Natuurseks

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Illustratie Agostino Carracci

Natuurseks is het beleven van seks buiten in de vrije natuur. Dit in tegenstelling tot seks in een slaapkamer of andere gesloten ruimte. De natuurseksliefhebber krijgt buiten een terug-in-de-natuur ervaring. Het is de wijde wereld onder de blote hemel, de frisse lucht met het vrije gevoel dat tot de verbeelding spreekt. Ook de weerelementen kunnen hier positief aan bijdragen. Zonnewarmte, wind, regen of sneeuw rondom het blote lijf maken seksuele gevoelens los of verhevigen dit. Natuurseks is geen publieke seks en het is ook geen vorm van exhibitionisme.

Seks in de buitenlucht is oorspronkelijk een natuurlijk gebeuren. In de meeste culturen mag dit niet (meer) in het openbaar plaatsvinden. Om seks in de natuur te kunnen hebben worden afgelegen plekken op stranden, in duinen en bossen opgezocht.

Omdat seks in de natuur een maatschappelijke taboe is, is het wel spannend. Veel mensen vinden dit taboe juist de rem om het daarom niet te doen. Anderen vinden dat zij hun eigen gang moeten gaan. Weer anderen vinden het juist spannend vanwege de kans al dan niet betrapt te worden.

Negatieve excessen kunnen ontstaan wanneer mensen zich ergens als groep gaan verzamelen. Dan gaat het niet zozeer om natuur- of buitenseks maar om een eenvoudige ontmoetingsplaats voor het bedrijven van seks met vreemden. Net zoals dit gaat bij cruising. Voor toevallige passanten kan dat als bedreigend ervaren worden.