Nederland in Beweging!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Nederland in Beweging!
Speelduur 15 minuten
Presentatie Olga Commandeur
Duco Bauwens
Regie Enno van Tulder
Muziek Media Tools
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent Alex van Zijl
Uitzendingen
Start 2000
Zender AVRO (2000-2007)
MAX (2008-)
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Nederland in Beweging! is een programma op de Nederlandse televisie, gericht op stimulering van lichaamsbeweging. Doel van het programma is mensen meer in beweging te krijgen. Het programma richt zich vooral op mensen van boven de vijftig. Om die reden is het programma vanaf 2 januari 2008 te zien bij Omroep MAX. Tussen 2000 en 2008 werd het uitgezonden door de AVRO.

Presentatie[bewerken]

Huidige presentatoren[bewerken]

Oud-presentator[bewerken]

Uitzendingen[bewerken]

Het programma is niet gebonden aan tv-seizoenen en wordt het hele jaar uitgezonden. De uitzendingen vinden plaats van maandag tot en met vrijdag op Nederland 1 om 6:45 uur. Om 9:10 uur wordt de uitzending van die ochtend herhaald.

Opzet[bewerken]

De opzet van het programma is om mensen aan het bewegen te krijgen. Elk mens heeft minimaal een half uur beweging per dag nodig, zo wordt gezegd, en meedoen aan dit programma leverde al een kwartier beweging op. In de aanvankelijke opzet deed Olga Commandeur de oefeningen voor en legde ze uit. Nu wordt het uitgelegd door zowel Olga Commandeur en Duco Bauwens. Verder staat er in de studio nog een aantal mensen die de oefeningen ook meedoen, al dan niet achter of op een stoel (tevens om te laten zien hoe de oefeningen gedaan moeten worden als je houvast nodig hebt).

Tussendoor waren er andere filmpjes te zien. Zo werd er een ja/nee-vraag gesteld met betrekking tot gezondheid of werd er gekeken bij sportverenigingen.

Met ingang van 2007 was het programma opgefrist. Er zijn drie nieuwe oefengroepen en alle oefeningen worden nu zonder onderbreking achter elkaar uitgezonden. Dit omdat kijkers de onderbrekingen als storend ervoeren. Elke uitzending begint met de rubriek Goed om te weten!. Aan het eind zijn er de weekreportage en de beweegagenda's te zien.

Meewerkende partijen[bewerken]

Het programma wordt mogelijk gemaakt door onder andere:

Tijdelijk niet meer op tv[bewerken]

De AVRO besloot op 4 juli 2007 het programma uit de programmering te schrappen nadat medepresentator Karl Noten diezelfde dag vanwege het bezit van kinderporno tot een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van enkele maanden was veroordeeld.[2].

Op 10 juli 2007 maakte de AVRO bekend dat het programma snel weer met een nieuwe presentator zou terugkomen. Later werd bekendgemaakt dat de AVRO had gekozen voor Duco Bauwens. Het programma kwam op 10 september weer terug op de televisie.[3]

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties