Nele Van Winckel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Nele Van Winckel
Personage uit Familie
Debuut Aflevering 442 (14 maart 1994)
Laatst gezien Aflevering 2535 (6 februari 2003)
Reden vertrek Verhuisd naar Frankrijk
Gespeeld door Hermine Selleslagh
Informatie
Kinderen Leen Van den Bossche (S6)
Maarten Van den Bossche
Getrouwd met Jan Van den Bossche (S4-S10)
Lijst van personages

Nele Van Winckel is een personage in de VTM-televisieserie Familie. Het personage werd gespeeld door Hermine Selleslagh.

Overzicht[bewerken | brontekst bewerken]

Nele is de tweede echtgenote van Jan Van den Bossche. Samen hebben ze twee kinderen: Leen en Maarten Van den Bossche. Ze is ook stiefmoeder van Bart en Mieke.

Na enkele jaren laat Nele zich van Jan scheiden en begint ze een relatie met Wilfried. Samen met hem en de kinderen verhuist ze naar Frankrijk. Plots staat Leen voor de deur van haar vader en vertelt ze hem dat Wilfried haar verkracht heeft. Wanneer Jan zijn ex-vrouw hiervan op de hoogte brengt, slaan haar stoppen door en schiet ze Wilfried dood met een jachtgeweer. Op haar proces wordt ze vrijgesproken, maar ze verliest wel het hoederecht over haar kinderen.

Na meer dan een jaar niets meer van zich te hebben laten horen, staat Nele plots weer voor de deur van Jan. Hij is intussen samen met Linda Desmedt en een jaloerse Nele begint het koppel te stalken. Wanneer ze haar met bewijzen confronteren stellen ze haar voor de keuze: ofwel verdwijnt ze voorgoed uit hun leven, ofwel belandt ze opnieuw in de gevangenis. Nele kiest het zekere voor het onzekere en gaat terug in Frankrijk wonen.