Nederland in Beweging!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Nederland in Beweging!
Speelduur 15 minuten
Presentatie Olga Commandeur
Duco Bauwens
Regie Enno van Tulder
Muziek Omroep Max
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent Enno van Tulder
Uitzendingen
Start 2000
Zender AVRO (2000-2007)
MAX (2008-)
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Nederland in Beweging! is een programma op de Nederlandse televisie, gericht op stimulering van lichaamsbeweging. Doel van het programma is mensen meer in beweging te krijgen. Het programma richt zich vooral op mensen van boven de vijftig. Om die reden is het programma vanaf 2 januari 2008 te zien bij Omroep MAX. Tussen 2000 en 2008 werd het uitgezonden door de AVRO.

Presentatie[bewerken]

Huidige presentatoren[bewerken]

Oud-presentator[bewerken]

Uitzendingen[bewerken]

Het programma is niet gebonden aan tv-seizoenen en wordt het hele jaar uitgezonden. De uitzendingen vinden plaats van maandag tot en met vrijdag op Nederland 1 om 5:55 uur en om 9:13. Op zaterdagen en zondagen wordt het programma om ca. 8:45 u. uitgezonden (kan per week verschillen).

Opzet[bewerken]

De opzet van het programma is om mensen, en speciaal 50-plussers, aan het bewegen te krijgen. Iedereen heeft minimaal een half uur beweging per dag nodig en meedoen aan dit programma levert al een kwartier beweging op. Behalve de presentatoren Olga Commandeur en Duco Bauwens staan er in de studio nog 4 mensen die de oefeningen ook meedoen, al dan niet achter of op een stoel (om te laten zien hoe de oefeningen gedaan moeten worden als je houvast nodig hebt). Elke uitzending eindigt met de rubriek Goed om te weten!", waarin wetenswaardigheden over bewegen en gezonde voeding worden behandeld. Op dinsdag, donderdag en vrijdag wordt aan het einde van de uitzending een korte agenda gepresenteerd van beweegactiviteiten.

Tijdelijk niet meer op tv[bewerken]

De AVRO besloot op 4 juli 2007 het programma uit de programmering te schrappen nadat medepresentator Karl Noten diezelfde dag vanwege het bezit van kinderporno tot een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van enkele maanden was veroordeeld.[2].

Op 10 juli 2007 maakte de AVRO bekend dat het programma snel weer met een nieuwe presentator zou terugkomen. Later werd bekendgemaakt dat de AVRO had gekozen voor Duco Bauwens. Het programma kwam op 10 september weer terug op de televisie.[3]

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties