New Routemaster

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf New Bus for London)
Ga naar: navigatie, zoeken
Burgemeester Boris Johnson (rechts) wil de Routemaster in ere herstellen.
De New Bus for London, Victoria bus station, 27 februari 2012.
De New Bus for London op lijn 38 op de eerste dag, 27 februari 2012.
Passagiers verlaten het open achterbalkon.
Bovendek

De New Routemaster, aanvankelijk aangeduid als New Bus for London, kortweg NB4L, is een model hybride dubbeldeksbus voor de stadsbuslijnen van Transport for London, dat is gebouwd naar een ontwerp van het Noord-Ierse Wrightbus en Heatherwick Studio en is gebaseerd op het model Wright Eclipse Gemini 2.

Ontwikkeling[bewerken]

De bus is ontwikkeld op initiatief van de burgemeester van Londen, Boris Johnson. Hij kondigde in 2008 aan dat hij de Routemaster, het oude model dubbeldekker, in de straten wil terugbrengen. De grote aantallen moderne gelede bussen die door Londen rijden - vaak van Duits fabricaat zoals de Mercedes-Benz Citaro - zijn hem een doorn in het oog.

Op de introductie van de nieuwe "Borismaster" (de al snel ingeburgerde bijnaam) is gemengd gereageerd. Het wordt gewaardeerd dat speciaal voor Londen weer een karakteristieke dubbeldekker is ontwikkeld, maar het gaat om een duur project tijdens een economische crisis. De stad Londen zou volgens critici niet betrokken moeten zijn bij een project dat thuishoort bij de industrie en de geprivatiseerde openbaarvervoerbedrijven. Bovendien zou het herinvoeren van tweemansbediening op jaarbasis 72.000 pond per bus meer gaan kosten. Volgens Johnson creëert het project werkgelegenheid in Groot-Brittannië, terwijl veel van de huidige bussen geïmporteerd zijn uit Duitsland.

De oorspronkelijke constructeurs AEC en Park Royal Vehicles, samen verantwoordelijk voor vele duizenden Londense dubbeldekkers, bestaan al niet meer sinds 1979-'80 en daarom werden hedendaagse producenten benaderd. Zowel Capoco als de combinatie Aston Martin / Foster & Partners ontwierp een bus die gezien zou kunnen worden als een moderne versie van de Routemaster, maar gekozen werd voor het ontwerp van Wrightbus en Heatherwick Studio.

In 2010 werd dit model gepresenteerd. Het ontwerp met dubbele trappen en drie deuren heeft een aantal nostalgische trekjes. Door een open platform achterin moet de reiziger het oude 'Routemaster-gevoel' terugkrijgen. Er is een conducteur aanwezig, die echter geen kaartjes verkoopt of controleert, maar uitsluitend dient voor service en veiligheid. 's Avonds en in de weekeinden is er geen conducteur en dan is het achterbalkon afgesloten voor reizigers.

Afgezien van dat balkon is er noch uiterlijk, noch technisch enig verband met het inmiddels sterk verouderde Routemaster-model, dat in de jaren vijftig werd ontwikkeld uit een concept dat toen al tientallen jaren bestond. Het gaat om een moderne autobus met innovatieve elementen.

Glazen panelen van een speciale constructie zorgen voor meer daglicht binnenin. De NB4L moet veel stiller en 40% zuiniger zijn dan conventionele dubbeldekkers met dieselmotoren en 15% milieuefficiënter dan andere moderne hybride bussen. De dubbeldekker heeft een lengte van 11,2 m, een breedte van 2,55 m en een hoogte van 4,4 m. Het gewicht is ongeveer 11,8 ton.

Indienststelling[bewerken]

Het eerste prototype werd in december 2011 door Boris Johnson gepresenteerd op Trafalgar Square. Volgens de oorspronkelijke plannen zouden de nieuwe bussen nog voor de Olympische Zomerspelen 2012 door de Londense straten rijden. Eind februari 2012 waren de eerste acht exemplaren te zien op Arriva-lijn 38 van Victoria Station naar Hackney Central. Sinds 22 juni 2013 wordt lijn 24 van Metroline op de route van Pimlico naar Hampstead Heath geheel met dit materieel geëxploiteerd. Vervolgens zijn of worden steeds meer lijnen door de NB4L overgenomen. In 2016 zullen er volgens plan 600 exemplaren in dienst zijn.

Externe links[bewerken]