Nele Lijnen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Nele Lijnen (Houthalen-Helchteren, 12 april 1978) is een Belgische politica, eerste schepen in Hechtel-Eksel en senator voor Open Vlaamse Liberalen en Democraten (Open Vld).

Achtergrond[bewerken]

Nele Lijnen werd geboren in Houthalen-Helchteren maar woont nu in Hechtel-Eksel. Haar vakgebied is communicatie en public relations, zij studeerde af als gegradueerde in het Communicatiebeheer aan het XIOS in Hasselt. Zij werkte[1] in een internetbedrijf van Roland Duchâtelet, de stichter van Vivant toen ze senator werd. Ze is moeder van twee kinderen.

Politieke loopbaan[bewerken]

Lijnen senator sinds 16 maart 2006, toen ze werd gecoöpteerd als Vivant-lid. Bij de verkiezingen van 10 juni 2007 werd zij met 42.625 voorkeurstemmen rechtstreeks en op eigen kracht verkozen om voor Open Vld in de Senaat te zetelen. Bij de verkiezingen van 13 juni 2010 kreeg ze 37.641 voorkeurstemmen en werd ze verkozen dankzij haar plaats op de lijst. Tegenwoordig zetelt ze in twee commissies. Ten eerste is ze voorzitter van de Adviescomité voor Gelijke kansen voor vrouwen en mannen. Daarnaast is ze ook ondervoorzitter van de Commissie Sociale Aangelegenheden. Ook is ze actief in de gemeentelijke politiek van Hechtel-Eksel voor de partij HE. Dankzij de verkiezingsoverwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 is ze nu eerste schepen onder burgemeester Jan Dalemans, bevoegd voor sport, economie & werk, gelijke kansen, wonen, kinderopvang en evenementen.

Zij is nog steeds verbonden aan Vivant, dat in Vlaanderen onder de vleugels van Open Vld werkt.

Als liberaal politica is Lijnen werkzaam in de onder andere de pensioenen, arbeidsmarkt, studentenarbeid, arbeid en handicap, kinderopvang, sociale zekerheid en gezondheidszorg, mobiliteit en buitenlandse zaken en ontwikkelingssamenwerking.

Externe links[bewerken]

Referenties[bewerken]

  1. Nele Lijnen (Vivant) legt eed af als gecoöpteerd senator, Gazet van Antwerpen, 16/03/2006