probeert hem te overtuigen dat hij op school moet blijven. En niet dezelfde fouten als hij te maken. Nathan en Haley nemen voor Jamie nanny Carrie in huis. Zij probeert Nathan meerdere malen te versieren. En op een avond sluipt Carrie bij Nathan de douche in zonder dat hij het weet. Haley betrapt hen. Enige tijd later krijgt Nathan ruzie met Haley. Ze letten even niet op Jamie en hij valt in het zwembad. Nathan en Haley kijken uit het raam en rennen naar het zwembad toe. Nathan springt in het water en haalt Jamie eruit. Haley is op de grond gaan zitten met Jamie in haar armen. Ze vertelt Nathan boos dat ze een scheiding wil. Wanneer Jamie wordt ontvoerd op de bruiloft van Lucas en Lindsey komen Nathan en Haley weer dichter bij elkaar. Ze denken dat Dan Jamie heeft ontvoerd terwijl het Carrie was. Jamie komt terug naar huis omdat Dan hem heeft gevonden. Nathan en Lucas gaan naar buiten en vallen Dan aan. Nathan en Haley beginnen met huwelijkstherapie. Bij de therapie geeft Nathan toe dat hij wil dat Haley hem weer bekijkt zoals ze eerder deed. Dat was de enige reden waarom hij Carrie zover liet gaan. Hij had het flirten nodig voor zijn ego. Hij beseft dat hij fout zat en zegt tegen Haley dat hij van haar houdt en ze maken het goed. Na het verjaardagsfeest van Jamie, komt Nathan er achter dat Dan stervende is. Maar hij vertelt Dan dat hij klaar met hem is. Nathan begint te werken aan zijn comeback, maar hij weigert het zo te noemen.